Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Am dori să credem că noi am fost cei „speciali”

Doamnei învățătoare, cu dragoste!

Am dori să credem că noi am fost cei „speciali”

Luni, 17 iunie 2013, elevii clasei a IV-a C (clasa albinuțelor) de la Eco Școala „Avram Iancu”, Oradea au susținut ultima activitate școlară împreună.

A sosit momentul bilanțului. Emoționanți cu toții, au încercat să facă din această activitate una memorabilă....
Programul serbării de încheiere a cuprins: dans (hip hop și vals – coordonat de instructor Andrei Culda), cuvântul doamnei învățătoare, concluziile copiilor după cei patru ani (compuneri, poezii), dramatizări (Rămas bun, Și eu citesc, Notele, Un pedagog de școală nouă, La ora de geografie, La ora de istorie, Portretul colegei de bancă, Povești), cântece (Noi acum suntem școlari, O serenadă, Dăscălița, Anii de școală, Clopoțelul vacanței, Albinița), premierea (cărți, diplome și medalii pentru toți elevii clasei).
Dragi copii!
Iată-ne ajunși la sfârșitul celor patru ani petrecuți împreună, patru ani de muncă, de succese și bucurii. La toamnă, veți porni pe un nou drum, veți face cunoștință cu obiecte noi de studiu și cu profesori noi. Nimic nu trebuie să vă sperie. Baza pe care ați clădit-o în cei patru ani vă va ajuta să înălțați edificiul educației viitoare. Pășiți încrezători în forțele proprii; creșteți sănătoși la trup și la minte; învățați cu dragoste și cu sârg, spre bucuria părinților și mândria mea. A venit momentul să ne spunem LA REVEDERE! Timp de 4 ani v-am pregătit pentru acest moment și să fiți convinși că sunteți pregătiți pentru a face față cerințelor ciclului gimnazial. Trebuie să fiți doar voi înșivă, să manifestați în continuare dorința de a cunoaște și ambiția de a fi mereu cei dintâi. V-am îndemnat și educat să fiți toleranți, prietenoși, altruiști, cooperanți, încrezători în forțele proprii, cinstiți, generoși, senini, împăcați cu voi înșivă. Am pus în fiecare din voi o scânteie din inima mea, iar voi mi-ați oferit în schimb un petic din inimile voastre pure și câte o scânteie din energia voastră nemărginită, făcându-mă să rămân tânără și energică. La școală, ați devenit pentru mine, propriii mei copii. Zi de zi mi-ați dat posibilitatea să mă autodepășesc, să mă perfecționez. Mă bucur că ați răspuns exigențelor și efortului depus. Rezultatele la învățătură și la concursuri, dar și paleta bogată și variată de activități educative școlare și extrașcolare la care ați participat sunt tot atâtea dovezi ale reușitei noastre. Azi, avem ca decor al festivității de încheiere a ciclului primar câte o dovadă clară a tot ceea ce am derulat în acest an școlar - fotografii sugestive. Mă bucur că în cei 4 ani, am reușit să construim o familie, o casă (avem macheta aici). În clasa I am construit fundația, în a II-a am așezat parterul, în clasa a III-a am ridicat etajul, iar în clasa a IV-a am finalizat acoperișul. Toți cei 25 de elevi ați alcătuit o familie, un colectiv unit. Vă doresc să rămâneți uniți pe mai departe, harnici și ambițioși.
Stimați părinți!
A venit timpul să vă adresez o ultimă scrisoare în caietul nostru de corespondență; acum o fac „on line”. Poate că încă nu ne dăm seama de scopul multor acțiuni desfășurate în cei 4 ani, dar cu siguranță timpul va dovedi că nimic din ce-am făcut împreună nu a fost de prisos. Totul a fost pentru binele lor. Pot susține cu tărie, atât ca dascăl, cât și ca părinte, că primii patru ani de școală sunt foarte importanți, ei constituie temelia evoluției lor viitoare. Mi-am propus ca fiecare zi să fie specială, să pară o călătorie cu trenul (dacă vă mai aduceți aminte cum spunem în clasa I), să fie unică. Și am reușit mereu, ajutată fiind de dumneavoastră (moral, fizic și financiar). Împreună am realizat lucruri minunate! Eu vă mulțumesc pentru tot sprijinul și înțelegerea, vă doresc sănătate și putere de muncă, multă răbdare în continuare și o bună colaborare din toamnă cu dirigintele și profesorii clasei pentru binele copiilor dumneavoastră!
Doamnei învățătoare, cu dragoste!
Din roiul de amintiri adunate în puținii noștri ani de viață, stăruie în memorie prima zi de școală din care chipul dumneavoastră ne întâmpină scăldat în zâmbet, așa cum ne-ați întâmpinat întotdeauna. Prima zi de școală... Ziua „albinuțelor cu ghiozdan”, cu emoții și griji, a fost caldă fiindcă așa ne-ați făcut-o dumneavoastră.
Doamnă învățătoare Monica, vă mulțumim și vă iubim pentru că ați dat rost existenței noastre, pentru că ne-ați bucurat clipele chiar și atunci când era greu. Știm că au mai existat generații care v-au rămas la suflet, știm că au mai fost prichindei cărora le-ați urat în prima zi: „Bine-ați venit!”
Am dori să credem că noi am fost cei „speciali” și cu noi v-ați mândrit cel mai mult. Atâtea amintiri frumoase ne zboară acum prin minte! Am vrea să le scriem, dar... o lacrimă nu ne dă pace! Nu vrem să plângem pentru că dumneavoastră ne-ați învățat să fim puternici și să nu ne lăsăm copleșiți de emoții. Vă vom purta cu noi în suflet pe toate cărările vieții, știind mereu ce nu vi-ar plăcea să facem. Să fiți sănătoasă, optimistă și bună ca acum, gata mereu să puneți în valoare vocația dumneavoastră de dascăl adevărat!
Mereu recunoscătoare, cele 25 de albinuțe ale stupului creat de dumneavoastră..., împreună cu familiile noastre!

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 14:31:34 Ora de vară a Europei de Est