Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Lansarea concursului „Actionăm responsabil!” - competiția inițiativelor de responsabilitate socială

Federația Junior Chamber International (J.C.I.) Romania

Lansarea concursului „Actionăm responsabil!” - competiția inițiativelor de responsabilitate socială

Federația Junior Chamber International (JCI) Romania, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Asociația „Institutul pentru Politici Sociale” a lansat concursul național „Acționăm responsabil!” - competiția inițiativelor de responsabilitate socială.

Concursul, dedicat inițiativelor de responsabilitate socială, se adresează sindicatelor, patronatelor, ONG-urilor, asociațiilor de IMM-uri și camerelor de comerț.
Proiectele de responsabilitate socială pot fi înscrise în competiție în perioada 10 iunie – 31 iulie 2013, pe unul din următoarele domenii:
a.Respectarea și promovarea drepturilor omului și practici în domeniul relațiilor de muncă;
b.Protecția mediului;
c.Practici corecte de operare;
d.Protecția consumatorului;
e.Implicarea și dezvoltarea comunității;
f.Promovarea responsabilității sociale în companii
„După aproape 3 ani în care am promovat valorile și principiile responsabilității sociale, în care am atras peste 250 de organizații partenere în rețea, am antrenat în workshop-uri și training-uri 500 de persoane, am scris zeci de articole pe diferite domenii, am selectat aproximativ 50 de proiecte ca modele de bună practică la nivel național, a venit momentul să provocăm aât partenerii din rețea, cât și alte organizații care au valori similare, să gândească și să implementeze proiecte performante de promovare a responsabilității sociale. Și suntem mai mult decât bucuroși să îi premiem pe cei mai buni, așa cum se cuvine, și prin aceasta să le dăm un imbold, dar și un sprijin pentru a-și pune ideile în practică” - Rodica Lupu, senator J.C.I. Romania, manager  „Aționăm responsabil!” – Rețeaua Socială RSC
Vor fi premiate cele mai bune 12 proiecte
Primele șase proiecte vor primi câte 16.000 lei fiecare, iar următoarele șase, câte 10.000 lei fiecare.
Valoare totală a premiilor acordate va fi de 156.000 lei.
Evaluarea preliminară a proiectelor înscrise în competiție se va realiza de către un juriu de specialitate în perioada 1– 31 august 2013, urmând ca evaluarea finală să aibă loc între 1 și 14 septembrie.
Anunțarea câștigărilor se va face pe website-ul www.actionamresponsabil.ro  pe data de 15 septembrie 2013. O festivitate de premiere va fi organizată în luna noiembrie 2013.
Despre proiectul „Acționăm responsabil!” – Rețeaua socială RSC
Cofinanțat prin Programul Operțional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, proiectul „Acționăm responsabil!” – Rețeaua socială RSC este destinat promovării dialogului social și soluționării provocărilor cu care diferite organizații se confruntă în implementarea inițiativelor de responsabilitate socială. Până în prezent, echipa a creat deja o rețea de peste 250 de membri din cele 8 regiuni de dezvoltare, aceștia comunicând în permanență informații, știri și rapoarte de R.S.C. prin intermediul portalului www.actionamresponsabil.ro.
Până în prezent, în cadrul proiectului au avut loc 7 conferințe regionale, 5 conferințe naționale și o conferință internațională, 16 workshop-uri, 2 cursuri de Manager în Responsabilitate socială cu acreditare ANC pentru 160 de participanți, reprezentați ai ONG-urilor, asociațiilor de IMM-uri, camerelor de comerț, comitetelor sectoriale, sindicatelor și patronatelor și 6 mese rotunde, acestea reunind peste 800 de participanți, reprezentanți din corporații, IMM-uri, patronate, asociații și diverse organizații ale societății civile. Cele 8 centre regionale asigură în mod constant asistență directă organizațiilor și persoanelor interesate, la sediile din orașele: București, Iași, Constanța,  Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Ploiești, Târgu Mureș, Brașov.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm accesați: www.actionamresponsabil.ro 
Alina Aura Gheorghe

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:04:11 Ora de vară a Europei de Est