Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lansarea concursului „Actionăm responsabil!” - competiția inițiativelor de responsabilitate socială

Federația Junior Chamber International (J.C.I.) Romania

Lansarea concursului „Actionăm responsabil!” - competiția inițiativelor de responsabilitate socială

Federația Junior Chamber International (JCI) Romania, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Asociația „Institutul pentru Politici Sociale” a lansat concursul național „Acționăm responsabil!” - competiția inițiativelor de responsabilitate socială.

Concursul, dedicat inițiativelor de responsabilitate socială, se adresează sindicatelor, patronatelor, ONG-urilor, asociațiilor de IMM-uri și camerelor de comerț.
Proiectele de responsabilitate socială pot fi înscrise în competiție în perioada 10 iunie – 31 iulie 2013, pe unul din următoarele domenii:
a.Respectarea și promovarea drepturilor omului și practici în domeniul relațiilor de muncă;
b.Protecția mediului;
c.Practici corecte de operare;
d.Protecția consumatorului;
e.Implicarea și dezvoltarea comunității;
f.Promovarea responsabilității sociale în companii
„După aproape 3 ani în care am promovat valorile și principiile responsabilității sociale, în care am atras peste 250 de organizații partenere în rețea, am antrenat în workshop-uri și training-uri 500 de persoane, am scris zeci de articole pe diferite domenii, am selectat aproximativ 50 de proiecte ca modele de bună practică la nivel național, a venit momentul să provocăm aât partenerii din rețea, cât și alte organizații care au valori similare, să gândească și să implementeze proiecte performante de promovare a responsabilității sociale. Și suntem mai mult decât bucuroși să îi premiem pe cei mai buni, așa cum se cuvine, și prin aceasta să le dăm un imbold, dar și un sprijin pentru a-și pune ideile în practică” - Rodica Lupu, senator J.C.I. Romania, manager  „Aționăm responsabil!” – Rețeaua Socială RSC
Vor fi premiate cele mai bune 12 proiecte
Primele șase proiecte vor primi câte 16.000 lei fiecare, iar următoarele șase, câte 10.000 lei fiecare.
Valoare totală a premiilor acordate va fi de 156.000 lei.
Evaluarea preliminară a proiectelor înscrise în competiție se va realiza de către un juriu de specialitate în perioada 1– 31 august 2013, urmând ca evaluarea finală să aibă loc între 1 și 14 septembrie.
Anunțarea câștigărilor se va face pe website-ul www.actionamresponsabil.ro  pe data de 15 septembrie 2013. O festivitate de premiere va fi organizată în luna noiembrie 2013.
Despre proiectul „Acționăm responsabil!” – Rețeaua socială RSC
Cofinanțat prin Programul Operțional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, proiectul „Acționăm responsabil!” – Rețeaua socială RSC este destinat promovării dialogului social și soluționării provocărilor cu care diferite organizații se confruntă în implementarea inițiativelor de responsabilitate socială. Până în prezent, echipa a creat deja o rețea de peste 250 de membri din cele 8 regiuni de dezvoltare, aceștia comunicând în permanență informații, știri și rapoarte de R.S.C. prin intermediul portalului www.actionamresponsabil.ro.
Până în prezent, în cadrul proiectului au avut loc 7 conferințe regionale, 5 conferințe naționale și o conferință internațională, 16 workshop-uri, 2 cursuri de Manager în Responsabilitate socială cu acreditare ANC pentru 160 de participanți, reprezentați ai ONG-urilor, asociațiilor de IMM-uri, camerelor de comerț, comitetelor sectoriale, sindicatelor și patronatelor și 6 mese rotunde, acestea reunind peste 800 de participanți, reprezentanți din corporații, IMM-uri, patronate, asociații și diverse organizații ale societății civile. Cele 8 centre regionale asigură în mod constant asistență directă organizațiilor și persoanelor interesate, la sediile din orașele: București, Iași, Constanța,  Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Ploiești, Târgu Mureș, Brașov.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm accesați: www.actionamresponsabil.ro 
Alina Aura Gheorghe

Trimite email

miercuri, 11 decembrie 2019