Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

„Siguranță în vacanță”

Campanie de informare a elevilor

„Siguranță în vacanță”

Siguranța copiilor în vacanța de vară este prioritate a polițiștilor de prevenire bihoreni.

În perioada 25 iunie – 9 septembrie 2013, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei de proximitate din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bihor vor desfășura numeroase activități preventive în cadrul taberelor școlare din județ și în alte locuri destinate petrecerii timpului liber, parcuri, locuri de joacă, ștranduri etc., pentru a preveni victimizarea copiilor, tinerilor și adolescenților în perioada vacanței de vară.
Scopul acestor activități este creșterea gradului de informare a copiilor și tinerilor, în vederea reducerii riscului de victimizare și de implicare a acestora în activități infracționale.
O primă activitate organizată de polițiștii de prevenire bihoreni în cadrul campaniei de informare s-a desfășurat miercuri, 26 iunie, la sediul I.P.J. Bihor.
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost gazdele celor 30 de copii care își petrec timpul liber în cadrul taberei „Ceata lui Pițigoi”, organizată de Uniunea Femeilor Bihor.
În acest context, copiii au vizitat sediul Poliției bihorene și Laboratorul de Criminalistică, participând, totodată, la o activitate de prevenire realizată de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității.
Astfel, copiii și însoțitorii acestora au discutat cu polițiștii teme legate de siguranța copiilor pe Internet, cu accent pe avantajele, pericolele și riscurile mediului virtual. Totodată, au fost prezentate cazuri de victimizare, au fost dezbătuți factorii favorizanți și măsurile de protecție pe care fiecare utilizator trebuie să le adopte pentru a evita victimizarea în mediul online. În același context, elevii au vizionat și filme informativ - preventive.
De asemenea, polițiștii au implicat copiii din tabăra școlară „Ceata lui Pițigoi” într-o activitate inedită. Elevii invitați la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au avut de descris o persoană cunoscută lor, iar pe baza semnalmentelor oferite de aceștia, inspectorul de poliție Florin Lăzău, portretistul criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Bihor, a realizat portretul robot al respectivei persoane.
Deși au fost luați prin surprindere, copiii au dovedit un bun spirit de observație, redând informații detaliate despre semnalmentele persoanei descrise.
Pe baza informațiilor oferite de elevi, polițistul criminalist a realizat portretul robot al conducătorului grupului de copii (anexăm foto).
În cadrul întâlnirii, polițiștii de prevenire bihoreni i-au informat pe cei prezenți cu privire la ce înseamnă să fii martor al unei infracțiuni, obligativitatea civică de a depune mărturie în cazul deținerii de informații privind producerea unei infracțiuni, tipuri de martori și alte aspecte ce contribuie la prevenirea criminalității și a victimizării.
Următoarea activitate în cadrul campaniei de informare „Siguranță în vacanță” va fi organizată de polițiștii de prevenire bihoreni luni, 1 iulie, la Școala Gimnazială nr. 11 din Municipiul Oradea, începând cu ora 11.00.
(comisar șef de poliție Ioana INDRIEȘ)
 
Sfaturi pentru a preveni dispariția copilului tău
Fii prietenul lui!
Învata-ti copilul sa nu intre în discutie cu persoane straine;
Sa nu accepte bunuri, cadouri sau dulciuri de la persoane pe care nu le cunoaste;
Sa nu însoțească persoane necunoscute, indiferent de locul unde este invitat copilul, mai ales daca locul respectiv este neiluminat, dosit;
Nu da copilului sume mari de bani sau obiecte de valoare, cum ar fi telefonul mobil, bijuterii. Daca totuși ții neapărat sa le poarte, spune-i sa nu le țină la vedere;
Învață-ți copilul sa nu invite persoane necunoscute în locuință sau să nu le permită accesul atunci când acele persoane solicită;
Pe timpul nopții, nu-ți lăsa copilul nesupravegheat pe stradă sau nu-l trimite la cumpărături;
Spune-i ca la terminarea orelor de curs sa nu se întoarcă niciodată singur de la școală, ci în grup împreună cu alți colegi, sau să nu folosească drumuri neiluminate sau dosnice.
Daca ti-a disparut copilul…
Daca copilul tău lipsește de acasă, caută în casă, verificând dulapurile, sub paturi, debaralele, pivnițe, subsoluri, sau in oricare alte locuri, unde copilul tău s-ar putea ascunde sau ar putea cădea;
Daca a dispărut în timp ce vă aflați într-un magazin, anunță agentul de pază al magazinului respectiv și chiar personalul magazinului. Apoi, imediat, anunță cea mai apropiata unitate de politie sau suna la numărul de urgenta 112;
Când sesizezi evenimentul la Politie, comunică numele copilului, data de naștere, înălțimea, greutatea sau oricare alte elemente sau semne particulare de natură să ajute la identificarea de urgență a copilului. Anunță de asemenea, momentul în care ai constatat dispariția!
Suna gratuit la numărul de urgenta 112!
Nu uita !
Câteva secunde din viața ta și un dram de atenție în plus pot salva viața unui copil!
Accesează pagina www.politiaromana.ro, secțiunea copii dispăruți pentru detalii si fotografii!
Privește cu atenție si chipurile copiilor pe lângă care treci pe stradă!
Privește fețele copiilor singuri care trec pe lângă tine.
Oprește-te lângă ei, întreabă-i cum îi cheamă și ce caută pe stradă.
Apelează gratuit 112 – Apelul Unic de Urgență, dacă ai văzut acești copii !
Fii alături de Poliția Română pentru a readuce un copil pierdut în sânul familiei!

Trimite email
marți, 23 aprilie 2024, 20:26:38 Ora de vară a Europei de Est