Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Delegații celor 7 țări participante la Festivalul Internațional de Folclor

Viceprimarul Ovidiu Mureșan a primit vineri

Delegații celor 7 țări participante la Festivalul Internațional de Folclor

Viceprimarul municipiului, dl. Ovidiu Mureșan, a primit vineri, 5 iulie 2013, în sala „Traian Moșoiu” a Primăriei Oradea reprezentanții celor 7 țări participante la Festivalul Internațional de Folclor, ediția a III-a, care a debutat vineri, pe scena din fața Teatrului „Regina Maria” din Piața Ferdinand.

Îmbrăcați în costume populare autentice, reprezentanții ansamblurilor folclorice din Cipru, Grecia, Serbia, Slovacia, Turcia, Ungaria și România au transmis organizatorilor, fiecare în parte, mesajul țării pe care o reprezintă, mesaj de bucurie că se află la Oradea și mulțumirile pentru ospitalitatea și căldura cu care au fost primiți.
„Mă bucur foarte mult să vă avem ca oaspeți și vă rog să transmiteți edililor orașelor dumneavoastră toată mulțumirea pentru eforturile pe care le fac pentru promovarea culturii și tradițiilor locale. Sunt convins că aceea dintre dumneavoastră care nu au fost până acum la Oradea vor reveni, deoarece orașul nostru este unul primitor și plin de surprize. Totodată, vă urez succes pentru serile care urmează, iar Festivalului Internațional de Folclor, viață cât mai lungă”, a spus viceprimarul municipiului, dl. Ovidiu Mureșan.
Dl. viceprimar a înmânat apoi reprezentanților fiecărei țări un mic cadou din partea Primăriei Oradea, în timp ce oaspeții au venit pregătiți cu suveniruri din patria lor.
Vineri, orădenii au putut vedea în cartierele orașului spectacole scurte și  diferite animații care au anunțat începerea celei de-a III-a ediții a festivalului. De la ora 16.30 până la 18.00, a avut loc parada grupurilor folclorice pe traseul: parcare Casa de Cultură a Sindicatelor - str. General Magheru - str. Republicii - Piața Ferdinand.
Seara, au susținut spectacole: Ansamblul „Maria Tănase” din Craiova (soliști: Niculina Stoican, Petrica Mâțu Stoican, Marius Măgureanu) și Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava (soliști: Nicolai Vieru, Lucica Marasac, Rodica Horga, Gheorghe Finiș).
Sâmbătă, pe scenă au urcat Ansamblul Profesionist Crișana (soliști: Ionel Ban, Simona Costin, Felicia Costin, Viorica Bradea, Cornelia Covaciu), dar și invitații din Cipru, Grecia, Ungaria, Serbia, Slovacia și Turcia.
Astă-seară (duminică, 7 iulie), de la ora 18.00, va avea loc ceremonia de închidere, urmată de spectacole de folclor susținute de soliștii Ansamblului Profesionist Crișana (soliști: Leontin Ciucur, Voichița Mihoc, Cornel Borza, Luminița Tomuța) și Ansamblul Artistic Profesionist Porolissum din Zalău (soliști: Rodica Pop Seling, Vasile Coca și Ileana Domuța Mastan).
Mirela Macra
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Delegații celor 7 țări participante la Festivalul Internațional de Folclor.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:40:33 Ora de vară a Europei de Est