Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

O altfel de istorie a literaturii române contemporane

La Editura SINGUR

O altfel de istorie a literaturii române contemporane

Mulți autori care au apărut la Editura SINGUR de-a lungul anilor s-au plâns că n-au știut de existența acestui nou proiect și s-au considerat nedreptățiți.

În ceea ce ne privește, am mediatizat modalitățile de înscriere prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Dar, pentru a nu exista dubii asupra transparenței comisiilor de selecție și validare, îi anunțăm pe toți autorii care au editat la Editura SINGUR că pot face parte din proiect fără acordul celor două comisii. Considerăm că volumele acestora, apărute sub egida Editurii SINGUR, sunt o garanție suficientă pentru a figura în proiect.
Remintim mai jos detaliile referitoare la înscriere:
Pentru cei care nu cunosc detaliile acestui proiect
Lucrarea va conține recenzii, cronici sau semnalări de carte referitoare la cărțile unor autori de limbă română, scrise de-a lungul carierei acestora. Considerăm că în acest fel putem oferi o privire plurivalentă asupra operei unor scriitori deseori ignorați de istoriile literare scrise și editate până acum de câte o singură persoană sau critic literar.
Lucrarea va fi tipărită în format A5 la Editura SINGUR și va apărea în mai multe volume, în încercarea de a cuprinde cât mai mulți dintre autorii contemporani. Fiecare din aceste volume va conține autori de proză, poezie, traduceri, teatru, eseu.
Fiecare volum va conține un număr de 20 de autori.
Selecția va fi făcută de un Grup de Selecție compus din: Grigore Timoceanu, Dan Șalapa și Ștefan Doru Dăncuș.
Selecția va fi validată de un juriu cu următoarea componență: George Coandă, Vali Nițu și George Terziu.
Condiții de participare
Autorii care au editat cel puțin o carte, vor trimite un CV literar, o fotografie și 3 (trei) pagini A4 cu recenzii, cronici sau semnalări de carte referitoare la operele lor. Se admit și texte postate pe site-uri culturale sau bloguri. Ideal ar fi ca autorii să trimită și scanări în format jpg ale primelor coperți din volumul sau volumele editate, dar nu e obligatoriu. Adresa de expediere a materialelor: dorudancus@gmail.com.
Autorii selecționați vor achita o taxă de coeditare de 300 lei, preț în care intră și expedierea gratuită a 5 exemplare din lucrarea în care au apărut. Dacă vor dori să își completeze colecția cu următoarele volume, prețul va fi discutat cu fiecare în parte, în funcție de tarifele poștale. Nu putem achita expediția poștală pentru autorii din străinătate, dar putem găsi soluții rezonabile împreună cu aceștia.
Suma poate fi expediată în următoarele moduri:
Card personal Banca Transilvania:
Card Banca Transilvania
Nume: BUMB GRIGORE MARINEL
Cont IBAN: RO 66 BTRL 01 601 201 P 945 81 XX
Banca Transilvania, Târgoviște
Plăți externe (prin Western Union sau MoneyGram):
Nume: Grigore Marinel Bumb
CNP: 1680804244212
Loc. Târgoviște, Jud. Dâmbovița
Vă rugăm să păstrați chitanțele de la bănci sau oficii poștale de unde faceți această plată și să vă indicați adresa poștală exactă. Anunțați efectuarea depunerii prin mail: dorudancus@gmail.com sau telefon: 072-444.35.87.
Materialele vor fi culese pe calculator, cu diacritice, font Times New Roman, corp literă 12, spațiere între rânduri de 1,5, format word.doc., pe mail: dorudancus@gmail.com sau poștal, pe suport electronic (CD sau DVD) pe adresa: Editura SINGUR, O.P. 8, C.P. 19, loc. Târgoviște, jud. Dâmbovița.
Lista autorilor selecționați va fi publicată săptămânal, în fiecare sâmbătă, pe site-ul revistei Singur: www.revistasingur.ro și pe site-urile de cultură partenere.
Parteneri Media: Revista IMPACT CULTURAL (Târgoviște), Revista internațională de Cultură CERVANTES (Satu Mare), Revista NOUA PROVINCIA CORVINA (Hunedoara), Revista TIMPUL (Iași), Revista FALEZE DE PIATRĂ și CITITOR DE PROZĂ (site-uri de cultură), Slova Creștină, Glas Comun, Slova Copiilor, Asociația Cultural Creștin Umanitară Ars Vivat (coordonate de Pr. Radu Botiș), Radio ZIDUL, Ziarul „RĂSUNETUL” (Bistrița), Televiziunea AS TV Bistrița, Revistele: Agora Literară, Napoca News, Cetatea lui Bucur, Moldova Literară, Dobrogea Culturală, Regatul Cuvântului, Constelații Diamantine, Memoria Cuvintelor (apar sub patronajul Ligii Scriitorilor din România).
Următorii parteneri media vor fi adăugați la această listă pe măsura derulării proiectului.
Această acțiune de anvergură internațională va fi mediatizată de GRUP MEDIA SINGUR.
Director Editura SINGUR,
Ștefan Doru Dăncuș
Director Grup Media SINGUR,
Grigore Timoceanu
Director comunicare,
Emilia Dănescu
Adresa de contact: dorudancus@gmail.com
Adresa poștală: Editura SINGUR, OP 8, CP 19
Loc. TÂRGOVIȘTE, jud. DÂMBOVIÞA
Telefon: 072-444.35.87
Ștefan Doru Dăncuș

Trimite email
miercuri, 24 aprilie 2024, 11:26:14 Ora de vară a Europei de Est