Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Tabăra de vară a tineretului în Municipiul Oradea

În perioada 4 - 12 august

Tabăra de vară a tineretului în Municipiul Oradea

În planul de activitate al Uniunii Femeilor, sunt prevăzute a se derula diverse proiecte, pe plan local în colaborare cu unitățile de învățământ școlare și preșcolare și pe plan internațional cu tineri din diferite țări din Europa, afiliate Federației internaționale a Comunităților – International Federation of Settelments – I.F.S. - la care Uniunea Femeilor este afiliată din 1996.

Proiectele de parteneriat cu tinerii din țările europene ale I.F.S. au început în anul 2009, an în care Uniunea Femeilor Bihor - Oradea a avut sarcina de a organiza și derula proiectul „Connecting people - Youth online”.
Conform graficului anual de organizare a taberelor prevăzut în parteneriat cu I.F.S, pentru anul 2013 , Uniunea Femeilor este nominalizată a asigura derularea Taberei de vară a tineretului în Municipiul Oradea.
Sunt invitați să participe tineri din Franța, Anglia, Suedia, S.U.A și Austria, dar datorită asigurării parțiale a fondurilor necesare derulării proiectului, prezența tinerilor din străinătate va fi mai redusă.
Proiectul se derulează în perioada 4-12 august 2013; deschiderea oficială este prevăzută pentru astăzi, 5 august, la ora 11.
Proiectul cuprinde următoarele teme:
Luni, 5 august Identitate în diversitate, coordonator, Denisa Pantea (activitatea va avea loc în sala de ședințe a Consiliul Județean Bihor)
Marți, 6 august - Atitudinea și mentalitatea tinerilor, coordonator Uveghes Ovidiu (dezbaterea se va desfășura în Orășelul Copiilor - moderator: psiholog prof. dr. Alin Crețu).
Miercuri, 7 august - Rock and Roll, o dezbatere despre drog, sex, fumat și alcool, coordonator Bodor Krisztian (în sala de ședințe a C.S.E.I „Orizont”, moderatori: comisar Ungur Gheorghe și psiholog prof. dr, Alin Crețu).
Joi, 8 august - Violența în școli și acasă, coordonator Chiorean Miruna (în sala de ședințe a Inspectoratului Județean de Poliție - moderator: comisar-șef de poliție Ioana Indrieș)
Vineri, 9 august - Influența mass-mediei și a internetului asupra tinerilor, coordonator Dărăbuș Lavinia Sara, moderator: Bar Mihaela – reporter TV (activitatea se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Eminescu”)
Sâmbătă, 10 august - Influența religiei în educație, coordonator Iuhoș Norbert (în sala de ședințe a Bisericii de la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului”, moderator: preot paroh Vătămănelu Mihai)
Meționăm că deschiderea oficială a proiectului va avea loc astăzi, luni, 5 august, la ora 11,00, în sala de ședințe a  Consiliului Județean Bihor, prilej cu care va fi prezentat scopul proiectului, dar și temele propuse.
Tot acum va fi prezentată spre dezbatere prima temă propusă - „Identitate în diversitate”, pregătită de eleva Denisa Pantea.
La manifestare au fost invitați reprezentanți ai Forumului Democrat German, U.D.M.R. și ai organizațiilor de tineret din cadrul partidelor politice.                       
Ing. Miorița Săteanu

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:02:49 Ora de vară a Europei de Est