Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Noi succese ale firmelor de exercițiu

La C.T. « M. Viteazul » Oradea,

Noi succese ale firmelor de exercițiu

În perioada 9 - 11 martie, s-a desfășurat la Timișoara cea de-a III-a ediție a Târgului Internațional al firmelor de exercițiu - ROTIFE 2007, la care au participat 104 firme de exercițiu din România, Republica Moldova, Austria și Slovacia.

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea s-a prezentat cu șase firme de exercițiu, având ca obiect de activitate comerțul cu articole sportive, jucării, bijuterii, aparatură de birotică, restaurant și agenție de turism, bucurându-se de un real succes.
„O nouă participare, un nou succes, după cum aveam să aflăm de la directorul colegiului, dl prof. Ruben Filimon. La actuala ediție, am obținut șapte premii: la secțiunea „Cea mai bună prezentare power point”, trei premii (F.E. Hobby SRL, Bijou4U SRL, și Trans Catering SRL), la secțiunea „Catalog profesional”, un premiu ( FE Hobby SRL), la secțiunea „Pagina web”, un premiu (FE Hobby SRL), la secțiunea „Cele mai multe tranzacții”, două premii (FE Baby Love SRL, și Trans Catering SRL).
Aceste premii sunt încununarea unei munci susținute de educație antreprenorială a elevilor prin firma de exercițiu, concept modern de predare și formare a elevilor de la profilul economic. La Colegiul Tehnic „ Mihai Viteazul” funcționează nouă firme de exercițiu care, de-a lungul anilor, au obținut rezultate de prestigiu. Spre exemplu, FE „Hobby” SRL (Rareș Brânduș, Cosmina Ivan, Luminița Lipovan și Radu Buboiu, îndrumați de prof. Mariana Bara), cea care a obținut  la Timișoara  trei premii, în anul școlar 2005-2006, s-a clasat pe locul I în topul FE din România. Rezultatele excelente obținute la actuala ediție, dar și la celelalte ediții, se datorează elevilor coordonați cu succes de profesorii economiști: Bara Mariana, Boroș Izabella, Tiutin Rodica, Ardelean Simona și Popa Lucian.”
Cinci dintre firmele de exercițiu de la „Mihai Viteazul” vor participa în perioada imediat următoare, între 21 și 23 martie, la cea de-a XIII-a ediție a Târgului Internațional de la Praga, alături de 19 firme de exercițiu din România (din Târgu-Jiu, Ploiești, Pitești, Râmnicu Vâlcea, București, Vaslui, Brăila, Buzău) și 171 de firme de exercițiu din 13 țări (precum: Austria, Finlanda, Bulgaria, Cehia-țara gazdă, Italia, Lituania, Rusia, Slovacia, Spania, Anglia...). E prima participare la târgul de la Praga. În 2005 și 2006, firmele de la "Mihai Viteazul" au fost prezente la târgurile de la Bratislava și Zagreb.
Ai noștri sunt deciși să facă o bună impresie, și speră într-o nouă reușită răsunătoare.
Adina D.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 21:13:43 Ora de vară a Europei de Est