Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Noi succese ale firmelor de exercițiu

La C.T. « M. Viteazul » Oradea,

Noi succese ale firmelor de exercițiu

În perioada 9 - 11 martie, s-a desfășurat la Timișoara cea de-a III-a ediție a Târgului Internațional al firmelor de exercițiu - ROTIFE 2007, la care au participat 104 firme de exercițiu din România, Republica Moldova, Austria și Slovacia.

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea s-a prezentat cu șase firme de exercițiu, având ca obiect de activitate comerțul cu articole sportive, jucării, bijuterii, aparatură de birotică, restaurant și agenție de turism, bucurându-se de un real succes.
„O nouă participare, un nou succes, după cum aveam să aflăm de la directorul colegiului, dl prof. Ruben Filimon. La actuala ediție, am obținut șapte premii: la secțiunea „Cea mai bună prezentare power point”, trei premii (F.E. Hobby SRL, Bijou4U SRL, și Trans Catering SRL), la secțiunea „Catalog profesional”, un premiu ( FE Hobby SRL), la secțiunea „Pagina web”, un premiu (FE Hobby SRL), la secțiunea „Cele mai multe tranzacții”, două premii (FE Baby Love SRL, și Trans Catering SRL).
Aceste premii sunt încununarea unei munci susținute de educație antreprenorială a elevilor prin firma de exercițiu, concept modern de predare și formare a elevilor de la profilul economic. La Colegiul Tehnic „ Mihai Viteazul” funcționează nouă firme de exercițiu care, de-a lungul anilor, au obținut rezultate de prestigiu. Spre exemplu, FE „Hobby” SRL (Rareș Brânduș, Cosmina Ivan, Luminița Lipovan și Radu Buboiu, îndrumați de prof. Mariana Bara), cea care a obținut  la Timișoara  trei premii, în anul școlar 2005-2006, s-a clasat pe locul I în topul FE din România. Rezultatele excelente obținute la actuala ediție, dar și la celelalte ediții, se datorează elevilor coordonați cu succes de profesorii economiști: Bara Mariana, Boroș Izabella, Tiutin Rodica, Ardelean Simona și Popa Lucian.”
Cinci dintre firmele de exercițiu de la „Mihai Viteazul” vor participa în perioada imediat următoare, între 21 și 23 martie, la cea de-a XIII-a ediție a Târgului Internațional de la Praga, alături de 19 firme de exercițiu din România (din Târgu-Jiu, Ploiești, Pitești, Râmnicu Vâlcea, București, Vaslui, Brăila, Buzău) și 171 de firme de exercițiu din 13 țări (precum: Austria, Finlanda, Bulgaria, Cehia-țara gazdă, Italia, Lituania, Rusia, Slovacia, Spania, Anglia...). E prima participare la târgul de la Praga. În 2005 și 2006, firmele de la "Mihai Viteazul" au fost prezente la târgurile de la Bratislava și Zagreb.
Ai noștri sunt deciși să facă o bună impresie, și speră într-o nouă reușită răsunătoare.
Adina D.

Trimite email

vineri, 23 august 2019