Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cinci care alegorice și alaiul artiștilor au bucurat, ieri, orădenii

„Carnavalul florilor”, la a IX-a ediție la Oradea

Cinci care alegorice și alaiul artiștilor au bucurat, ieri, orădenii

Miercuri 21 august 2013, viceprimarul Ovidiu Mureșan, și viceprimarul Consiliului Județean, dl Kiss Alexandru, au tăiat, panglica la cea de-a IX-a ediție a „Carnavalului florilor” de la Oradea.

Cinci din cele 16 care alegorice care au participat marți, 20 august, la cea de-a 44-a ediție a „Carnavalului florilor” de la Debrețin (Ungaria) au fost prezente și la Oradea: Legenda Lacului Sf. Ana, Dragonii, Angry Birds, 50 de ani rock and roll în Debrețin și Fitness preistoric. După tăierea panglicii, alaiul dansatorilor și majoretelor, care au însoțit carele alegorice, a pornit de la blocurile zig zag de pe Bdul Dacia spre centru, pe tronsonul Parcul Petofi și Bdul Magheru, până în Parcul 1 Decembrie. În parc, orădenii s-au pozat cu ele, iar pe scena amenajată pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, membrii formațiilor artistice prezente la paradă, dar nu numai, și-au revărsat bucuria „florilor” pe scenă, în cadrul unui spectacol care s-a încheiat cu un concert susținut de Peter Szabo Szilvia din Ungaria și Anamaria Georgescu din Oradea.
Potrivit organizatorilor, alaiul care a participat la paradă a fost compus din:
O trăsură cu doi cai – coord. Onița Daniel
4 cai și 4 călăreți (patru fete) - coord. Onița Daniel
7 arcași din cadrul Clubului Sportiv Oradea Redpoint – Tir cu Arcul – coord. Mircea Stroe
Carul alegoric nr. 1
Ansamblul folcloric Plaiurile Crișului Repede din Sântandrei – coord. Dărăban Mircea Formația de dans popular maghiar Gorboc din Mișca – coord. Tank Gyorgy
Carul alegoric nr. 2
Ansamblul folcloric Moșuț din Vadul Crișului – coord. Liana Boț
Formația de dans popular maghiar Keknefelejcs din Remetea – coord. Tank Gyorgy
Carul alegoric nr. 3
Formația de dans popular maghiar Nyilo Akat din Valea lui Mihai – coord. Borbely Simon Csaba
Formația de dans popular maghiar Ezustperje din Șimian – coord. Suto Szabolcs
Carul alegoric nr. 4
Clubul de dans Quasar – coord. Velcu Radu
Clubul de dans Dans Club 80 – coord. Mangra Valeria
Clubul de dans Feeling Dance – coord. Jurjuț Cristian
Clubul de dans Tini Dance din Marghita – coord. Olah Katalin
Clubul de dans Flying Step – coord. Meszaros Ildiko
Car alegoric nr. 5
Formația de gimnastică acrobatică Sunshine Oradea – coord. Szabo Timea
Formația de acrobați Parkour Oradea – coord. Andrei Rîncan
Formația de biciclete a Asociației ProBikers Bihor – coord. Kiss Șandor
Pe parcursul întregului itinerar doi clovni au împărțit baloane copiilor.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (100 de poze), accesați Galeria foto: Cinci care alegorice și alaiul artiștilor au bucurat, ieri, orădenii. 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:54:43 Ora de vară a Europei de Est