Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Cinci care alegorice și alaiul artiștilor au bucurat, ieri, orădenii

„Carnavalul florilor”, la a IX-a ediție la Oradea

Cinci care alegorice și alaiul artiștilor au bucurat, ieri, orădenii

Miercuri 21 august 2013, viceprimarul Ovidiu Mureșan, și viceprimarul Consiliului Județean, dl Kiss Alexandru, au tăiat, panglica la cea de-a IX-a ediție a „Carnavalului florilor” de la Oradea.

Cinci din cele 16 care alegorice care au participat marți, 20 august, la cea de-a 44-a ediție a „Carnavalului florilor” de la Debrețin (Ungaria) au fost prezente și la Oradea: Legenda Lacului Sf. Ana, Dragonii, Angry Birds, 50 de ani rock and roll în Debrețin și Fitness preistoric. După tăierea panglicii, alaiul dansatorilor și majoretelor, care au însoțit carele alegorice, a pornit de la blocurile zig zag de pe Bdul Dacia spre centru, pe tronsonul Parcul Petofi și Bdul Magheru, până în Parcul 1 Decembrie. În parc, orădenii s-au pozat cu ele, iar pe scena amenajată pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, membrii formațiilor artistice prezente la paradă, dar nu numai, și-au revărsat bucuria „florilor” pe scenă, în cadrul unui spectacol care s-a încheiat cu un concert susținut de Peter Szabo Szilvia din Ungaria și Anamaria Georgescu din Oradea.
Potrivit organizatorilor, alaiul care a participat la paradă a fost compus din:
O trăsură cu doi cai – coord. Onița Daniel
4 cai și 4 călăreți (patru fete) - coord. Onița Daniel
7 arcași din cadrul Clubului Sportiv Oradea Redpoint – Tir cu Arcul – coord. Mircea Stroe
Carul alegoric nr. 1
Ansamblul folcloric Plaiurile Crișului Repede din Sântandrei – coord. Dărăban Mircea Formația de dans popular maghiar Gorboc din Mișca – coord. Tank Gyorgy
Carul alegoric nr. 2
Ansamblul folcloric Moșuț din Vadul Crișului – coord. Liana Boț
Formația de dans popular maghiar Keknefelejcs din Remetea – coord. Tank Gyorgy
Carul alegoric nr. 3
Formația de dans popular maghiar Nyilo Akat din Valea lui Mihai – coord. Borbely Simon Csaba
Formația de dans popular maghiar Ezustperje din Șimian – coord. Suto Szabolcs
Carul alegoric nr. 4
Clubul de dans Quasar – coord. Velcu Radu
Clubul de dans Dans Club 80 – coord. Mangra Valeria
Clubul de dans Feeling Dance – coord. Jurjuț Cristian
Clubul de dans Tini Dance din Marghita – coord. Olah Katalin
Clubul de dans Flying Step – coord. Meszaros Ildiko
Car alegoric nr. 5
Formația de gimnastică acrobatică Sunshine Oradea – coord. Szabo Timea
Formația de acrobați Parkour Oradea – coord. Andrei Rîncan
Formația de biciclete a Asociației ProBikers Bihor – coord. Kiss Șandor
Pe parcursul întregului itinerar doi clovni au împărțit baloane copiilor.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (100 de poze), accesați Galeria foto: Cinci care alegorice și alaiul artiștilor au bucurat, ieri, orădenii. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 2 decembrie 2021