Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Donații primite de la N.C.B. din Bruxelles pentru Spitalul Județean…

Primăria Oradea mulțumește fundației

Donații primite de la N.C.B. din Bruxelles pentru Spitalul Județean…

În cursul acestei săptămâni a avut loc un moment festiv în cadrul căruia președinta fundației Nato Charity Bazaar din Bruxelles, dna Katalin Schmidt, a predat o serie de calculatoare, microbuze unor școli și asociații din Oradea și Bihor, precum și aparate medicale importante Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

Donația face parte dintr-un șir de evenimente caritabile începute de mai mulți ani prin intermediul Clubului Rotary și al Primăriei Oradea.
În timp ce unul dintre microbuze a ajuns la Asociația pentru cultură, spiritualitate și dezvoltare a relațiilor transfrontaliere din Oradea, celălalt microbuz va fi folosit pentru transportul elevilor la școala din Borș. Scaunele cu rotile vor fi folosite de către Asociația SF. Nicolae - Ocrotitorul Săracilor din Salonta, iar un negatoscop și un sterilizator au fost donate cabinetului veterinar din Episcopia Bihor.
În ceea ce privește aparatele medicale, acestea au fost preluate de către dr. George Roiu  de la clinica de oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, care a mulțumit dnei Katalin Schmidt pentru obiectele primite. Conform spuselor lui, după ce aceste aparate vor fi verificate și puse în funcțiune, ele vor ajuta mult la depistarea problemelor oftalmologice ale pacienților bihoreni.
Aparatura medicală donată constă dintr-un microscop Nikon OL/5A, un refractometru RM-A2000 și un refractometru RM-A6000, o sondă traductor ultrasunete Hewlett-Packard HP 21363A, 20 de seturi oftalmologice, precum și un kit pentru introducerea cateterului.
În cadrul evenimentului, Katalin Schmidt a declarat: „Nu pot decât să mulțumesc Clubului Rotary și membrului marcant Alexandru Moș pentru deschiderea și amabilitatea față de acest proiect. Clubul Rotary a făcut posibil din nou transportul acestor obiecte la Oradea, astfel ne-a ajutat foarte mult, fără transportul acestor obiecte nu am fi putut oferi această donație. Totodată, doresc să mulțumesc Primăriei Oradea pentru ajutorul acordat în distribuirea obiectelor și deschiderea față de proiectele Nato Charity Bazaar. Sper că copiii din școlile orădene și bihorene, precum și pacienții spitalelor sau asociațiile vor folosi cu succes echipamentele primate”.
Donarea celor două microbuze, 12 computere, aparate medicale, 9 scaune cu rotile a fost posibilă datorită dnei Irene Plank, dlui Stephane Chagnot, dnei Judith Poorbaugh, dlui Alun Morris și dlui Claude Sercer din Bruxelles,  reprezentanței României la Nato și dlui Deac Ovidiu, dlui dr. Jean – Michel Eba de la Spitalul Edith Cavel din Bruxelles, dlui dr. Benjamin Castel și dlui dr. Patrick Gerard de la Spitalul Saint Jean din Bruxelles, dnei Jaquelin Darquenne, dnei Madeleine Rousseau și dnei Danielle Pater din Soignies, dlui Daniel Galant de la Nato, dlui Ruddi Verly și dlui Jose Rousseau din Soignes.
Primăria Municipiului Oradea mulțumește pe această cale Fundației Nato Charity Bazaar și Clubului Rotary pentru donațiile făcute. (Biroul de presă)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Donații primite de la N.C.B. din Bruxelles pentru Spitalul Județean…

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:10:56 Ora de vară a Europei de Est