Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vizita documentară la Casa Corpului Didactic Bihor

În cadrul programului Conferinței Naționale a A.B.R.

Vizita documentară la Casa Corpului Didactic Bihor

Miercuri, 4 septembrie 2013, în cadrul programului Conferinței Naționale a Asociației Bibliotecarilor din România, un punct forte l-a constituit Vizita documentară a bibliotecarilor la Casa Corpului Didactic a Județului Bihor.

Ca o gazdă bună și distinsă, doamna director Carmen Bodiu și-a primit oaspeții cu pâine și sare, cu sufletul deschis, „dar mai ales cu hrana spirituală a cuvintelor pe care noi, toți, cei de-aici, le oferim semenilor noștri, prin intermediul gândurilor, experiențelor și învățămintelor, adunate și păstrate într-o carte”, ca să o cităm pe doamna director.
Printre oaspeții aleși care i-au trecut pragul s-au numărat: prof. univ. dr. Mircea REGNEALĂ, Universitatea din București, președintele Asociației Bibliotecarilor din România, dl. Ovidiu MUREȘAN, viceprimar al Municipiului Oradea, dl. Lucian Muntean – poet, recunoscută personalitate a culturii locale, dl. Emil Mircea Neșiu – poet, membru al Uniunii Scriitorilor, dl. Ștefan Avram, director al Editurii „Aureo”, prof. Dan Peter - director al Palatul Copiilor și Elevilor Oradea,  inspectori de specialitate și profesori metodiști ai Casei Corpului Didactic Bihor, directori și cadre didactice de la instituții de învățământ orădene.
„Vizita documentară în cadrul celei de a XXIV-a ediții a Conferinței Asociației Bibliotecarilor din România este un prilej de a ne așeza la aceeași masă rotundă a cuvintelor, fie că suntem cadre didactice, oameni de știință și cultură, în scopul răspândirii printre semenii noștri a unui strop din lumina cunoștinței”, a mai spus doamna director Carmen Bodiu în cuvântul de salut adresat distinșilor oaspeți.
În replică, dl viceprimar Ovidiu Mureșan a felicitat-o și i-a mulțumit pentru manifestarea de suflet pe care a pus-o la cale.
Și așa precum spunea Vasile Alecsandri „La noi românii, întâi se aud cântecele și apoi răsare soarele”, și gazdele noastre au scos în față două steluțe ale palatului orădean, pe Romina Suciu (10 ani) și Rareș Ivanov (6 ani), care ne-au încântat cu două nestemate ale folclorului bihorean.
CCD sau Carta unei Cariere în Devenire  
După momentul artistic realizat cu emoție de elevii prof. Ana-Maria Gal, doamna director Carmen Bodiu a prezentat în PowerPoint cartea de vizită a casei.
„Cine suntem noi? Ce reprezintă Casa Corpului Didactic în tradiția unui învățământ recunoscut pentru performanțele sale”…
Un scurt istoric, Tradiție și actualitate, Misiune și aspirație, Parteneriate Parametri și indici, Biblioteca - cercetare, știință, cunoaștere, „Cartea și biblioteca - prietenii copiilor”, un film realizat de dna bibliotecar prof. Mariana Trofin (de la C.C.D.), vicepreședinte al Filialei Bihor a A.B.R., un  film scurt care imortalizează cu măiestrie derularea proiectului cu același titlu.
Lansare de carte
În lansarea volumului de poezii a poetului Emil Mircea Neșiu, doamna director ne-a propus „să luăm o gură de aer proaspăt și să evadam împreună spre lumi proiectate în oglindă, pe firul călăuzitor al Dom(n)ului din cuvinte”, titlul volumului, semnat de poetul Emil Mircea Neșiu.
Pentru început, dl Ștefan Avram ne-a prezentat împrejurările în care a apărut cartea la Editura Aureo, editura domniei sale, iar actorii Rin Tripa și Mirela Lupu (de la Teatrul „Regina Maria”), recitând din volumul „Dom(n)ul din cuvinte”, ne-au facilitat accesul la versurile poetului.
Regalul artistic de muzică și poezie, oferit oaspeților în chip măiestrit de directorul C.C.D. Bihor, doamna profesor Carmen Bodiu, s-a încheiat cu două „bijuterii” muzicale din folclorul românesc, interpretate cu sensibilitate și  profesionalism de Ana-Maria Gal, profesor de canto popular la palatul orădean.
Cu adevărat, doamna director Carmen Bodiu merită pe deplin felicitările adresate de către dl viceprimar Ovidiu Mureșan și directorul Asociației Bibliotecarilor din România, dl prof. univ. dr. Mircea Regneală, pentru manifestarea de suflet oferită participanților la Conferința Națională a A.B.R. de la Oradea. Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (52 de poze), accesați Galeria foto: Vizita documentară la Casa Corpului Didactic Bihor. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 17 februarie 2020