Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Proiectul „Junior Rangers în Munții Pădurea Craiului”

Inițiative ale tinerilor

Proiectul „Junior Rangers în Munții Pădurea Craiului”

În perioada 15 martie – 15 septembrie 2013, ECOTOP Oradea a derulat proiectul „Junior Rangers în Munții Pădurea Craiului”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului TIA – componenta Inițiative ale tinerilor.

În proiect au fost implicați cca 500 de elevi din 9 școli din Oradea și județul Bihor, din clasele V-VIII.
Scopul proiectului a fost înființarea unui grup de tineri interesați de protecția mediului, care vor deveni Junior Ranger în Situl Natura 2000 ROSCI0062 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului.
Inițiativa de a-i pregăti pe acești tineri a aparținut unui grup de inițiativă constituit în ECOTOP, grup de inițiativă, care a derulat activitățile proiectului pe parcursul celor 6 luni.
Tinerii, viitori rangeri, au participat la mai multe pregătiri specifice asigurate de monitori calificați în domeniul protecției biodiversității, teambuilding, speologie și ocrotirea carstului, orientare în natură cu harta și busola.
Din cei cca 500 de elevi care au participat la activitățile din școli au fost selectați câte 20 de participanți la cele două tabere de pregătire care au avut loc la Centrul de Resurse al ECOTOP de la Damiș.
Din cei 40 de participanți la tabere 30 au primit certificate de Junior Ranger.
În viitor, aceștia vor putea fi promotorii unor activități similare la nivelul școlilor din care provin.
Eleonora Mircescu

Trimite email
sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 00:04:45 Ora standard a Europei de Est