Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Descoperă cercetătorul din tine în Noaptea Cercetătorilor 2013!

Pe 27 septembrie

Descoperă cercetătorul din tine în Noaptea Cercetătorilor 2013!

Pe 27 septembrie 2013, în București, Suceava, Piatra Neamț, Tulcea, Sinaia, Brașov, Oradea și Galați, cercetătorii fac o demonstrație în direct a activității lor de laborator, la care toată lumea este invitată.

În Oradea, evenimentul se va desfășura în Sala Polivalentă a Universității din Oradea, între orele 17.00 și 23.00.
Diferite institute de cercetare și parteneri preocupați de știință și cercetare vor fi prezenți la eveniment, cu demonstrații practice, experimente și concursuri pentru copii… între 9 și 99 de ani.
Vizitatorii vor avea ocazia să afle ce înseamnă să fii cercetător și vor putea să participe la concursurile și provocările științifice din timpul evenimentului.
Evenimentul se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.
Primul eveniment european de acest gen a fost organizat în 2005 și a atras până acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de știință șansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului șansa de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor. În cursul acestei seri, oricine poate descoperi cercetătorul din el. Ediția 2012 a atras peste 25.000 de vizitatori în România, în cele 7 orașe organizatoare.
La eveniment este așteptat publicul larg, indiferent de vârstă sau experiență științifică. Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o mare varietate de activități științifice și educative.
Până pe 20 septembrie, s-au putut face înscrieri la concursul „Laboratorul anului 2099”, care dă șansa pasionaților de știință să arate perspectiva lor asupra laboratorului viitorului.
Evenimentul este organizat sub egida Uniunii Europene de către Target Active Training și Asociația Invenio în parteneriat cu Anticipația, parte a grupului Nemira, Poliția Română, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport și Europa FM.
Proiectul se desfășoară în România din anul 2006, organizatorii ediției din acest an fiind implicați și în anii 2007, 2008, 2010, 2011 și 2012. În 2013 orașele partenere din România sunt: București, Sinaia, Suceava, Piatra Neamț, Tulcea, Oradea și Brașov.
În fiecare oraș, evenimentul este organizat în parteneriat cu jucători importanți din cercetare, precum:  Universitatea din Oradea, Institutul de Fizică Atomică, Universitatea București – Facultatea de Fizică, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor (București) sau Asociația Cygnus (Suceava).
Pentru mai multe informații despre concurs, orașele organizatoare și program vizitați www.noapteacercetatorilor.eu și www.facebook.com/ResearchersNightRomania
 Despre Noaptea Cercetătorilor      
Noaptea Cercetătorilor este un proiect inițiat de Uniunea Europeană, care se desfășoară în toate țările membre și afiliate, cu scopul de a promova știința și cercetătorii în rândurile publicului larg. Rezultatul dorit pe termen lung este de a atrage noua generație către activitatea de cercetare, încurajând o carieră în acest domeniu, de a crește recunoașterea publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor și de a crea interacțiunea cu publicul larg pentru a-i putea descoperi ca fiind oameni obișnuiți cu o meserie neobișnuită.
Începând cu anul 2006, Noaptea Cercetătorilor este un proiect de sine stătător din seria acțiunilor Marie Curie și s-a bucurat de un succes ce crește de la an la an. În 2012, s-a desfășurat în peste 800 de locații în 300 de orașe din 32 de țări europene.
Noaptea Cercetătorilor în România
Proiectul se desfășoară în România din anul 2006, organizatorii ediției din acest an fiind implicați și în anii 2007, 2008, 2010, 2011 si 2012. În 2013 orașele partenere din România sunt: București, Sinaia, Suceava, Piatra Neamț, Tulcea, Oradea, Brașov și Galați.
Această ediție Noaptea Cercetătorilor este organizată sub egida Uniunii Europene de către Target Active Training în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției, Institutul Național de Cercetare în Sport, Centrul de Studii Complexe, Europa FM și Anticipația, parte a grupului Nemira.
Sponsor, Dwyn Shop
Mai multe informații puteți afla pe denisa@noapteacercetatorilor.eu

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:16:48 Ora de vară a Europei de Est