Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Astăzi, Marea curățenie națională – Let’s Do It, Romania!

Pentru a IV-a oară

Astăzi, Marea curățenie națională – Let’s Do It, Romania!

Astăzi (sâmbătă, 28 septembrie 2013), sute de mii de români vor participa la Marea curățenie națională, eveniment cu tradiție, de-acum, și în România.

Aflat la cea de-a IV-a ediție, acest proiect își propune să dezvolte spiritul implicării civice în rândul voluntarilor și dorința de a proteja mediul înconjurător.
Joi (26 septembrie), în sala de ședințe a  Prefecturii Bihor, în cadrul unei conferințe, au fost stabilite ultimele detalii în cadrul unei întâlniri la care au participat: dl Mihai Pop - coordonatorul județean al proiectului  „Let’s Do It Romania”, doamna Claudia Timofte - șeful Cancelariei Prefectului Claudiu Pop,  dl Ciprian Lupșa - coordonatorul local al proiectului, dl Mircea Stejeran - șef Servicii Publice și Spații Verzi din cadrul Primăriei Oradea, dna prof. Mioara Țigan, din partea ISJ Bihor, reprezentanți ai Gărzii de Mediu, ai Zonei Metropolitane Oradea, ai Poliției, precum și ai unor ONG-uri și firme orădene și bihorene.
„Let’s Do It Romania este un proiect realizat de oameni pentru oameni. Ne dorim cu toții un mediu curat, o viață sănătoasă, o Românie prosperă, iar pentru a atinge aceste obiective, trebuie să fim conștienți că numai implicându-ne în comunitate le putem avea. Sâmbătă (azi – n.n.), ne vom duce să facem curățenie, fiindcă noi suntem responsabili pentru generațiile care urmează. Iar peste ani, vom reprezenta modelele de care au avut nevoie copiii noștri pentru a învăța că trebuie să respectăm natura, altfel se va întoarce împotriva noastră”.
Acesta este mesajul coordonatorului județean al proiectului, dl Mihai Pop.
Am mai aflat că „echipa Let’s Do It Romania – Bihor, în parteneriat cu Asociația Firmelor Bihorene a muncit cu spor în ultimele două luni, astfel că nu mai puțin de 68 de primării și-au anunțat implicarea (de la Cetariu… la Vârciorog), Zona Metropolitană a anunțat că va sprijini primăriile, Eco Bihor va oferi 3.000 de saci pentru voluntari, 48 de instituții de învățământ se vor mobiliza participând efectiv la această acțiune (de la C.N. „Iosif Vulcan”… la Școala Gimnazială „Nestor Porumb” din Tulca), de asemenea, Lotus Center va oferi voluntarilor saci și mănuși, Mediul non-guvernamental din Oradea se alătură acestui proiect (de la Clubul Rotari la „Cercetașii României”).
„Acțiunea va începe dimineața, la ora 9.00, cu întâlnirea în parcarea de la Lotus Center, după care va urma înregistrarea participanților, împărțirea materialelor necesare salubrizării, împărțirea pe echipe a voluntarilor și deplasarea în teren. Menționăm că voluntarii vor fi instruiți să colecteze selectiv pe deșeuri. Estimăm că în total vom avea 6 ore de curățenie efectivă, urmând să încheiem undeva pe la ora 17.00”, a spus Mircea Stejeranreprezentantul Primăriei Oradea.
Fiecare instituție sau firmă implicată va veni pregătită cu voluntarii săi. Zonele în care se va face curățenie sunt:
I. Malurile râului Crișul Repede între:
1.Pod Densusianu și Pod Decebal
2.Pod Decebal și Pod Unirii
3.Pod Unirii  și Pod Dacia Continental
4.Pod Dacia Continental și Pod Dragoș Vodă
 II. Malurile  Pârâului Peța între:
1. Pod Calea Aradului și Pod Universității
2. Pod Universității și Pod Cantemir
3. Pod Cantemir și Pod Seleușului
III. Cartier Grigorescu înspre pădure
S.C. Rer Ecologic S.A. asigură încărcarea deșeurilor colectate în saci de către voluntari în  mijlocul de transport pus la dispoziție.
 La finalul proiectului, voluntarii care vor dori adeverințe de participare vor trebui să transmită o cerere în acest sens la adresa de mail bihor@letsdoitromania.ro Aceste adeverințe sunt foarte utile tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă, cărora li se cere dovada participării la diverse acțiuni de voluntariat. (B.P.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Astăzi, Marea curățenie națională – Let’s Do It, Romania!

Trimite email
vineri, 17 ianuarie 2025, 23:59:38 Ora standard a Europei de Est