Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Copii mai încrezători” - Ghid de bune practici de dezvoltarea socio-emoțională

Joi, la CCD Bihor, lansare de carte

„Copii mai încrezători” - Ghid de bune practici de dezvoltarea socio-emoțională

Echipa Pro Cariere (Larisa Cherechianu, Ioana Șandor, Roxana Pantea, Ioana Grigorescu, Szabo Kovari Katalin și Bodo Eva…) a lansat, joi, 26 septembrie 2013, la Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, volumul I al Ghidului de bune practici de dezvoltare socio-emoțională, intitulat „Copii mai încrezători”.

Mesajul doamnei director drd. Carmen Bodiu a fost prezentat de către doamna bibliotecar Mariana Trofin. Despre carte au vorbit doamna profesor metodist Rodica Popa, Larisa Cherechianu,  doamna inspector școlar Voichița Vancu, prof. Lucia Negrău și alte cadre didactice.   
„Conceput din dorința de a contribui la dezvoltarea și asigurarea stării de bine a copilului, Ghidul de bune practici este un produs final în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului „Copii mai încrezători”. Succesul proiectului, finalizat prin lansarea ghidului de astăzi, constituie un exemplu de solidaritate umană în sprijinul realizării uneia dintre cele mai nobile idealuri ale societăților: educația, la o vârstă timpurie, dezvoltând competențe de progres și de autorealizare în viitor. Dincolo de prețioasele îndrumări metodice, transmise în urma unor ample cercetări pe tărâmul didacticii, manualul de față transmite exemple concrete de muncă diferențiată experimentate în activitatea zilnică”, apreciază directorul CCD, doamna profesor drd. Carmen Bodiu. Prezentând ghidul, coordonat de dna Teodora Duță, doamna prof. metodist Rodica Popa a subliniat reperele teoretice în dezvoltarea socio-emoțională a preșcolarilor și școlarilor mici, precum și rolul meloterapie în dezvoltarea socio-emoțională a copiilor, evidențiind faptul că următoarele două capitole (II și III) cuprind propuneri de planuri de activitate pentru educația socio-emoțională, aparținând unor cadre didactice de la grădinițele: 20, 23, 27, 28, 30, 34, 42, 43, 44, 45, 48, 50, 53, 56, „Trei Ursuleți”, „Aleodor”, „Căsuța lui Winnie and Princess”, „Holcim” Aleșd, Grădinița din Santăul Mic și Santăul Mare și Grădinița „Mese-Var” din Derecske, Ungaria.
„A fi lângă copii atunci când au nevoie și nu când vrem noi”
Doamna inspector școlar Voichița Vancu a felicitat colectivul Pro Cariere pentru acest ghid și pe coordonatorul acestuia (dna Teodora Duță), atât pentru cartea pe care o coordonează, cât și pentru noua sa calitate de tânără mămică. „Vorbesc din prisma educatoarei, nu am să fac caz de funcție, pentru că funcția e trecătoare, funcția nu-i meserie, funcția este o povară. Vorbesc ca educatoare pentru că vin dintre copii și știu cât de important este a le conferi și a le da dreptul de a se descoperi în acele momente în care au diferite suferințe, fie despărțirea de casă, de mamă, fie de a se întâlni cu persoane necunoscute. Și totul pornește de la a-i înțelege și a le da dreptul de a fi subiect și nicidecum obiect al educației. Este foarte important a gestiona aceste emoții și a fi lângă copii atunci când au nevoie și nu când vrem noi”, a spus doamna inspector școlar Voichița Vancu. Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:„Copii mai încrezători” - Ghid de bune practici de dezvoltarea socio-emoțională.    

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 24 septembrie 2020