Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sub semnul tinereții, într-un nou an universitar

La Universitatea Agora,

Sub semnul tinereții, într-un nou an universitar

Universitatea Agora și-a deschis ieri porțile în cel de-al 14-lea an, după cum aveam să aflăm din cuvântul doamnei prof. univ. dr. Adriana Manolescu - președintele Senatului universitar.

„Suntem studenți și profesori, membri într-o comunitate academică relativ tânără, aceea a Universității Agora, ce-și deschide porțile în al 14-lea an. Suntem, deci, o universitate tânără, care se bucură de toate avantajele tinereții, între care dinamismul și dorința de a avea mari realizări”, a subliniat decanul fondator, dna prof. univ. dr. Adriana Manolescu.
Tot sub semnul tinereții, au stat și  mesajele transmise de directorul de departament, dna prof. univ. dr. Elena Iancu, respectiv dna decan Gabriela Bologa. Cele trei mesaje festive feminine, pastelate și brodate în culorile toamnei, încărcate cu parfum de fericire și picurate cu roua din suflete, au fost urmate de intervențiile a doi distinși bărbați (comandanți), dl rector Ioan Dzițac, matematician prin excelență și informatician de formație, un om al cifrelor și de președintele Consiliului de administrație, rectorul fondator, distinsul profesor univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu.
„Spiritul democratic al Agorei a fost și va fi vectorul director al dezvoltării sale”
„Misiunea Universității Agora se articulează pe viziunea inițială a fondatorilor, care i-au ales ca nume, nu întâmplător, un simbol al democrației. Spiritul democratic al Agorei a fost și va fi vectorul director al dezvoltării sale și îi va aduce și în viitor plusvaloare inovatoare, dinamism și o dezvoltare armonioasă”, a ținut să ne asigure distinsul rector Ioan Dzițac.
Declarând deschis anul universitar, dl rector ne-a prezentat în PowerPoint datele și informațiile menite să ne edifice în legătură cu drumul pe care și l-a făurit universitatea pentru accesul la succes! „Bobocii” din ciclul I au putut opta pentru una din cele patru specializări de licență (Științe juridice -Drept; Științe administrative - Poliție locală;  Științe economice - Contabilitate și informatică de gestiune și  Științe Economice – Management). Pentru studenții din ciclul II au fost acreditate programe de master pentru completarea studiilor universitare, de scurtă durată: Management - Managementul resurselor umane și Drept – Științe penale și criminalistică.
În cadrul unei retrospective a anului universitar precedent, dl rector a punctat acele domenii și activități care au adus plusvaloare instituției: Acreditări de domenii și programe de studii de master, Acreditări de programe de studii postuniversitare, Publicarea unor articole științifice, indexate ISI, de către cadrele UAO, Proiecte POSDRU, Creșterea calității profesionale a cadrelor didactice și recunoașteri pe plan național, Creșterea numerică și calitativă a populației studențești a UAO și implicarea studenților în activitatea UAO,  Vizite și conferințe naționale și internaționale, Acordarea a trei titluri de Doctor Honoris Causa, Managementul universitar și managementul calității, iar în partea a II-a au fost subliniate obiectivele fixate pentru anul universitar 2013-2014.
La Universitatea Agora, taxele au rămas neschimbate de mai bine de 10 ani!
În ciuda vremii ploioase de-afară, sufletele calde ale gazdelor și-au etalat strălucirea și sinceritate la ceasul debutului de nou an universitar.
„Pentru noi, este o frumoasă zi de toamnă, în care „bobocii” își încep călătoria în Agora, iar cei mai mari și-o continuă…”
Cuvintele rectorului fondator, dl prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, rostite cu blândețe și duioșie cădeau ca niște frunze printre gândurile pierdute ale „bobocilor”. Calmul său (englezesc) și melancolia din glas armonizau cu sunetul stropilor de ploaie; mesajul  domniei sale avea să aducă lumină pe fețele „bobocilor”, și să inducă o stare generală de binecuvântare, pentru că știrile erau pozitive: „Universitatea noastră este printre puținele din România care păstrează același nivel al taxelor, neschimbat, în ultimii 10 ani. Nici nu ne-am propus să-l schimbăm. Suntem printre puținele instituții la care taxa universitară nu se schimbă pe parcursul anilor de studiu; cu cât este cuantumul taxei la începutul parcursului cu atât se și termină.
*Îi sprijinim și îi îndemnăm pe studenții care pot să lucreze, să o facă. Avem mulți studenți care devin angajați de pe băncile facultății; avem firme cu care lucrăm și care ne solicită acest lucru, în special în domeniul contabilității”.
*Avem firme care acordă burse studenților.
*Avem mulți studenți implicați în proiecte europene - experiență foarte bună pentru studenți, dar și pentru profesori.
*Fundația Agora, cea care a înființat și susține Universitatea, este una dintre instituțiile cu o carte de vizită impresionantă din acest punct de vedere. Este singura instituție românească ce s-a bucurat de rambursarea integrală a cheltuielilor ocazionate de proiectele europene pe care le-a avut.
*Aveți la dispoziție calculatoare de ultimă generație, aveți programe soft de ultimă generație, aveți cadre didactice foarte bine pregătite.
*Noi în cadrul fundației, avem ca singură misiune promovarea și dezvoltarea școlii românești. În afară de Universitatea Agora, fundația noastră a înființat și o școală elementară - Școala Internațională Agora…”
La finalul discursului, dl prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu a înmânat șefilor de promoție din 2013,  Pașcalău Simona Valentina (Drept), Galea Laura (Științe Economice) și Popa Anamaria Georgeta (Științe Administrative), adrese de e-mail de tip „nume@univagora.ro” pe viață, prin decizia Consiliului de administrație al UAO, luată începând cu promoția 2012.
Discursul integral al dlui rector se poate citi la http://univagora.ro/ro/universitate/noutati/2013/09/28/deschiderea-anului-universitar-2013-2014/
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sub semnul tinereții, într-un nou an universitar.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 20 septembrie 2019