Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Mondială a Educației

La Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” Ștei s-a sărbătorit

Ziua Mondială a Educației

„Se spune că dascălii nu au apărut întâmplător în această lume. Dumnezeu i-a trimis pe pământ pentru a împărți Lumină și Căldură prin ceea ce au la îndemână - Minte și Suflet”.

Cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” au fost sărbătorite cu fast în această zi specială.
Conducerea instituției de învățământ, reprezentată de prof. Georgeta Mușet - director, prof Angela Vlaș - director adjunct, prof. Sanda Merce - consilier educativ, în colaborare cu echipa de proiect: inst. Ileana Tomescu - bibliotecar, prof. docum. Gabriel Vancea, prof. Cristian Bunta, prof. George Drăgan, prof. Daniela Rada, au pregătit un minunat program artistic, prin intermediul căruia au transmis cele mai alese gânduri și simțăminte sărbătoriților.
În deschidere, doamna director a avut cuvinte de apreciere și mulțumire la adresa celor care șlefuiesc minți, suflete și caractere, prezentând „Copacul recunoștinței”, în care se regăsesc foștii și actualii dascăli ai școlii.
Moderatorul programului, eleva Alexandra Nicoară (din a VII-a C) a invitat-o la microfon pe Marcela Merce (cls.VI C) pentru a interpreta cântecul emblematic al evenimentului „Dăscălița”.
A urmat o scenetă hazlie „La școală”, interpretată de Răzvan Fericean și Cristian Keskes, din clasa a VII-a C, coordonați de  inst. Ileana Tomescu și prof. Simona Pantea.
Revenind pe tărâmul muzical, l-am ascultat pe Marco Tulvan (din clasa a II-a A) cu  ,,O dulce și duioasă Doamnă” (înv. Alina Todor); din universul copilăriei pline de sensibilitate și inocență ni s-au arătat George Laza (din clasa pregătitoare C, îndrumat de înv. Trip Florina), cu o poezie hazlie și Sara Maria Bidiga (din clasa pregătitoare B), cu un număr de magie și o poezie „De ziua ta” (Maria fiind îndrumată de înv. Liana Moza).
Timpul se scurge precum nisipul într-o clepsidră, dar ceea ce dascălii sădesc în mintea și sufletul copiilor sunt daruri de mare preț dăltuite pentru eternitate.
 Cele mai frumoase gânduri, urări și mulțumiri din partea elevilor au fost înmănuncheate în câteva poezii și mesaje, între care și versurile Laviniei Avram (din a VI-a A), dedicate „Doamnei profesoare”: „De Ziua Educației/ Vă dăruiesc un trandafir,/ Și-un zâmbet luminos,/ Brodat pe un zefir,/ Dar parcă nimic nu-i mai duios /Decât un Mulțumesc frumos!”
Călătoria muzicală a continuat cu „Un amico che mi ama”, în interpretarea elevilor clasei a III-a C (înv. Adriana Colda), acompaniați de dl. prof. George Drăgan. I-au secondat „frații” lor din a III-a A, cu momentul muzical-umoristic „Un cântec special”, în acompaniamentul realizat de dl. prof. Cristian Bunta.
Manifestarea s-a vrut un dar din suflet al conducerii școlii și echipei de proiect pentru toți colegii din școală și pentru toți slujitorii școlii de pretutindeni!
La mulți ani!
Ileana Tomescu
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Mondială a Educației.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:09:05 Ora de vară a Europei de Est