Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” a inițiat proiectul ecologic regional „Ecoimpact”

În proiect, 11 școli din șapte județe

Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” a inițiat proiectul ecologic regional „Ecoimpact”

Dna profesor Ramona Maghiar de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea a inițiat un proiect ecologic regional, intitulat Ecoimpact, care va fi implementat în luna noiembrie 2013, cu scopul de a promova și observa efectele acțiunii omului asupra biodiversității din diferite zone ale țării.

Proiectul va implica nu mai puțin de 11 școlile partenere din șapte județe: Alba, Arad, Bihor, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj: Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea și Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș, ambele din județul Bihor; Liceul Teoretic Teiuș, județul Alba; Liceul Teoretic Pâncota - Școala Gimnazială Măderat și Școala Gimnazială Târnova, ambele din județul Arad; Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj - Napoca, județul Cluj; Școala Gimnazială „I.L. Caragiale”, Baia Mare, județul Maramureș; Colegiul Național „Ioan Slavici”, Satu Mare, județul Satu Mare; Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Jibou, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău și Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” din Zalău, toate trei din județul Sălaj.
„Prin acest proiect, dorim să atragem elevii în activități de promovare a acțiunilor de protejare a mediului înconjurător, de achiziționare și prelucrare a informațiilor și materialelor din cadrul calendarului. De asemenea, se va urmări stimularea creativității, a curiozității intelectuale și a comunicării, ca elemente constitutive ale personalității tânărului european contemporan.
În derularea proiectului, ne-am programat opt etape și activități principale care se vor desfășura în intervalul noiembrie 2013 – iunie 2014; primele două sunt de ordin organizatoric, constând în constituirea echipei de proiect, semnarea acordurilor de parteneriat și lansarea proiectului în cele 11 școli; în luna decembrie, vom acționa pentru promovarea biodiversității locale, iar în ianuarie și februarie 2014, vom căuta, selecta și realiza cel mai potrivit slogan eco al proiectului în fiecare școală. Cea de-a cincea activitate am intitulat-o „Să dezlegăm corect”, și presupune dezlegarea de rebusuri și integrame pe teme ecologice (în perioada februarie-martie). Între 7 și 11 aprilie, ne-am programat realizarea unor obiecte decorative din materiale reciclabile, colectate selectiv în ateliere de creație organizate la nivelul fiecărei școli participante. Această activitate vine în întâmpinarea Zilei Internaționale a Pământului, din 22 aprilie. Activitățile vor fi mediatizate pe site-ul www.ovidan.ro, iar obiectele cele mai reușite vor fi prezentate în expoziția „Colțul verde”, organizată la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Bihor. În cadrul celei de-a VII-a activități, intitulate „Micii ecologiști”, se vor igieniza zone din localitățile școlilor participante; această activitate vine în întâmpinarea Zilei Internaționale a Mediului, care se sărbătorește în 5 iunie. În 20 iunie, avem programată ultima activitate, o expoziție cu lucrările realizate pe parcursul derulării proiectului și jurizarea lor.
La toate acestea, mai doresc să menționez faptul că proiectul nostru se va bucura de atenție și sprijin din partea partenerilor tradiționali ai colegiului nostru, Primăria Municipiului Oradea și Agenția pentru Protecția Mediului Bihor”, a precizat inițiatorul și coordonatorul de proiect dna prof. Ramona Maghiar. (Ovidiu Dan)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:38:20 Ora de vară a Europei de Est