Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 oct. 2020
1.Numărul cazurilor de infectare la copii și tineri cu vârsta 0-19 ani înregistrate în ultimele 40 de zile, de la începutul școlii până acum, l-a depășit pe cel înregistrat de la începutul pandemiei până la 14 septembrie.
.....
Pe 23 octombrie 2020, vineri, a fost înregistrat un număr de 344 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 la grupa de vârstă 0-19 ani, potrivit datelazi.ro. Astfel numărul cazurilor înregistrate de la începutul cursurilor în școli și a activităților în grădinițe, adică din data de 14 septembrie până acum, a depășit pentru prima dată pe cel al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei până la începutul anului școlar.
2. Modelul danez de învățământ, prin ochii unei profesoare din România. Cum e școala în Danemarca pe timp de pandemie. Prezență fizică la ore aproape pentru toată lumea și fără mască în sala de clasă
…..
Profesoara Laura Dachin este stabilită de ani de zile în Danemarca, unde a înființat trei școli românești. Aici vin zeci de copii ai comunității de români din Danemarca. Pentru a nu-i rupe complet de România, părinții îi trimit să învețe limba, să studieze obiceiurile, istoria sau geografia României. „E o punte de legătură și pot să facă comparații. Poate că unii se vor întoarce în România”, povestește profesoara.
3. OFICIAL Pentru toți profesorii din preuniversitar anul acesta școlar nu se fac decât cursuri de formare continuă în sistem online, iar evaluarea finală va fi tot on-line pe bază de portofoliu / Furnizorii trebuie să obțină avizul Comisiei Speciale de Acreditare din minister
.....
În anul școlar 2020-2021 nu se desfășoară activități de formare continuă în sistem față-în-față sau blended-learning, ci doar în sistem online, asta prevede ordinul nr. 5.767 din 15 octombrie 2020 privind acreditarea, organizarea și desfășurarea programelor de formare continuă destinate personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021, publicat vineri în Monitorul Oficial.
4. Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică: Școlile trebuie să poată funcționa on-site cât mai mult. Ministerul Educației să reducă la 15 numărul de elevi din clasă și să introducă sisteme de ventilație cu schimb mare de aer
…..
Școlile vor funcționa tot anul viitor intermitent când în sistem hibrid, când complet online, pentru că și dacă vaccinul va fi disponibil în primăvară, el va fi distribuit și administrat populației de-a lungul anului. Avertismentul vine de la Răzvan Cherecheș, profesor și cercetător la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde conduce departamentul de sănătate publică.
5. VIDEO Monica Anisie: Programa va fi adaptată pentru învățarea online și vom anunța cum se va face evaluarea online / În privința olimpiadelor școlare, Ministerul analizează dacă se vor desfășura digital sau dacă se vor anula
.....
Ministerul Educației va modifica programa școlară, ,,pentru învățarea în sistem online”. ,,În curând vom ieși să spunem cum anume se va desfășura activitatea de predare-învățare și evaluare în sistem online. Asta înseamnă de fapt adaptarea programei. Există această posibilitate și am experimentat în primăvară această adaptare a programei pentru examenele naționale, când am modificat programa pentru examen”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la emisiunea “Viitor cu clasă” moderată de Roxana Hulpe la Știrile Pro TV.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
1. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, un nou atac la universitarii-politiceni: E un ,,Bamboo universitar” în beneficiul educației?
-----------
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, lansează un nou atac la adresa rectorilor-politicieni și a universitarilor influenți și conectați politic. Într-un editorial publicat în Adevărul, intitulat ,,Menirea educației” și în care face…
***
2. EXCLUSIV Op Ed / Copiii trebuie să se întoarcă la școală, dar nu este o opțiune ca lucrurile să rămână neschimbate – comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, şi Henrietta Fore, directoarea UNICEF
-------
Editorial semnat de comisarul pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, şi de Henrietta Fore, directoarea executivă UNICEF „Un copil, un profesor, o carte, un stilou pot schimba lumea”. Aceste cuvinte rostite…
***
3. Peste 60 de universități din Marea Britanie participă la târgul virtual de studii organizat de British Council pentru studenții europeni
--------
Elevii și studenții vor avea oportunitatea de a intra în legătură cu peste 60 de universități britanice, prin întâlniri online directe cu reprezentanții acestora în cadrul târgului Study UK Europe:…
***
4. Ce se întâmplă cu școlile și after school-urile, dacă Bucureștiul intră în roșu? Monica Anisie: Toate școlile și grădinițele rămân închise pentru 14 zile, cu ore în online
-------
Bucureștiul este la limită să intre în scenariul roșu, după un record de infectări ziua trecută (777) și o rată a incidenței comunicate cu întârziere de 5 ore. Deși încă…

Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret – ediția a XI-a

În perioada 20 – 24 noiembrie

Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret – ediția a XI-a

Ministerul Tineretului și Sportului organizează în perioada 20 – 24 noiembrie 2013, la Complexul Expozițional Romexpo, București, cea de a XI-a ediție a „Salonului Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret”.

Salonul se desfășoară în cadrul Târgului Internațional „Gaudeamus - Carte de învățătură”. Cu această ocazie au loc expoziții de invenții și idei, vernisaje, conferințe, mese rotunde și dezbateri pe diferite domenii ale educației, culturii și științei, ale economiei creative. Grupul țintă este compus din tineri, cu vârste între 14 și 35 de ani, din toată țara, tineri care au o orientare spre o societate bazată pe cunoaștere și dezvoltare. Această inițiativă își propune să promoveze și să încurajeze tinerii în domeniul Inventică și Creație Științifică.
Concurs de invenții și creații
Cu acest prilej Ministerul Tineretului și Sportului lansează și un concurs de invenții și creații pentru tinerii care au preocupări, cunoștințe și aptitudini provenind din diverse domenii și care își expun lucrările în cadrul Salonului Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret – 2013. La CONCURS participă tineri ale căror invenții sau creații se încadrează în următoarele secțiuni:
 1) ȘTIINÞE APLICATE (mecanică, electricitate, optică, termotehnică, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautică, astronautică etc.)
 2) TEHNOLOGIA INFORMAÞIEI (tehnologie care asociază utilizarea calculatorului și a informațiilor, care ajută să producă, să manipuleze, să comunice sau să difuzeze informațiile)
 3) CREAÞIE TEHNICĂ (de produs, de interior, grafic design etc.)
 Selecția lucrărilor înscrise la concurs se realizează de către jurii formate din specialiști ai domeniilor respective, iar cele mai creative și inovative lucrări, pe fiecare tematică, vor fi premiate la finalul manifestării, într-un cadru festiv.
Lucrările tinerilor vor fi expuse în cadrul salonului, într-un loc special amenajat, fiecare tânăr/echipă având la dispoziție un spațiu de prezentare. Fiecare este responsabil de materialele și modul prin care își promovează ideea.
Selecția participanților
 Selecția participanților se face în baza următoarelor documente:
 A) Formular tip de înscriere
 B) Document de identitate (CI) - în copie;
 C) Curriculum – Vitae (CV).
 Acestea se vor transmite la adresa de e-mail: salon.national2013@mts.ro, având inscripționată, în câmpul „Subiect”, mențiunea: „Înscriere „Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret” până  duminică, 27 octombrie 2013.
Lista participanților, stabilită în baza  evaluării aplicațiilor, va fi postată pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului - www.mts.ro, în data de miercuri, 30 octombrie 2013.
Masa, cazarea și parțial transportul participanților (respectiv costul drumului de la localitatea de domiciliu până în București), alții decât cei din București, se asigură de către Ministerul Tineretului și Sportului. Numărul de participanți pentru tinerii care participă în echipă, este de maxim 3 tineri însoțiți, eventual, de un profesor. (D.B.)

Trimite email

joi, 29 octombrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!