Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

UNIFEST, ediția a XII-a

În perioada 11-15 noiembrie

UNIFEST, ediția a XII-a

Aflat la a XII-a ediție, UNIFEST reprezintă un festival anual ce aduce timp de 5 zile cultura, arta, sportul și educația nonformală mai aproape de studenți.

Cu peste 300 de evenimente în 17 orașe universitare și 20.000 de bilete gratuite la muzee, filme, Ateneu și spectacole de teatru, operă și operetă, UNIFEST a devenit un adevărat reper pe harta evenimentelor studențești.
În programul celui mai mare festival studențesc din România regăsim spectacole, traininguri, concerte, ateliere, baluri, concursuri, seri de poezie, dar și o campanie de donat sânge. Cu o istorie de peste 12 ani, în care UNIFEST a ajuns un adevărat manifest cultural-artistic și educațional, proiectul ce face parte din portofoliul Uniunii Studenților din România a continuat să crească și să dobândească deschidere către un număr din ce în ce mai mare de participanți.
Uniunea Studenților din România este o organizație umbrelă, la nivel național, pentru 80 de asociații studențești și de tineret din 17 centre universitare. Scopul statutar al federației este acela de a reprezenta, promova și apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Parlamentul, Guvernul, Președinția României, precum și municipalități și universități.
ASUO – Asociația Studenților din Universitatea Oradea - a fost înființată ca răspuns la dorința studenților de a avea o organizație studențească reprezentativă la nivel de Universitate. ASUO este cea mai reprezentativă asociație a studenților din Universitatea Oradea, care a devenit membru al Uniunii Studenților din România (USR), la nici măcar o lună de la înființare.
Organizarea unui festival studențesc de amploarea UNIFEST-ului este înainte de toate un act de profundă îndrăzneală, ce presupune punerea în mișcare a unei structuri organizatorice care să funcționeze cu cea mai mare precizie.
Principala idee care stă la baza elaborării și desfășurării unui asemenea proiect ține de o nouă viziune pe care mișcarea studențească din România trebuie să o adopte pentru viitor: studenții trebuie să se afirme în societatea românească în primul rând în plan cultural și civic, fiind vârful de lance al unei elite intelectuale.
Într-o lume mult prea dinamică, măcinată de cotidian, se simte nevoia regăsirii în cultură și creație. În lumina acestei idei, UNIFEST este conceput ca un mijloc de a-i reuni pe studenți sub tutela unor aspecte comune și esențiale pentru viața studențească.
Cultura, sportul, divertismentul, participarea la actul de creație artistică și de întrecere sportivă, participarea la dezbaterile publice cu privire la marile probleme cu care se confruntă societatea românească acum și în perspectivă, cooptarea studenților la elaborarea de decizii privind aceste probleme, toate acestea motivează în cel mai înalt grad participarea studenților la un festival dedicat lor în întregime: UNIFEST - Festivalul Studenților din România.
„Distracție gratis, nu degeaba”
Festivalul este organizat de către studenți și pentru studenți, spiritul studențesc fiind principalul element care va sta la baza atât a organizării, cât și a participării publicului la acest eveniment.
Un slogan luat, la început, mai ales ca un simplu joc de cuvinte – „Distracție gratis, nu degeaba” - și-a relevat, până la urmă, latura educativă. Nu e vorba de o simplă zbenguială, ci de acoperirea unei necesități resimțite în mediul studențesc. Din 1990 încoace, numărul studenților din România a crescut, au apărut centre universitare noi. Oferta educațională (cum se spune, printr-o expresie acceptabilă cu toată încărcătura ei „lemnoasă”) a rămas, însă, precară. S-au extins vulgaritatea și prostul gust. Chiar exponenți ai artei studențești din anii 80 - „brigăzile” de altădată - au eșuat, mai ales pe sticla televizorului, în vulgarități și prost gust.
Astfel, în săptămâna 11-15 noiembrie 2013, Asociația Studenților din Universitatea din Oradea (ASUO) oferă posibilitatea studenților de a se bucura gratuit de acțiunile cuprinse în programul UNIFEST.
 
Programul activităților
ZIUA 1 -  LUNI, 11 noiembrie
10.00-14.00 Promovare UniFest, Loc: Campusul Universitatii Oradea
10.00-14.00 Eliberare legitimatie StudCard,  Loc: Campusul Universitatii Oradea corp E sala E 117
12.30-18.30 Oradea vazuta din turnul primariei Loc. Primaria Municipiului Oradea
13.00-14.00 Deschiderea oficiala UniFest  Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
13.00-20.00 Expozitie de arta, Facultatea de Arte Vizuale Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
13.00-20.00 Expozitie prototipuri 3D realizata de Lucian Ivanescu  Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
17.00-19.00 Cupa UniFest, Fotbal
20.00 Karaoke Loc. Green Pub
ZIUA  2 - MARÞI, 12 noiembrie
08.00-20.00 Expozitie de arta, Facultatea de Arte Vizuale Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
08.00-20.00 Expozitie Prototipuri 3D realizata de Lucian Ivanescu Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
10.00-14.00 Promovare UniFest, Loc: Campusul Universitatii Oradea
10.00-14.00 Eliberare legitimatie StudCard, Loc: Campusul Universitatii Oradea corp E sala E 117
12.30-18.30 Oradea vazuta din turnul primariei Loc. Primaria Municipiului Oradea
17.00-19.00 Cupa UniFest, Fotbal
18.00-21.00 Cupa UniFest, Bowling  Loc. Oradea Shopping City
ZIUA 3 - MIERCURI, 13 noiembrie
08.00-20.00 Expozitie de arta, Facultatea de Arte Vizuale Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
08.00-20.00 Expozitie prototipuri 3D realizata de Lucian Ivanescu Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
10.00-14.00 Eliberare legitimatie StudCard, Loc: Campusul Universitatii Oradea corp E sala E 117
12.30-18.30 Oradea vazuta din turnul primariei Loc. Primaria Municipiului Oradea
17.00-19.00 Cupa UniFest, Fotbal
22.00 Bobociada UniFest, Loc. The One Club & Cafe
ZIUA 4 - JOI, 14 noiembrie
08.00-20.00 Expozitie de arta, Facultatea de Arte Vizuale Loc Biblioteca Universitatii Oradea, parter
08.00-20.00 Expozitie prototipuri 3D realizata de Lucian Ivanescu Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
10.00-14.00 Eliberare legitimatie StudCard, Loc: Campusul Universitatii Oradea corp E sala E 117
12.30-18.30 Oradea vazuta din turnul primariei Loc. Primaria Municipiului Oradea
18.00-22.00 Cupa UniFest, Biliard, Darts, Cruce, Ping-Pong Loc. Black & White, Oradea
ZIUA 5 - VINERI, 15 noiembrie
08.00-20.00 Expozitie de arta, Facultatea de Arte Vizuale Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
08.00-20.00  Expozitie prototipuri 3D realizata de Lucian Ivanescu Loc. Biblioteca Universitatii Oradea, parter
10.00-14.00 Eliberare legitimatie StudCard, Loc: Campusul Universitatii Oradea corp E sala E 117
12.30-18.30 Oradea vazuta din turnul primariei, Loc. Primaria Municipiului Oradea
18.00-20.00 Cupa UniFest, Lasertag Loc. Lazer Star Arena
23.00 Party de încheiere UniFest Loc. The One Club & Cafe.
Biro-Marc Tiberiu,
președinte al ASUO

Trimite email
miercuri, 24 aprilie 2024, 05:47:01 Ora de vară a Europei de Est