Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Alături de parteneri din Spania, Turcia, Lituania și Bulgaria

Proiect Comenius la C.T. „Traian Vuia” Oradea

Alături de parteneri din Spania, Turcia, Lituania și Bulgaria

La Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, în perioada 1 august 2013 - 31 iulie 2015 se derulează proiectul școlar multilateral Comenius cu titlul „Option Variety for Entrepreneurship” –„Varietate de opțiuni în antreprenoriat”.

Alături de parteneri din Spania – în calitate de coordonatori ai proiectului -, Turcia, Lituania și Bulgaria, profesorii și elevii din echipa de proiect de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea vor aborda problematica legată de rata mare a șomajului din rândul tinerilor, încercând să identifice cauzele care stau la baza acestei stări de fapt și vor încerca să găsească soluții creative vizavi de acest aspect. Proiectul cuprinde mobilități ale elevilor și profesorilor în instituțiile de învățământ din țările partenere, activități în echipă, ateliere de lucru, realizarea de materiale diverse și activități tematice specifice, conform calendarului stabilit.
Scopul definit al proiectului este acela de a-i încuraja pe elevi să-și asume responsabilitatea propriului viitor și de a-i inspira să viseze și să-și atingă potențialul maxim de inițiativă și inovație, astfel ca o nouă generație de antreprenori să apară. Elevii vor fi responsabili de întregul plan de acțiune, de dezvoltarea de strategii și implementarea lor, precum și de evaluarea și diseminarea proiectului. Prin participarea la întâlniri cu oameni de afaceri, la diferite prelegeri și prezentări pe teme de antreprenoriat, prin vizite de studiu la diferiți agenți economici sau prin activități de documentare pe teme economice elevii își vor îmbogăți cunoștințele despre economie și problemele de afaceri și vor fi familiarizați cu principiile care guvernează piața economică europeană și lumea afacerilor. Mai exact, vor dobândi competențele și abilitățile necesare dezvoltării personale pentru integrare profesională și cetățenie europeană activă.
Prin participarea în cadrul unui proiect internațional elevii și profesorii vor avea ocazia să cunoască și să înțeleagă diversitatea culturală și lingvistică europeană, să-și formeze o atitudine de disponibilitate în folosirea limbii engleze ca limbă de comunicare și nu în ultimul rând să-și formeze atitudini de deschidere, curiozitate, toleranță și respect pentru dreptul de a fi diferit.
Prima întâlnire de proiect
În perioada 21-25 octombrie 2013, echipa de proiect de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, reprezentată de prof. Urs Marcela (responsabil proiect) și directorul adjunct, dl prof. Șaitoș Dorel, a participat la prima reuniune de proiect care a avut loc în localitatea Darica, Turcia. În cadrul acestei prime vizite s-a creat contextul  întâlnirii reprezentanților echipei de proiect din fiecare țară parteneră și s-au desfășurat activități de prezentare a orașelor de reședință din fiecare țară participantă în proiect, a școlilor și a sistemelor educaționale naționale. Nu în ultimul rând, s-a stabilit calendarul mobilităților viitoare, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea urmând să fie în perioada 9-16 martie 2014 gazda următoarei reuniuni din cadrul proiectului.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar primit în cadrul Programului sectorial Comenius al Programului „Învățare pe Tot Parcursul Vieții”.
Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, Agenția Națională și Comisia Europeană nefiind responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.
Prof. Urs Marcela
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Alături de parteneri din Spania, Turcia, Lituania și Bulgaria.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 14 octombrie 2019