Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tinerețe fără delincvență!

Activități preventive

Tinerețe fără delincvență!

În perioada 18 – 21 martie 2008, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Compartimentului Poliției de Proximitate și Serviciului Poliției Rutiere vor continua seria activităților preventive desfășurate în instituțiile de învățământ bihorene, în scopul prevenirii victimizării minorilor.

Vor fi abordate teme precum contravenția și infracțiunea – tineri împotriva delincvenței, răspunderea penală a minorilor, modalități de prevenire a comportamentelor violente, prevenirea victimizării prin accidente rutiere, consumul de alcool - factor favorizant în comiterea de infracțiuni și în victimizare.
Marți (18 martie), au fost planificate trei asemenea acțiuni: la Școala cu clasele I-VIII nr. 16, cu tema „Prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor” (activitate organizată de agent șef adjunct Alin Hexan), la Școala cu clasele I-VIII ”Decebal”, cu tema „Prevenirea accidentelor rutiere” (organizată de agent șef Dănuț Iancu) și la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, cu tema „Prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor. Prevenirea accidentelor rutiere” (organizată de sinsp. Flaviu Iova).
Pentru mâine, miercuri (19 martie), sunt programate patru acțiuni: la Școala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir”, cu tema „Prevenirea accidentelor rutiere” (agent șef Petru Bohuș), la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc”, cu tema „Prevenirea accidentelor rutiere” (agent șef Darius Deme), la Liceul Teoretic „Ady Endre”, cu tema „Prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor” (agent șef adjunct Florin Capriș) și la Școala cu clasele I-VIII „Oltea Doamna”, cu tema „Prevenirea accidentelor rutiere” (agent șef adjunct Teodor Terec).
Joi (20 martie), se vor desfășura două manifestări: la Școala cu clasele I-VIII „Octavian Goga” - „Prevenirea accidentelor rutiere” (agent șef adjunct Florian Mocanu) și la Școala cu clasele I-VIII nr. 11 – „Conceptul poliției de proximitate” (agent șef Marius Vasi).
Vineri (21 martie), vor avea loc tot două acțiuni: ambele, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” - „Prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor” (sinsp. Flaviu Iova), programate de la ora 11.00 și de la 12.00. (Alina & Ovidiu)
***
Marți, "Caravana" Poliției a revenit la "M.Viteazul"
Tema propusă de sinsp. Flaviu Iova a fost „Prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor. Prevenirea accidentelor rutiere” .
De la această activitate, vă prezentăm pozele 1-8 (din Galeria foto: Tinerețe fără delincvență!)
Miercuri - la "Oltea Doamna"
Miercuri, agentul șef adjunct Teodor Terec și agentul șef Florin Secară s-au întâlnit cu elevii claselor a IV-a D (înv. Laura David) și a IV-a C (înv. Elena Pavel), de la Școala "Oltea Doamna".
Elevii au urmărit cu mare atenție filmul "Jurnal de pe patul de spital",  după care au pus întrebări, dar au și răspuns la întrebări, dovedind astfel că-i interesează subiectul "Prevenirea accidentelor rutire".
Probabil că pe unii i-a sensibilizat numărul de accidente rutiere din 2007, 53, la nivelul județului Bihor,  din care 24 în mediul urban.
De la această întâlnire, vă prezentăm secvențele foto nr. 9a - 27. 
Joi - la "Octavian Goga"
Joi, a venit rândul elevilor claselor a V-a  A, B, și C (de la Școala cu clasele I-VIII "Octavian Goga") să se bucure de prezența în școală  a  agentului șef adjunct Florian Mocanu , de la compartimentul Poliției de proximitate și  agentului șef adjunct Adrian Brad, de la Poliția rutieră.
După vizionarea filmului video "Jurnal pe patul de spital", Florian Mocanu le-a împărțit celor 60 de elevi pliante pe tema prevenirii accidentelor rutiere, conform programului educațional "Stop accidentelor rutiere. Viața are prioritate!" Au urmat discuțiile pe marginea filmului, prilej cu care elevii au aflat care sunt locurile destinate lor pentru mersul pe role sau pe bicicletă, până la împlinirea vârstei legale, spre a nu se expune accidentelor rutiere. La final, directorul adjunct, prof. Selley Elisabeta, le-a mulțumit invitaților pentru lecția educativă de circulație rutieră, lansând invitația la o nouă serie de clase. 
În biroul dnei directoare, Viorica Popa, aveam să aflăm despre preocuparea specială pe care o manifestă conducerea școlii pentru programul educațional derulat de poliție pentru prevenirea accidentelor rutiere. "Doamna directoare a ținut să copieze și să dezbată cu copiii toate materialele propuse, iar la întâlnirea cu noi, ei  să poată să se angajeze în discuții în cunoștință de cauză, punând chiar întrebări sugerate de părinții lor", a ținut să sublinieze Florian Mocanu. În replică, doamna directoare a remarcat priza pe care o are domnul Mocanu la copii -  "dumnealui dă dovadă de tact pedagogic și măiestrie, vorbindu-le elevilor ca un  dascăl, dar  și ca un  părinte!"
De la "Octavian Goga", vă prezentăm secvențele foto nr. 29a - 50. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Tinerețe fără delincvență!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 15 iulie 2020