Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Târgul culinar în scop caritabil

La CE „Partenie Cosma”

Târgul culinar în scop caritabil

Timp de patru zile, noul consiliu al elevilor de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea a organizat Târgul culinar în scop caritabil.

„Săptămâna trecută și săptămâna aceasta, marțea și joia, eșalonat pe clase, am organizat în holul de la etaj Târgul culinar. Toate prăjiturile sunt făcute acasă, în familie, ecologic, fără conservanți și coloranți, iar prețurile sunt modice, 1 leu și 2 lei, la îndemâna tuturor. Scopul este unul caritabil”, ne-a declarat Adina Petroi, avocatul elevului.
Aceasta este prima acțiune a noului birou ales al CE: strângere de fonduri pentru acțiuni caritabile. Membrii CE sunt coordonați în această acțiune de către doamna profesor Mihaela Pap.
 „E lăudabilă acțiunea elevilor noștri. Se apropie sfintele sărbători, și așa după cum ne-am obișnuit, vom face din nou acțiuni de caritate; ne vom deschide sufletul, ajutând aproapele aflat în nevoi”, ne-a spus doamna profesor de religie Aurica Cifor.
Sandvișuri „zâmbărețe, savarine, brioșe, pizza…
Marți (12 noiembrie 2013), am trecut și noi în revistă standurile cu produse, stând de vorbă cu reprezentanții celor nouă clase de-a X-a.
Chiar la prima masă, la clasa a X-a A, aveam să facem cunoștință cu Cristina Urdea, unul din cei doi vicepreședinți ai CE. La standul clasei sale, Cristina le avea alături pe: Alexandra Murg, Bianca Lacatoș și Adina Căbău. De la standul lor se puteau cumpăra: sandvișuri „zâmbărețe” (vorba Cristinei), patru sortimente de pizza, salam de biscuiți, prăjituri cu mere și limonadă; cei din a X-a B ne-au surprins cu: fundație și acoperiș (mai lipsea casa), cu savarine și brioșe, dar și cu artiști de top, precum Monica Anghel și Alexandra... (Dragoș); de la a X-a C se puteau cumpăra: negrese (prăjituri), clătite cu ciocolată sau gem, pariziene sau Muffins, după cum am aflat de la Cristina Boroș și Denisa Codilă; clasa a X-a D a fost reprezentată la târg de Casandra Belea, Paula Purja și Ioana Suciu. Pe masa lor se mai găseau: fursecuri, prăjitură cu mere, chec și kinder; un trio vesel am cunoscut la standul clasei a X-a E (Ștefania Fotache, Andreea Coita și Cristian Dărăban), iar pe masa lor erau expuse: tradiționalele plăcinte cu cartofi și clătitele cu fineti (mai lipseau bananele, înghețata și frișca), veselia li se trăgea, spuneau gurile rele, de la sucul (cu esențe tari, de Whisky); glumeau, bineînțeles! La a X-a F, Carina Lascu, Andrei Plugar și Cobe Bianca aveau: brioșe, covrigei, pizza (care era pe terminate), iar de la cremeș a mai rămas doar eticheta; Andrei lăuda clătitele americane, iar limonada lor, cică, era fără esențe tari! Pe moment, la a X-a G, am dat ochi doar cu Vanessa Dicso: „Emanuel (Rada) și Lucian (Bodogai) au ieșit în peisaj, dar se întorc imediat”. Cofetarii și patiserii clasei au pregătit pentru târg: brioșe, salam de biscuiți și sandvișuri; la a X-a H, am găsit numai „bărbați”: Vlad Iuhas, Dragoș Porumb și George Hanga, iar în fața lor: clătite cu gem, nuci și frișcă, rulou cu brânză și carne… de-ți lăsau gura apă! La ultimul stand, care era de fapt primul din stânga, Andrada Bejușca și Mădălina Filimon (din a X-a I) aveau marfă puțină: câteva brioșe și clătite cu fineti. Aflat în trecere pe la târg, dl director Virgil Blage i-a amenințat pe comercianți că va reveni și va face curățenie pe mese, lăsându-i fără marfă. Bănuim că dl director s-a ținut de cuvânt (ca întotdeauna), dacă nu cumva a revenit prea târziu, la spartul târgului, când nu mai avea ce cumpăra. Dar și astăzi este o zi (de târg), vorba Adinei. Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Târgul culinar în scop caritabil.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 21 octombrie 2019