Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Târgul culinar în scop caritabil

La CE „Partenie Cosma”

Târgul culinar în scop caritabil

Timp de patru zile, noul consiliu al elevilor de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea a organizat Târgul culinar în scop caritabil.

„Săptămâna trecută și săptămâna aceasta, marțea și joia, eșalonat pe clase, am organizat în holul de la etaj Târgul culinar. Toate prăjiturile sunt făcute acasă, în familie, ecologic, fără conservanți și coloranți, iar prețurile sunt modice, 1 leu și 2 lei, la îndemâna tuturor. Scopul este unul caritabil”, ne-a declarat Adina Petroi, avocatul elevului.
Aceasta este prima acțiune a noului birou ales al CE: strângere de fonduri pentru acțiuni caritabile. Membrii CE sunt coordonați în această acțiune de către doamna profesor Mihaela Pap.
 „E lăudabilă acțiunea elevilor noștri. Se apropie sfintele sărbători, și așa după cum ne-am obișnuit, vom face din nou acțiuni de caritate; ne vom deschide sufletul, ajutând aproapele aflat în nevoi”, ne-a spus doamna profesor de religie Aurica Cifor.
Sandvișuri „zâmbărețe, savarine, brioșe, pizza…
Marți (12 noiembrie 2013), am trecut și noi în revistă standurile cu produse, stând de vorbă cu reprezentanții celor nouă clase de-a X-a.
Chiar la prima masă, la clasa a X-a A, aveam să facem cunoștință cu Cristina Urdea, unul din cei doi vicepreședinți ai CE. La standul clasei sale, Cristina le avea alături pe: Alexandra Murg, Bianca Lacatoș și Adina Căbău. De la standul lor se puteau cumpăra: sandvișuri „zâmbărețe” (vorba Cristinei), patru sortimente de pizza, salam de biscuiți, prăjituri cu mere și limonadă; cei din a X-a B ne-au surprins cu: fundație și acoperiș (mai lipsea casa), cu savarine și brioșe, dar și cu artiști de top, precum Monica Anghel și Alexandra... (Dragoș); de la a X-a C se puteau cumpăra: negrese (prăjituri), clătite cu ciocolată sau gem, pariziene sau Muffins, după cum am aflat de la Cristina Boroș și Denisa Codilă; clasa a X-a D a fost reprezentată la târg de Casandra Belea, Paula Purja și Ioana Suciu. Pe masa lor se mai găseau: fursecuri, prăjitură cu mere, chec și kinder; un trio vesel am cunoscut la standul clasei a X-a E (Ștefania Fotache, Andreea Coita și Cristian Dărăban), iar pe masa lor erau expuse: tradiționalele plăcinte cu cartofi și clătitele cu fineti (mai lipseau bananele, înghețata și frișca), veselia li se trăgea, spuneau gurile rele, de la sucul (cu esențe tari, de Whisky); glumeau, bineînțeles! La a X-a F, Carina Lascu, Andrei Plugar și Cobe Bianca aveau: brioșe, covrigei, pizza (care era pe terminate), iar de la cremeș a mai rămas doar eticheta; Andrei lăuda clătitele americane, iar limonada lor, cică, era fără esențe tari! Pe moment, la a X-a G, am dat ochi doar cu Vanessa Dicso: „Emanuel (Rada) și Lucian (Bodogai) au ieșit în peisaj, dar se întorc imediat”. Cofetarii și patiserii clasei au pregătit pentru târg: brioșe, salam de biscuiți și sandvișuri; la a X-a H, am găsit numai „bărbați”: Vlad Iuhas, Dragoș Porumb și George Hanga, iar în fața lor: clătite cu gem, nuci și frișcă, rulou cu brânză și carne… de-ți lăsau gura apă! La ultimul stand, care era de fapt primul din stânga, Andrada Bejușca și Mădălina Filimon (din a X-a I) aveau marfă puțină: câteva brioșe și clătite cu fineti. Aflat în trecere pe la târg, dl director Virgil Blage i-a amenințat pe comercianți că va reveni și va face curățenie pe mese, lăsându-i fără marfă. Bănuim că dl director s-a ținut de cuvânt (ca întotdeauna), dacă nu cumva a revenit prea târziu, la spartul târgului, când nu mai avea ce cumpăra. Dar și astăzi este o zi (de târg), vorba Adinei. Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Târgul culinar în scop caritabil.

Trimite email
miercuri, 24 aprilie 2024, 09:45:05 Ora de vară a Europei de Est