Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr.9/121 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr.9/121 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu Lansarea proiectului Comenius Regio „Integrarea socială și școlară a copiilor cu CES”.

Vineri la ISJ Bihor a avut loc o masă rotundă cu tema „Școala profesională – încotro?”, cu participarea dnei deputat Florica Cherecheș. În perioada 11-15 noiembrie, s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a UniFest. Vineri, Grădinița Nr. 55 a găzduit Cercul pedagogic al educatoarelor (de la grupa mare). În pagina „Universitaria”, am prezentat trei evenimente care au avut loc la Universitatea din Oradea: decernarea titlului de Doctor Honoris Causa dlui prof. univ. dr. Ioan Vasile Abrudan, rector al Universității „Transilvania” din Brașov; diseminarea proiectului HURO, prezentarea rezultatelor finale ale proiectului „Cercetarea transfrontalieră a rezervelor pentru utilizarea durabilă a energiei geotermale”; iar joi, seminarul internațional „Introducerea pe scară largă a pompelor de căldură hibride”. În pagina Universității „Agora”, distinsul rector Ioan Dzițac ne vorbește despre Internaționalizarea Universității „Agora”. La ISJ Bihor a avut loc o etapă de evaluare a proiectului „VIAÞA”. În rubrica juridică, dl notar Gârba Cornel aduce în discuție Adopția. La Școala Gimnazială „Octavian Goga”, clasa a II-a B (a dnei prof. Ramona Bogdan) a organizat o expoziție specială cu lucrările realizate de Halloween. Și la Grădinița Nr. 55 s-a sărbătorit Halloween-ul. La Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, joi au marcat sărbătoarea de Halloween patru clase: a II-a C (prof. Elena Pavel), a II-a F (prof. Ilinca Tămășan), a III-a A (prof. Cristiana Vidican) și a IV-a B (prof. Diana Borz), iar vineri încă două clase: clasa pregătitoare (prof. Alexandra Ciuciu) și a II-a D (prof. Laura David Ienei). Petrecerea de Hallowen a fost la ea acasă și la Școala Gimnazială Nr. 11, organizată de dna prof. de engleză Andrada Ghib, la clasa pregătitoare (a dnei prof. Monica Vașadi) și la clasa a V-a A Freinet (prof. diriginte Delia Butiri). Dra profesor Andra Crăciun ne-a scris cum a decurs concursul de Halloween la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”. Dna prof. Adriana Colda de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” din Ștei a diseminat „Jocul în cadrul proiectelor eTwinng”. La „Cântarea zilei”, aveți versurile cântecului „Copilule cu ochi senini”. Dna prof. Voichița Darna de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” ne-a scris despre proiectul de voluntariat al clasei a XI-a H, intitulat „I love Crișuri!” De la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ștei, consilierul educativ, dna prof. Viorica Bici, ne-a relatat despre Balul bobocilor, câștigat de Andreea Bileac și Sebastian Rus. Și în comuna Rieni a avut loc petrecerea de Halloween, după cum am aflat din articolul semnat de prof. Ioana Chiorean. În pagina „Promovarea imaginii”, avem rubrica obișnuită „Promovarea partenerilor noștri”, precum și cele patru pelerinaje pe care le organizează prietenii noștri de la Eurovacanța la Prislop (două) și câte un pelerinaj la Cracovia și Alba Iulia (de Ziua Națională a României).
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan” nr. 9/121 din 12 noiembrie 2013; numărul cuprinde 65 de poze.
Ovidiu Dan  

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:52:41 Ora de vară a Europei de Est