Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A fost (re)lansată revista CCD Bihor „Didactica Militans”

După o întrerupere de 10 ani,

A fost (re)lansată revista CCD Bihor „Didactica Militans”

Joi (5 decembrie 2013), la Casa Corpului Didactic a județului Bihor a fost (re)lansată revista instituției, revistă intitulată „Didactica Militans”, care, iată, reapare pe piață, într-un format nou, ca o carte, după o întrerupere de 10 ani.

Evenimentul a fost onorat de mulți prieteni și colaboratori ai instituției: cadre didactice universitare, profesori metodiști și inspectori școlari, directori ai unor școli din învățământul preuniversitar, alte cadre didactice, avocați și poeți, distinși invitați: conf.univ.dr. Dan Popescu, de la Universitatea Creștină „Parțium” Oradea, dl Avram Ștefan, director al Tipografiei „Aureo”, dl prof. Lucian Scurtu, poet consacrat, membru al Uniunii Scriitorilor Români, avocatul și scriitorul Pașcu Balaci…
Tuturor, doamna director al CCD Bihor, prof. drd. Carmen Bodiu, le-a adresat un bun venit, împărtășindu-le bucuria evenimentului cultural.
„Venim azi în fața dumneavoastră, a celor pe care vă reprezentăm și în numele cărora existăm, cu dorința de a comunica între noi, dascăli bihoreni, de la diferite niveluri de învățământ, însuflețiți de aceeași menire de a asigura societății de mâine oamenii de care avem nevoie sau dacă vreți conștiințe reunite întru cele mai alese idealuri dintotdeauna ale omenirii”.
Cu profund respect și din considerații pur profesionale și de bună-cuviință, doamna director a nominalizat foștii directori ai instituției, de la înființarea ei în anul 1972, mulți dintre ei fiind prezenți la manifestare: dl Titus Costin (1972-1984), dl Ioan Derșidan (1984-1986), dl Mihai Alexei (1990-1993), dl Gheorghe Foghiș (1993-1996), dna Maria Badea (1996-1999), dl Valentin Cucer (1999-2003), dl Constantin Dan Matei (2003), dl Ioan Șereș (2003-2005), dna Verghelia Tiurbe (2005-2012), iar din 2012, dna prof. drd. Carmen Bodiu.
La această manifestare (de relansare a revistei), conducerea instituției a considerat potrivit un bilanț de un semestru „deoarece pe agenda noastră de lucru se află un număr impresionant de activități, prin care ne străduim să îndeplinim cu responsabilitate și profesionalism misiunea Casei Corpului Didactic, aceea de a promova inovația și reforma în educație, de a asigura cadrul pentru dezvoltarea personală și profesională a personalului didactic și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar, în corelație cu standardele profesionale pentru profesiunea didactică, standarde de calitate și competențele profesionale, precum și în conformitate cu strategiile naționale în domeniul educației”, a precizat doamna director Carmen Bodiu.
Noua revistă „Didactica Militans” se vrea a fi ecoul complexei activități care se desfășoară la CCD. Ea se dorește o publicație de tip caleidoscop, pentru a deservi atât funcția de informare, cât și pe aceea de formare și perfecționare. Astfel, Casa Corpului Didactic și-a propus să devină Carta unei Cariere în Devenire”, după aprecierea directorului său. Deci, în revistă este ilustrată activitatea CCD, dar nu numai; în acest număr și-au găsit loc și articole ale unor cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar. Colectivul de redacție al revistei este format din: redactor-șef: prof.drd. Carmen Bodiu; secretar general de redacție: bibliotecar prof. Mariana Trofin; redactori: prof.dr. Rodica Popa, prof. Florina Szabo, prof. Konrad Katalin și prof.dr. Ile Elisabeta; corectori: prof. Liliana Antonescu, prof. Anca Curpaș, prof. Elena Erdeli; ilustrații: prof. Ioana Teodora Klein, prof. Derecichei Simona, prof. Emilia Negru, insp. șc. prof. Mircea Boțog; colaboratori: insp. șc. gen. prof. Daniel Negrean, insp. gen. adj. prof. Nicolae Avram, insp. șc. prof. Mircea Boțog, conf.univ.dr. Dan H. Popescu, prof. Lucian Scurtu, ing. Simona Stanciu, ec. Angela Baș, ing. Gheorghe Mladin; grafică și tipar: „Aureo”.
În continuare, profesori metodiști ai CCD au prezentat conținutul celor 105 pagini ale revistei, iar invitații și participanții și-au spus cuvântul, făcând aprecieri la adresa activității CCD și a noii sale reviste.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: A fost (re)lansată revista CCD Bihor „Didactica Militans”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!