Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

A fost (re)lansată revista CCD Bihor „Didactica Militans”

După o întrerupere de 10 ani,

A fost (re)lansată revista CCD Bihor „Didactica Militans”

Joi (5 decembrie 2013), la Casa Corpului Didactic a județului Bihor a fost (re)lansată revista instituției, revistă intitulată „Didactica Militans”, care, iată, reapare pe piață, într-un format nou, ca o carte, după o întrerupere de 10 ani.

Evenimentul a fost onorat de mulți prieteni și colaboratori ai instituției: cadre didactice universitare, profesori metodiști și inspectori școlari, directori ai unor școli din învățământul preuniversitar, alte cadre didactice, avocați și poeți, distinși invitați: conf.univ.dr. Dan Popescu, de la Universitatea Creștină „Parțium” Oradea, dl Avram Ștefan, director al Tipografiei „Aureo”, dl prof. Lucian Scurtu, poet consacrat, membru al Uniunii Scriitorilor Români, avocatul și scriitorul Pașcu Balaci…
Tuturor, doamna director al CCD Bihor, prof. drd. Carmen Bodiu, le-a adresat un bun venit, împărtășindu-le bucuria evenimentului cultural.
„Venim azi în fața dumneavoastră, a celor pe care vă reprezentăm și în numele cărora existăm, cu dorința de a comunica între noi, dascăli bihoreni, de la diferite niveluri de învățământ, însuflețiți de aceeași menire de a asigura societății de mâine oamenii de care avem nevoie sau dacă vreți conștiințe reunite întru cele mai alese idealuri dintotdeauna ale omenirii”.
Cu profund respect și din considerații pur profesionale și de bună-cuviință, doamna director a nominalizat foștii directori ai instituției, de la înființarea ei în anul 1972, mulți dintre ei fiind prezenți la manifestare: dl Titus Costin (1972-1984), dl Ioan Derșidan (1984-1986), dl Mihai Alexei (1990-1993), dl Gheorghe Foghiș (1993-1996), dna Maria Badea (1996-1999), dl Valentin Cucer (1999-2003), dl Constantin Dan Matei (2003), dl Ioan Șereș (2003-2005), dna Verghelia Tiurbe (2005-2012), iar din 2012, dna prof. drd. Carmen Bodiu.
La această manifestare (de relansare a revistei), conducerea instituției a considerat potrivit un bilanț de un semestru „deoarece pe agenda noastră de lucru se află un număr impresionant de activități, prin care ne străduim să îndeplinim cu responsabilitate și profesionalism misiunea Casei Corpului Didactic, aceea de a promova inovația și reforma în educație, de a asigura cadrul pentru dezvoltarea personală și profesională a personalului didactic și didactic auxiliar din învățământul preuniversitar, în corelație cu standardele profesionale pentru profesiunea didactică, standarde de calitate și competențele profesionale, precum și în conformitate cu strategiile naționale în domeniul educației”, a precizat doamna director Carmen Bodiu.
Noua revistă „Didactica Militans” se vrea a fi ecoul complexei activități care se desfășoară la CCD. Ea se dorește o publicație de tip caleidoscop, pentru a deservi atât funcția de informare, cât și pe aceea de formare și perfecționare. Astfel, Casa Corpului Didactic și-a propus să devină Carta unei Cariere în Devenire”, după aprecierea directorului său. Deci, în revistă este ilustrată activitatea CCD, dar nu numai; în acest număr și-au găsit loc și articole ale unor cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar. Colectivul de redacție al revistei este format din: redactor-șef: prof.drd. Carmen Bodiu; secretar general de redacție: bibliotecar prof. Mariana Trofin; redactori: prof.dr. Rodica Popa, prof. Florina Szabo, prof. Konrad Katalin și prof.dr. Ile Elisabeta; corectori: prof. Liliana Antonescu, prof. Anca Curpaș, prof. Elena Erdeli; ilustrații: prof. Ioana Teodora Klein, prof. Derecichei Simona, prof. Emilia Negru, insp. șc. prof. Mircea Boțog; colaboratori: insp. șc. gen. prof. Daniel Negrean, insp. gen. adj. prof. Nicolae Avram, insp. șc. prof. Mircea Boțog, conf.univ.dr. Dan H. Popescu, prof. Lucian Scurtu, ing. Simona Stanciu, ec. Angela Baș, ing. Gheorghe Mladin; grafică și tipar: „Aureo”.
În continuare, profesori metodiști ai CCD au prezentat conținutul celor 105 pagini ale revistei, iar invitații și participanții și-au spus cuvântul, făcând aprecieri la adresa activității CCD și a noii sale reviste.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: A fost (re)lansată revista CCD Bihor „Didactica Militans”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 mai 2021