Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

186 de ani de istorie și tradiție

25 martie – Ziua Poliției Române

186 de ani de istorie și tradiție

Prin articolul 50 din Legea nr. 218 din 23. 04. 2002, data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliției Române.
Alegerea acestei date este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.

În anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu (șeful poliției din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).
Manifestări dedicate familiilor polițiștilor bihoreni!
Manifestările din acest an menite să evidențieze și să certifice valoarea celor care au contribuit la palmaresul Inspectoratului de Poliție al județului Bihor sunt dedicate FAMILIILOR POLIÞIȘTILOR BIHORENI!
Nicio satisfacție nu depășește mulțumirea de sine și căldura sufletească pe care orice om care are o familie le primește în momentul în care, la sfârșitul unei zile de muncă, se întoarce ACASĂ. Zâmbetul larg al copiilor, surâsul cald al soției sau împăcarea de sine a părinților sunt cea mai prețioasă răsplată, ancora și universul tuturor bucuriilor noastre!
Suficient de flexibilă, înțelegătoare, adaptându-se permanent la schimbările presupuse de meseria de polițist, familia ne oferă căldura, siguranța de sine și confortul psihic necesare echilibrării și armonizării cerințelor familiale și profesionale, abilitatea de a ne spori mereu propriile resurse.
Afecțiunea naturală a membrilor familiei, demnitatea, respectul și bunătatea cu care ne înconjoară, creează premisele unei relații indestructibile, care ne impulsionează în dezvoltarea profesională, oferindu-ne certitudinea unui refugiu, unei oaze de statornicie și bucurie.
Misiunea de polițist, lupta continuă cu infracționalitatea implică numeroase riscuri, polițistul fiind adesea pus în pericol pentru ca binele să primeze în fața răului, iar adevărul să iasă întotdeauna la iveală.
Este admirabilă puterea membrilor familiilor de polițist de a le susține așteptările, de a le fi alături indiferent de context, de dificultățile întâmpinate și de timpul fizic petrecut efectiv alături de cei dragi.
Specificul meseriei de polițist presupune un program de muncă flexibil, iar minutele, orele se scurg cu repeziciune pe teren, la cercetarea de la fața locului, la intervenția pentru aplanarea unor stări conflictuale sau în timpul anchetării unor cazuri deosebit de complexe. Ore prețioase din viața noastră, dedicate cu profesionalism acestei frumoase meserii, dar, “furate” uneori din viața de familie. Soții sau soți de polițiști, părinți sau copii, toți le sunt alături în aceste momente, bucurându-se împreună pentru soluționarea unui caz încâlcit sau, dimpotrivă, întristându-se când ancheta se oprește într-un punct mort.
Suflete care vibrează alături de sufletele noastre, datorită cărora putem îmbina familia și munca, realități complementare dealtfel, în așa fel încât să ne putem bucura atât de familie, dar să avem putere să ne dedicăm și profesiei cu “bateriile încărcate” în prețioasele clipe petrecute alături de cei dragi.
Misiunea familiei unui polițist este de multe ori cel puțin la fel de dificilă ca exercitarea acestei nobile profesii, însă cu sprijinul său, beneficiind de căldura căminului și de disponibilitatea celor care ne așteaptă acasă, realizarea profesională nu întârzie să se concretizeze.
Vă mulțumim pentru dragoste, devotament, permanenta încurajare și, știind că vă bucurați alături de noi în această zi deosebită pentru polițiștii români, vă urăm din suflet “LA MULÞI ANI!”, împreună!
Astăzi, marți, 25 martie 2008
Între orele 14.00 și 16.00, la terenurile de sport “5X5” (cartierul Ioșia,  lângă Sala Sporturilor), mini-campionat de fotbal la care vor participa echipele: 1. “Cercetări penale” – “Poliția T.F.”; 2. “Serviciul de Investigare a Fraudelor” – “Old Boys” (peste 40 de ani); 3. “Poliția Municipiului Oradea” – “Detașamentul Poliției de Intervenție Rapidă”; invitați: 4. echipa Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” – echipa Colegiului Tehnic “Mihai Viteazul” din municipiul Oradea, parteneri constanți ai I.P.J. Bihor în activitățile preventive; festivitatea de premiere a câștigătorilor.
Vineri, 28 martie
*la ora 9.00 - ședință festivă publică, în sala mare a Filarmonicii de Stat Oradea
*la ora 12.00 - promovarea profesiei de polițist în rândul copiilor, sub genericul „Polițist pentru o zi”, concursuri, prezentare de filme documentare, distribuire de materiale educativ – preventive, difuzare de spoturi audio – video, prezentarea tehnicii și autovehiculelor din dotarea Poliției Bihor, activități recreative pentru copii în Orășelul copiilor din municipiul Oradea, după următorul program:
*între orele 12.00 și 13.30 - concurs de creație cu tematică rutieră „Copilul și strada”, participă elevi din cadrul a zece instituții de învățământ din municipiul  Oradea, în grupuri de câte cinci elevi din clasele I - IV (fiecare participant va primi ca premiu dulciuri, iar câștigătorii primelor locuri vor primi diplome și alte recompense).
*între orele 13.30 și 15.30 - prezentarea tehnicii din dotare și exerciții demonstrative; prezentarea tehnicii din dotare și a modalităților de intervenție în cazul comiterii unei infracțiuni; demonstrații de arte marțiale ale luptătorilor din cadrul Detașamentului Poliției de Intervenție Rapidă Bihor; exercițiu demonstrativ - intervenție pentru reținerea unui grup de infractori, D.P.I.R. Bihor; prezentarea laboratorului mobil de criminalistică, exercițiu demonstrativ de cercetare în cazul unei infracțiuni (accident rutier, ridicarea unor urme papilare etc.) specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Bihor; prezentarea tehnicii din dotarea Serviciului Poliției Rutiere și Compartimentului Poliției de Proximitate ( două autovehicule și o motocicletă);  prezentarea unor piese de teatru cu tematică de prevenire a violenței de către elevii din trei licee orădene, care au participat la concursul de scenete „Fii inteligent, nu violent!” organizat în cadrul campaniei „Primăvara nonviolenței”; activități cu caracter preventiv destinate celor mici:  concursul „Polițist pentru o zi”, ce va include completarea unui chestionar cu maximum zece întrebări, pentru copiii din categoria de vârstă 12 - 15 ani (toți participanții la acest concurs vor primi o diplomă și o „legitimație” personalizată de „Polițist pentru o zi”); în cadrul aceluiași concurs, tinerii orădeni vor avea posibilitatea de a-și testa cunoștințelor privind regulile de circulație cu bicicleta și motoscuterul, printr-un chestionar cu întrebări adecvate (toți participanții vor fi răsplătiți  cu „permisele” simbolice de “Polițist pentru o zi”.); pe toată durata acțiunii vor fi proiectate spoturi preventive audio - video și vor fi distribuite materiale educativ – preventive, pliante, fluturași și broșuri; totodată, la intrarea în Orășelul copiilor, va fi amplasat un punct documentar de informare a cetățenilor, unde, de asemenea, vor fi distribuite pliante, broșuri și alte materiale de promovare a profesiei de polițist. (Alina DINU)
Fotbal pe pâine
Sărbătoriții zilei, reprezentanții celor șase servicii și departamente ale Inspectoratului de Poliție al județului Bihor (D.P.I.R., Poliția municipiului Oradea, Serviciul de investigarea fraudelor, Old Boys, Cercetări penale și Poliția T.F.) au pus la cale, marți după-amiază, împreună cu Asociația Sportivă „Dinamo” (președinte Ovidiu Popescu), pe terenurile „5x5”, de langă Sala Sporturilor, un regal fotbalistic, chiar dacă au fost și momente când vremea și-a făcut de cap, astfel că în circa 10-15 minute, am avut „pe tavă” toate cele patru anotimpuri.
Meciurile s-au desfășurat însă în  limitele fair-play-ului, cu multe răsturnări de scor, și cu multe goluri. Cel mai mult a contat insă mișcarea pe teren și cheful, după. La final, s-au întâlnit și două selecționate de elevi liceeni. Lic. Teoretic „Onisifor Ghibu” contra  Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, scor 5 la 4 pentru elevii antrenați de prof. Ioan Pirtea (director adjunct) și prof. Nicolae Dragoș.
În încheiere, organizatorii întrecerilor (comisar Adrian Bucur și subcomisarii Marcel Cosma și Liviu Ianța) au înmânat cupele,
diplomele și premiile (mingile), acordând liceenilor și două titluri „Cei mai tehnici jucători” (lui Mircea Tipiu, de la „O. Ghibu” și Adrian Pele, de la „M. Viteazul”).
Clasamentul:
Old Boys (10 p.)
S.I.F. (10 p.)
C. P. (9 p.)
T.F. (9 p.)
D.P.I.R. (4 p.)
P.M.O. (3 p.).  (Ovi Dan)
P.S Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: 186 de ani de istorie și tradiție.

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 22 ianuarie 2021