Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Simpozionul județean al învățătorilor (ediția a V-a)

Marți, a debutat, la I.S.J.,

Simpozionul județean al învățătorilor (ediția a V-a)

Cea de-a V-a ediție a Simpozionului județean al învățătorilor a fost deschisă, ieri (marți, 25 martie 2008),la sala mare de ședințe a Inspectoratului Școlar, de către Virginia Tiurbe, directorul Casei Corpului Didactic, avându-le alături pe Rdica Popa și Adelina Iacob, ca metodiste C.C.D și moderatoare.

Paradigma schimbării în educație  
Organizatorii manifestării au purces la a explica tema cadru.
„Ce reprezintă, de fapt, paradigmele în educație? Ele sunt viziuni, concepții, dezvoltări teoretice și conceptuale sau practic acționale în legătură cu o problematică educațională, sublinia Miron Ionescu.
Din punct de vedere teoretic, noua paradigmă pedagogică a început odată cu orientările pedagogice de la începutul secolului XX, cunoscute sub denumirea de Educație nouă pentru interesele copilului, educația activă, democratică (A. Ferriere, E. Claparede, A. Binet, M. Montessori, E. Key, A. J. Dewey).”  
Cele peste 80 de lucrări abordează teme variate, legate de practici educaționale în învățământul românesc, dimensiunile noilor educații, orientări și dominante în proiectarea și realizarea opționalelor, aspecte privind modernizarea relației pedagogice, personalizarea demersului în alternativele educaționale (step by step, Pedagogia Freinet, Waldorf, Planul Jena, dezvoltarea gândirii critice...), strategii didactice moderniste și postmoderniste...
Fugedi Aniko (de la Școala cu clasele I-VIII din Marghita) și Tanko Veronica-Zita (de la Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” din Oradea) au vorbit despre specificul colaborării școlii cu familia în alternativa educațională step by step. În aceeași alternativă step by step, Silvana Bistriceanu și Ioana Cherechianu (de la „G. Coșbuc”) s-au referit la rolul interdisciplinarității în eficientizarea predării-învățării geografiei...
Lucrările vor continua și astăzi (miercuri, 26 martie), la sala mare de ședințe a Inspectoratului Școlar. (
Ov. D.)

Trimite email

sâmbătă, 6 iunie 2020