Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Târgul județean al FE a devenit interjudețean, cu 30 de firme din Bihor și Cluj

Marți, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea

Târgul județean al FE a devenit interjudețean, cu 30 de firme din Bihor și Cluj

Sala festivă a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea a găzduit, ieri (marți, 10 decembrie 2013), cea de-a IV-a ediție a Târgului județean al firmelor de exercițiu.

Nu mai puțin de 30 de firme de exercițiu din județele Bihor și Cluj și-au amenajat standurile și au făcut tranzacții ieri la Centrul de resurse din regiunea Nord-Vest: FEUnirea Center” de la Colegiul Tehnic „Unirea” Ștei (coordonată de prof. Cristian Vieru); două din Salonta, de la Liceul Tehnologic Nr. 1: „Secretele bunicii” și „Senera Gift”, (coordonate de prof. Rodica Buz, Mihaela Simionică și Florica Neaga); șase de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”: „Hobby” și „Bijou4U” (coordonate de prof. Mariana Bara), „Blue Europa” (prof. Camelia Pop), „Sweet Fantasy” (prof. Boros Izabella), „Baby Love” (prof. Rodica Tiutin) și „As Mob” (revenită în țară de la Târgul de la Bratislava - Slovacia, cu premiul II, ca și anul trecut, firmă de exercițiu coordonată de prof. Lucian Popa); una de la Lic. Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo” Oradea: „Bio Carpat” (prof. Albert Andrea); încă trei firme de exercițiu de la C.T. „M. Viteazul”: „Young Continental” (prof. Larisa Ile), „Hanul lui Viteazu’” (prof. Monica Runcan) și „Tour Star” (prof. Monica Marian); două de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”: „Leo Trans” și „Leo Star” (coordonate de prof. Ioan Manea și Otilia Cadar, și însoțiți de dna director, prof. Daniela Vîlceanu); trei firme de exercițiu din Beiuș, de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”: „Happy Moments”, „Fire Clay Com” și „Nobilis Event” (coordonate de prof. Sorin Sabău, Claudia Florina Cighir și Mihaela Ramona Haneș); o firmă de exercițiu din Vadu Crișului, de la Colegiul Tehnic Nr. 1: Restaurant „D’ale Ardealului” (prof. Monica Ardelean-Negruț); patru de la Colegiul Tehnic „Andrei Șaguna”: „Adalexi” (prof. Simona Lăcătușu), „Codrii Vechi” (prof. Otilia Bogojel și maistru Virginia Ciurez), „Isis Style” (prof. Crișan Csilla) și „Șaguna Motors” (prof. Simona Negrean); șase firme de exercițiu de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”: „Teen Travel”, „Ca la mama acasă”, Pensiunea Sunset”, „Dolce Cabana”, „Think Pink” și „Life Moments Studio” (coordonate de prof. Adela Popuș, Anamaria Giurău, Manuela Chișvasi, Florentina Dicu, Ioana Boroș și Silvia Mateaș); precum și o firmă de exercițiu din Cluj-Napoca (județul Cluj): FE „Sunshine” de la Colegiul Tehnic „Napoca” (prof. coordonator Paul Șofron). Marii absenți au fost cei de la C.E. „Partenie Cosma” din Oradea!
Participare record la cea de-a IV-a ediție a Târgului județean al FE
Evenimentul nu a putut scăpa dlui inspector școlar Florian Mieluț, omniprezent la asemenea manifestări, care s-a alăturat conducerii colegiului gazdă, dlui director profesor dr. Ruben Filimon și dnei director adjunct prof. Simona Ardelean.
În deschiderea târgului, doamna profesor Mariana Bara, formator național, coordonator al Centrului de resurse din regiunea Nord-Vest, organizator principal al evenimentului, avea să anunțe o participare record la cea de-a IV-a ediție a Târgului județean al firmelor de exercițiu. „Noi suntem gazda acestui târg pentru că suntem Centru de resurse pentru firma de exercițiu pe regiunea Nord-Vest, respectiv județele Cluj și Bihor. Avem bucuria să anunțăm că avem o participare record anul acesta, 30 de firme din județele Bihor și Cluj, respectiv din municipiile Oradea și Cluj-Napoca”. Coordonatorul centrului a ambiționat firmele să lupte pentru a intra în topul național al FE, obținând titlul de Firmă de exercițiu Premium la sfârșitul anului școlar. În acest sens, „noi trebuie să punem accent pe tranzacții, să punem accent pe obținerea certificatelor marca de calitate. Am bucuria să vă anunț că din cele nouă certificate marca de calitate din județul Bihor, opt sunt prezente aici la târg: trei certificate deține firma „Hobby” SRL, două certificate deține firma „Bijou4U”, un certificat „Baby Love”, un certificat „Blue Europa” și un certificat firma „Unirea Center” din Ștei”, a spus dna prof. Mariana Bara.
 „Din profiturile voastre să sponsorizați firmele de exercițiu”
Salutând elevii și profesorii prezenți la târg, dl director Ruben Filimon le-a urat succes în tranzacții, dar și în carieră; să ajungă să conducă mari firme reale, iar din beneficiile obținute să ajute firmele de exercițiu să se dezvolte. „Dacă în urma acestor tranzacții, o să aveți beneficii majore, virtuale, vă doresc ca peste 2-3 ani, să auzim de voi la mari firme reale, și din profiturile voastre, să veniți să sponsorizați firmele de exercițiu ca să se poată dezvolta ca lumea”, a conchis dl director prof. dr. Ruben Filimon.
Colinde-colinde, e vremea colindelor!
Pentru ca cele câteva ore de târg să fie cât mai plăcute, iar atmosfera să încânte pe toată lumea, organizatorii au condimentat programul, la început, dar și pe parcurs, cu momente artistice, cuprinzând multe colinde, oferite în dar de membrii grupurilor de colindători de la C.T. „Mihai Viteazul” (coordonați de prof. Alina Cuș și Dana Botiș) și C.T. „Constantin Brâncuși”; moment folcloric: dansuri populare cu Ansamblul folcloric „Florile Bihorului”, al Palatului Copiilor și Elevilor”; moment instrumental de virtuozitate, cu elevii Vlad Bot, Ionuț Vaida, Mihuț Pintea și Prak Mădălin de la C.T. „M. Viteazul”; grupul vocal de colindători din a XII-a B, coordonat de prof. Sorin Suplecan, precum și soliștii: Emanuel Opre și Beniamin Surdan (XII B), Beniamin Șurlea (din a XI-a G).
„Pe toată durata târgului s-au derulat tranzacții între firmele participante, decontările lor (cu ordine de plată și achitarea pe platforma ROCT) se vor face ulterior la sediul firmelor de exercițiu. La finalul evenimentului, toate firmele s-au clasificat pe locul I, luând în considerare: tranzacțiile încheiate, prezentarea în PowerPoint a firmelor, cataloagele și ofertele, filmele și materialele promoționale prezentate, dar și atitudinea, comportamentul profesionist manifestat de reprezentanții firmelor de exercițiu. Felicităm elevii și profesorii coordonatori, mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Bihor pentru onoarea care ne-a făcut-o, iar conducerii colegiului nostru, pentru prezență și tot sprijinul acordat în organizarea târgului”, a declarat coordonatorul principal al târgului, doamna profesor Mariana Bara. Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Târgul județean al FE a devenit interjudețean, cu 30 de firme din Bihor și Cluj.

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 15:51:45 Ora de vară a Europei de Est