Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Simpozionul județean „Dezvoltarea socio-emoțională a copiilor preșcolari!”

Grădinița Nr. 27 „Voinicel” din Oradea organizează

Simpozionul județean „Dezvoltarea socio-emoțională a copiilor preșcolari!”

Grădinița Nr. 27 „Voinicel” Oradea, structură a Colegiului Național „Iosif Vulcan” Oradea, prin doamnele prof. Coroiu Natalia și Mihuț Ioana Livia, au deosebita plăcere de a vă invita să participați la un nou simpozion județean intitulat: „Dezvoltarea socio-emoțională a copiilor preșcolari!”

Simpozionul se  adresează copiilor si cadrelor didactice din învățământul preșcolar care doresc să participe la una sau la ambele secțiuni ale simpozionului județean „Dezvoltarea socio-emoțională a copiilor preșcolari”:
Secțiuni:
I.Povești/poezii terapeutice, jocuri didactice vizând: încrederea, perseverența, organizarea, înțelegerea și rezistența ca laturi ale dezvoltării socio-emoționale ale copiilor preșcolari;
II.Concurs de desene, picturi, colaje – având ca temă – dezvoltarea socio-emoțională a copiilor preșcolari
LOCUL DESFĂȘURĂRII: Grădinița Nr. 27 „Voinicel” - Oradea
DATA DESFĂȘURĂRII:  4.04.2014
PROGRAMUL SIMPOZIONULUI
9,00 – 10,00 – primirea invitaților și vizitarea expoziției cu lucrările copiilor
10,00 – 12,00 – prezentarea lucrărilor în plen
12,00 – 12,30 – premierea și înmânarea diplomelor
Cerințe pentru redactarea lucrărilor
SECÞIUNEA I
*Format A4;
*Titlul, autorul și instituția unde funcționează se vor scrie cu font Time New Roman,  size 14, Bold;
Tehnoredactare text MICROSOFT OFFICE WORD font Time New Roman,  size 12 Normal  la 1,5 rânduri, margini egale de 20 mm, text aliniat bloc, cel mult 3 pagini și maximum 2 autori;
Lucrarea va fi scrisă cu diacritice;
Bibliografia se va consemna la sfârșitul lucrării.
Prezentarea fiecărei lucrări nu va depăși 15 minute
Pentru prezentare vă punem la dispoziție calculator, videoproiector.
SECÞIUNEA a II-a
Se vor realiza lucrări artistico-plastice sau practice, în tehnică la alegere (desen, pictură sau colaj) care să surprindă orice aspect legat de dezvoltarea socio-emoțională a copiilor preșcolari.
Lucrările vor avea formatul de poster A4, iar pe verso se vor regăsi în etichetă: titlul lucrării, numele copilului (copiilor – în caz de lucrare colectivă), grădinița, grupa și numele cadrului didactic îndrumător.
Model etichetă
 
Titlul lucrării ________________________________________________________
Numele copilului   _____________________________________________________
Numele copiilor în caz de lucrare colectivă __________________________________
Grădinița _____________________________________________________
Grupa _________________________________________________________
Numele cadrului didactic _______________________________________________
La această secțiune, lucrările vor fi jurizate pe categorii de vârstă și pe categorii de lucru: desen, pictură sau colaj.
La concurs se vor acorda premiile I, II, III și mențiune; fiecare cadru didactic va primi diplomă de coordonare a copiilor în cadrul concursului.
Pasul I. Înscrierea participanților
Fiecare participant la simpozion va trimite Fișa de înscriere, Acordul de parteneriat semnat și ștampilat, în dublu exemplar, până la sfârșitul lunii decembrie, pe adresa: Grădinița Nr. 27 „Voinicel” - Oradea (str. Păunului nr. 1 Oradea, Bihor) pentru:
Simpozionul „Dezvoltarea socio-emoțională a copiilor preșcolari!”
sau online la următoare adresă de e-mail: ioanaliviamihut@yahoo.com.
Pasul II. Trimiterea lucrărilor
Secțiunea I.
Trimiterea lucrărilor se poate face prin: poștă pe adresa: Grădinița Nr. 27 „Voinicel” - Oradea (str. Păunului nr. 1 Oradea, Bihor);
online la următoare adresă de e-mail: ioanaliviamihut@yahoo.com.
împreună cu declarația pe proprie răspundere pentru originalitatea lucrărilor (anexa) până în 15 martie 2014.
Secțiunea II.
Trimiterea lucrărilor artistico-plastice se va face prin poștă, pe adresa: Grădinița Nr. 27 „Voinicel” – Oradea (str. Păunului nr. 1 Oradea, Bihor);
În același plic se va regăsi și fișa de înscriere pe care o găsiți în anexe, precum și un plic autoadresat A4 și timbrat cu maximum 3 lei.
TERMENUL DE TRIMITERE A LUCRĂRILOR: 15 martie 2014.
Prof. Mihuț Ioana Livia

Trimite email
sâmbătă, 3 mai 2025, 20:57:23 Ora de vară a Europei de Est