Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Târgul de Crăciun al antreprenorilor creativi

Miercuri, la Lotus Center

Târgul de Crăciun al antreprenorilor creativi

Fundația Alternative, în parteneriat cu Federația Patronilor și Inspectoratul Școlar Județean Bihor, a organizat miercuri, 18 decembrie 2013, prima ediție a Târgului de Crăciun al antreprenorilor creativi, în incinta Complexului Lotus Center Oradea, vizavi de Pellini Top Cafe.

Elevii de la cele cinci școli (Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Școala Gimnazială Nr. 11 și Școala Gimnazială „Oltea Doamna”) care au participat la proiect și-au prezentat spre vânzare produsele confecționate de ei, în timpul proiectului. Fiecare din cele șapte clase participante a avut propriul stand cu produse.
În deschidere evenimentului, dna Sorina Bradea, reprezentantul Fundației Alternative, a prezentat scopul și obiectivele proiectului, subliniind faptul că ei, elevii din clasele a VI-a și a VII-a, sunt cei mai tineri antreprenori, dar că în ei se pun mari speranțe, datorită dorinței lor de afirmare și creativității pe care o manifestă la această vârstă. Împreună cu dna inspector școlar prof. dr. Elisaveta Roșu și dl Ioan Lucian, președintele Federației Patronilor Bihor, dna Sorina Bradea a tăiat panglica inaugurală. „Fundația Alternative, în urmă cu 14 ani, și-a propus să creeze un spirit antreprenorial. Am început cu tineri care aveau 16,18 și 26 de ani. În acest an ne-am întors la vârsta la care credem noi că într-adevăr începe spiritul antreprenorial. Sunteți prima „promoție” de cei mai tineri antreprenori și pentru aceasta meritați felicitările noastre și toate laudele că v-ați implicat în acest proiect. Știu că ați pus foarte mult suflet în tot ceea ce ați făcut, ați pus foarte multă imaginație. Acum este momentul să vedem rezultatul muncii voastre”,  a mai spus dna Sorina Bradea.
Este o premieră națională
„De astăzi, vă spun că sunt un om liniștit, Federația Patronilor Bihor poate să stea liniștită pentru că are demni urmași aici, la fel și mediul de afaceri, cu siguranță, va progresa mai bine știindu-vă pe voi. De fapt, voi acum sunteți niște copii și tineri de afaceri. Ceea ce ați făcut voi aici este dovada imaginației și a spiritului antreprenorial. Aveți atâtea energii pozitive în voi și trebuie să le transformați în ceva bun. Ne-am bucurat și ne-am simțit onorați să fim prezenți alături de organizatori. Și vreau să vă spun că sunt împuternicit de către conducerea federației să fac achiziții astăzi de la fiecare dintre dumneavoastră chiar pentru pomul nostru de Crăciun”, a ținut să-i asigure președintele Federației Patronilor Bihor.
„Ceea ce se întâmplă astăzi aici este o premieră națională. În România nu s-a mai făcut până acum un târg al unor antreprenori atât de tineri. Așa că veți intra în istoria business-ului românesc ca fiind inițiatorii cei mai tineri. Aș vrea să cred că acest eveniment va avea continuitate. Vrem ca de la an la an să fie de amploare și chiar să se reverse și către alte zone ale țării”, a adăugat dl Ioan Lucian.
Copiii chiar au creat niște produse originale, în majoritate podoabe pentru pomul de Crăciun, dar nu numai, pe care le-au negociat la stand cu cumpărătorii, în așa fel încât la final să nu rămână cu ele nevândute.    
 „Proiectul „Antreprenoriat creativ 2013” (AC 2013) este un program de descoperire și dezvoltare a tinerelor talente cu spirit antreprenorial. Obiectivul principal al programului constă în creșterea apetitului pentru antreprenoriat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani (ciclu gimnazial)”, a spus coordonatorul de proiect, dna Carmen Sasu.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Târgul de Crăciun al antreprenorilor creativi.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 iunie 2019