Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Magia Crăciunului la Ștei, ediția a II-a

Marți, la Casa de Cultură din Ștei

Magia Crăciunului la Ștei, ediția a II-a

Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu” din Ștei a organizat marți, 17 decembrie 2013, a doua ediție a spectacolului de Crăciun, intitulat „Magia Crăciunului”.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul minunat al Casei de Cultură din urbea noastră.
Sala a fost neîncăpătoare pentru copii, părinții, bunicii și alți susținători ai școlarilor din clasele primare și gimnaziale. Cu sprijinul și sub îndrumarea dascălilor, aceștia au prezentat un  spectacol feeric de Crăciun. Cei care au umplut desaga Moșului și în acest an au fost Consiliul local și Primăria orașului.
Au fost alături de noi în cadrul acestui spectacol de Crăciun primarul urbei, dl Iulian Balaj, dl viceprimar Marius Cioară, consilieri locali, iar din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor dna inspector școlar Anca Mile și dl inspector școlar Cristian Andru.
Echipa de proiect și organizare (prof. Georgeta Mușet - director, prof. Angela Vlaș - director adjunct, prof. Sanda Merce - consilier educativ, inst. bibl. Ileana Tomescu, prof. Romulus Fășie, Cristian Bunta, Florina Trip, Florina Creț, Anca Golița, Luminița Andru, Andreea Dumbravă, Alexandra Sere, Delia Mlendea, Carmen Stanciu, Cătălin Moș, Gabriel Vancea și Baciu Bogdan) a creionat o frumoasă poveste de iarnă în care prezentatori au fost: Oana Brie - zâna Iarna, Alexandra Nicoară - zâna Flugilor de Nea și Răzvan Fericean -Regele (elevi din clasele a VII-a C și D). Artiștii noștri au prezentat un minunat colaj de cântece, dansuri, colinde și urături care au sensibilizat publicul.
Un moment mult așteptat a fost acela în care Moș Crăciun a urcat pe scenă în aplauzele spectatorilor. El a fost ajutat de omuleții de zăpadă (Andrei Vesa și Rareș Georgescu, din clasa a III-a C) și de  spiriduși. Aceste personaje de poveste, spiridușii, (elevii clasei I A, îndrumați de prof. Romulus Fășie), omuleții de zăpadă și fulgii de nea, (școlarii clasei pregătitoare B, îndrumați de prof. Liana Moza - Becheanu) au prezentat câte un dans special. Au urmat cetele de colindători ai claselor pregătitoare A și C, dar și colindătorii clasei I B, (îndrumați de prof. Petrișor Traian, Florina Trip și Livia Igna).
Spectacolul a continuat cu alte momente captivante, pregătite de elevii claselor a II-a A, B, C, D și E (coordonați de prof. Alina Todor, Delia Mlendea, Stan Lavinia, Florina Creț și Dana Colf) a III-a A, B, C și D (coordonați de prof. Cristian Bunta, Alexandra Domokoș, Adriana Colda și Elena Gabor), a IV-a A, B și C (coordonați de prof. Ramona Bursașiu, Adriana Fericean și Codruța Bogdan).
Elevii gimnaziști au prezentat cântece în limba engleză, coordonați de prof. Anca Golița, o scenetă reprezentativă realizată de cercul de teatru „Junior”, coordonatori: prof. Simona Pantea, Ioana Toth, Adelina Mangra și Sanda Merce, urmată de o șezătoare autentică, coordonatori, prof. Daniela Rada și inst. Ileana Tomescu. Toate momentele artistice au fost împletite cu frumoase colinde românești, interpretate de corul școlii, condus de prof. Baciu Bogdan și de grupul vocal-instrumental „Armonia”, îndrumat de prof. George Drăgan.
La finalul spectacolului, dl primar Iulian Balaj a adresat cuvinte de mulțumire și apreciere tuturor dascălilor, copiilor, părinților pentru implicare în realizarea programului special de Crăciun, iar doamna director, prof. Georgeta Maria Mușet, a felicitat profesorii școlii, a mulțumit Primăriei, Consiliului local, Casei de Cultură și părintilor pentru sprijinul acordat în desfășurarea cu succes a celei de-a doua ediții a „Magiei Crăciunului” la Ștei.
Conducerea și corpul profesoral urează tuturor colaboratorilor și colegilor cele mai alese gânduri, sănătate și fericire, Crăciun fericit și La mulți ani!
Ileana Tomescu
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Magia Crăciunului la Ștei, ediția a II-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019