Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Copiii de la școala din Păgaia iubesc România!

Sărbătorirea Zilei Naționale a României

Copiii de la școala din Păgaia iubesc România!

De obicei, în astfel de momente, cum e Ziua Națională a României, oamenii rostesc vorbe mari, ceremonioase, înălțătoare, și chiar ... mult prea pompoase.

E ușor de vorbit, dar greu de concretizat, se știe dintotdeauna!
Vineri, la Școala Gimnazială ,,Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia, copiii noștri, împreună cu noi, cadrele didactice, am sărbătorit 1 Decembrie, Ziua Națională a țării, prin cuvinte, imagini, desene și picturi, muzică și decorațiuni specifice. Nu s-au rostit cuvinte mari, întrucât ei nu știu să facă acest lucru, ci au transmis prin creațiile lor, compuneri și poezii, ceea ce simt și gândesc: au făcut urări țării și i-au descris frumusețea (Alexandra Maier, din clasa a VIII-a, Atalia Martin, din clasa aVI-a și Gabriela Farcaș, din clasa aVIII-a), au evidențiat trecutul frumos al neamului, istoria lui, dar și tradițiile și obiceiurile (Iazmina Lucaciu, din clasa aVI-a, Adelina Scurt, din a VI-a), ospitalitatea românului, mai ales a omului de la țară, care nu te lasă să ieși din casă fără să-l onorezi, servind din bucatele oferite cu drag (Răzvan Ardelean, din clasa a VIII-a), dorința de a nu ne părăsi țara pentru a munci la alții, ci de a rămâne să facem ceva la noi în țară (Răzvan Domocoș, din clasa a VIII-a), să nu confundăm țara cu oamenii care o conduc (Marian Morar, din clasa a VII-a), să realizăm că pământul nostru e atât de minunat, încât străinii sunt invidioși (Oana Morar, din clasa a VI-a), să știm să argumentăm în fața oricui motivele pentru care ne apreciem țara (Bianca Varga, din clasa a VII-a), să ne prețuim țara, pentru că acum e a noastră, deci noi suntem viitorul (Denisa Cheregi, din clasa a VIII-a), să ne iubim țara că avem toate motivele (David Lazăr, din clasa a VI-a) și regretul că doar o dată pe an simțim ceea ce simțim în această zi (Raul Goman, din clasa a VII-a).
Ca să fim și mai conștienți de ,,gura de rai” în care trăim, am vizionat imagini din România, remarcând, atunci când a fost cazul: ,,Aici am fost!” Glasurile noastre au răsunat intonând cântecul ,,Clopotul reîntregirii”, iar rodul mâinilor harnice s-a concretizat într-o frumoasă expoziție. La final s-au împărțit pliante legate de acest eveniment.
„La trecutu-ți mare, mare viitor!”, spunea Eminescu. Fără a încerca nicio comparație, noi îndrăznim să sperăm la un astfel de viitor: acești copii pot fi viitorul!
Am fost alături de ei în această activitate: prof. Horgoș Anamaria, Morar Anamaria, Goman Elisabeta, Iuhasz Ioana și, bineînțeles, dl director, prof. Chiș Gheorghe.
La mulți ani, România!
Prof. Horgoș Anamaria
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Copiii de la școala din Păgaia iubesc România!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:07:05 Ora de vară a Europei de Est