Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 aprilie 2022

1.Elevii unei școli din Gorj au dat de două ori simularea la Evaluarea Națională 2022 la limba și literatura română, după ce profesorii le-au distribuit subiectele greșite / Elevii au primit subiectele adresate celor care învață în limba maghiară.
O anchetă la Școala Albeni din județul Gorj a fost deschisă de Inspectoratul Școlar, după ce elevii de clasa a VIII-a au primit ieri, la simularea Evaluării Naționale 2022 subiecte dedicate elevilor care studiază în limba maghiară și care învață limba română ca limbă secundară. După terminarea examenului, copiii au fost rechemați în sala de examen pentru a susține din nou simularea cu subiectele destinate lor, potrivit Europa FM.
Aproape 30 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Albeni, școală cu predare doar în limba română, au susținut luni de două ori simularea la Evaluarea Națională. La ora 9.00, când a început examenul, elevii au primit subiectele pentru școlile cu predare în limba maghiară, deși la Gorj nu există nicio astfel de unitate de învățământ.

2. Studenții din România ar putea accesa împrumuturi prin Fondul European de Investiții – temă discutată la Luxemburg de ministrul Sorin Cîmpeanu cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Thomsen.
Posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI) au fost discutate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel Thomsen, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.
„Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România”, scriu reprezentanții ministerului.
„A fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți a unor împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI)”, potrivit sursei citate.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Copiii de la școala din Păgaia iubesc România!

Sărbătorirea Zilei Naționale a României

Copiii de la școala din Păgaia iubesc România!

De obicei, în astfel de momente, cum e Ziua Națională a României, oamenii rostesc vorbe mari, ceremonioase, înălțătoare, și chiar ... mult prea pompoase.

E ușor de vorbit, dar greu de concretizat, se știe dintotdeauna!
Vineri, la Școala Gimnazială ,,Înv. Gâlgău Iosif” Păgaia, copiii noștri, împreună cu noi, cadrele didactice, am sărbătorit 1 Decembrie, Ziua Națională a țării, prin cuvinte, imagini, desene și picturi, muzică și decorațiuni specifice. Nu s-au rostit cuvinte mari, întrucât ei nu știu să facă acest lucru, ci au transmis prin creațiile lor, compuneri și poezii, ceea ce simt și gândesc: au făcut urări țării și i-au descris frumusețea (Alexandra Maier, din clasa a VIII-a, Atalia Martin, din clasa aVI-a și Gabriela Farcaș, din clasa aVIII-a), au evidențiat trecutul frumos al neamului, istoria lui, dar și tradițiile și obiceiurile (Iazmina Lucaciu, din clasa aVI-a, Adelina Scurt, din a VI-a), ospitalitatea românului, mai ales a omului de la țară, care nu te lasă să ieși din casă fără să-l onorezi, servind din bucatele oferite cu drag (Răzvan Ardelean, din clasa a VIII-a), dorința de a nu ne părăsi țara pentru a munci la alții, ci de a rămâne să facem ceva la noi în țară (Răzvan Domocoș, din clasa a VIII-a), să nu confundăm țara cu oamenii care o conduc (Marian Morar, din clasa a VII-a), să realizăm că pământul nostru e atât de minunat, încât străinii sunt invidioși (Oana Morar, din clasa a VI-a), să știm să argumentăm în fața oricui motivele pentru care ne apreciem țara (Bianca Varga, din clasa a VII-a), să ne prețuim țara, pentru că acum e a noastră, deci noi suntem viitorul (Denisa Cheregi, din clasa a VIII-a), să ne iubim țara că avem toate motivele (David Lazăr, din clasa a VI-a) și regretul că doar o dată pe an simțim ceea ce simțim în această zi (Raul Goman, din clasa a VII-a).
Ca să fim și mai conștienți de ,,gura de rai” în care trăim, am vizionat imagini din România, remarcând, atunci când a fost cazul: ,,Aici am fost!” Glasurile noastre au răsunat intonând cântecul ,,Clopotul reîntregirii”, iar rodul mâinilor harnice s-a concretizat într-o frumoasă expoziție. La final s-au împărțit pliante legate de acest eveniment.
„La trecutu-ți mare, mare viitor!”, spunea Eminescu. Fără a încerca nicio comparație, noi îndrăznim să sperăm la un astfel de viitor: acești copii pot fi viitorul!
Am fost alături de ei în această activitate: prof. Horgoș Anamaria, Morar Anamaria, Goman Elisabeta, Iuhasz Ioana și, bineînțeles, dl director, prof. Chiș Gheorghe.
La mulți ani, România!
Prof. Horgoș Anamaria
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Copiii de la școala din Păgaia iubesc România!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 18 mai 2022