Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Fundația NATO Charity Bazaar a înmânat două cecuri simbolice

Luni, în sala mare a Primăriei Oradea

Fundația NATO Charity Bazaar a înmânat două cecuri simbolice

Luni, 30 decembrie 2013, în sala mare a Primăriei Oradea, doamna Schmidt Katalin, președintele Fundației NATO Charity Bazaar, a premiat din nou. Domnia sa a înmânat două cecuri simbolice Asociației Alsterdorf și Asociației Planeta Micului Prinț din Oradea.

NATO Charity Bazaar a împlinit în acest an 45 de ani. Scopul Bazaarului (asemenea unui târgului de Crăciun) este de a strânge bani pentru organizațiile caritabile naționale și internaționale. „În 2013 am strâns peste 190.000 de euro și am finanțat 23 de organizații caritabile. La Bazaarul din acest an au fost reprezentate 38 de națiuni” a spus dna Schmidt. Din inițiativa domniei sale, în 2013, în luna august în țară au sosit două autobuze, care sunt folosite în principal la transportul copiilor, al persoanelor în vârstă și al celor defavorizate. Tot din inițiativa dnei Schmidt, a demarat proiectul scaunelor rulante pentru a oferi Asociației „Sf. Nicolae – ocrotitorul săracilor” câteva scaune rulante pentru persoane cu dizabilități. După prezentarea fundației și proiectelor doamna Schmidt Katalin a înmânat diplome partenerilor și colaboratorilor din Salonta, Oradea și Marghita. În continuare, dna Dorina Marian, președintele Asociației „Sf. Nicolae – ocrotitorul săracilor” din Salonta a vorbit despre proiectul pe care l-a câștigat în 2012, în valoare de 7.500 de euro. Banii au fost folosiți pentru achiziționarea unui ecograf color în valoare de 13.000 de euro. Ecograful va deservi un centru de zi aflat în construcție care va fi inaugurat la Salonta în 31 iulie 2014. În 2013, la NATO Charity Bazaar au sosit peste 60 de proiecte dintre care 23 au fost eligibile. Unul dintre proiectele câștigătoare i-a revenit Asociației Alsterdorf din Oradea. După ce a primit cecul simbolic, în valoare de 9.720 de euro, dl Cuc Emil, și-a prezentat asociația, de față fiind câteva zeci de persoane din cadrul celor opt locuințe protejate în Oradea și Săcuieni pe care le reprezintă, care furnizează de mai bine de 20 de ani servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități...
Despre cel de-al doilea proiect câștigat în 2013 de către Asociația Planeta Micului Prinț ne-a vorbit doamna profesor Rodica Ciocan, directorul Grădiniței Nr. 45 „Ion Creangă” din Oradea, reprezentantul asociației, căreia i-a fost înmânat un cec simbolic în valoare de 4.710 euro. În sală a fost prezentă și doamna inspector școlar Voichița Vancu. Doamna director s-a referit la proiectele educaționale derulate în cadrul asociației, din 2011, de la înființare (Împreună în Europa, Ocrotiți planeta Pământ, Misterele Universului, Muzica ne face mai buni). În 2014, în grădiniță se vor derula două proiecte: va continua proiectul Misterele Universului, iar cel de-al doilea „E dreptul nostru să fim fericiți”, proiect care promovează drepturile copiilor. Prin proiectul câștigat, Grădinița Nr. 45 va beneficia de dotare cu echipamente de joacă.
Nu în ultimul rând doamna Schmidt Katalin a înmânat simbolic planșa cu aparatura medicală care a ajuns în țară reprezentantului Spitalului Dr. Pop Mircea din Marghita, un alt beneficiar al unui proiect finanțat de Fundația NATO Charity Bazaar, în 2011, prin care au fost achiziționate două monitoare multiparametrice care sunt în funcțiune, iar acum urmează să primească aparatură pentru cabinetul de oftalmologie din cadrul Policlinicii Spitalului Dr. Pop Mircea din Marghita.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:08:38 Ora de vară a Europei de Est