Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Fundația NATO Charity Bazaar a înmânat două cecuri simbolice

Luni, în sala mare a Primăriei Oradea

Fundația NATO Charity Bazaar a înmânat două cecuri simbolice

Luni, 30 decembrie 2013, în sala mare a Primăriei Oradea, doamna Schmidt Katalin, președintele Fundației NATO Charity Bazaar, a premiat din nou. Domnia sa a înmânat două cecuri simbolice Asociației Alsterdorf și Asociației Planeta Micului Prinț din Oradea.

NATO Charity Bazaar a împlinit în acest an 45 de ani. Scopul Bazaarului (asemenea unui târgului de Crăciun) este de a strânge bani pentru organizațiile caritabile naționale și internaționale. „În 2013 am strâns peste 190.000 de euro și am finanțat 23 de organizații caritabile. La Bazaarul din acest an au fost reprezentate 38 de națiuni” a spus dna Schmidt. Din inițiativa domniei sale, în 2013, în luna august în țară au sosit două autobuze, care sunt folosite în principal la transportul copiilor, al persoanelor în vârstă și al celor defavorizate. Tot din inițiativa dnei Schmidt, a demarat proiectul scaunelor rulante pentru a oferi Asociației „Sf. Nicolae – ocrotitorul săracilor” câteva scaune rulante pentru persoane cu dizabilități. După prezentarea fundației și proiectelor doamna Schmidt Katalin a înmânat diplome partenerilor și colaboratorilor din Salonta, Oradea și Marghita. În continuare, dna Dorina Marian, președintele Asociației „Sf. Nicolae – ocrotitorul săracilor” din Salonta a vorbit despre proiectul pe care l-a câștigat în 2012, în valoare de 7.500 de euro. Banii au fost folosiți pentru achiziționarea unui ecograf color în valoare de 13.000 de euro. Ecograful va deservi un centru de zi aflat în construcție care va fi inaugurat la Salonta în 31 iulie 2014. În 2013, la NATO Charity Bazaar au sosit peste 60 de proiecte dintre care 23 au fost eligibile. Unul dintre proiectele câștigătoare i-a revenit Asociației Alsterdorf din Oradea. După ce a primit cecul simbolic, în valoare de 9.720 de euro, dl Cuc Emil, și-a prezentat asociația, de față fiind câteva zeci de persoane din cadrul celor opt locuințe protejate în Oradea și Săcuieni pe care le reprezintă, care furnizează de mai bine de 20 de ani servicii sociale pentru persoane adulte cu dizabilități...
Despre cel de-al doilea proiect câștigat în 2013 de către Asociația Planeta Micului Prinț ne-a vorbit doamna profesor Rodica Ciocan, directorul Grădiniței Nr. 45 „Ion Creangă” din Oradea, reprezentantul asociației, căreia i-a fost înmânat un cec simbolic în valoare de 4.710 euro. În sală a fost prezentă și doamna inspector școlar Voichița Vancu. Doamna director s-a referit la proiectele educaționale derulate în cadrul asociației, din 2011, de la înființare (Împreună în Europa, Ocrotiți planeta Pământ, Misterele Universului, Muzica ne face mai buni). În 2014, în grădiniță se vor derula două proiecte: va continua proiectul Misterele Universului, iar cel de-al doilea „E dreptul nostru să fim fericiți”, proiect care promovează drepturile copiilor. Prin proiectul câștigat, Grădinița Nr. 45 va beneficia de dotare cu echipamente de joacă.
Nu în ultimul rând doamna Schmidt Katalin a înmânat simbolic planșa cu aparatura medicală care a ajuns în țară reprezentantului Spitalului Dr. Pop Mircea din Marghita, un alt beneficiar al unui proiect finanțat de Fundația NATO Charity Bazaar, în 2011, prin care au fost achiziționate două monitoare multiparametrice care sunt în funcțiune, iar acum urmează să primească aparatură pentru cabinetul de oftalmologie din cadrul Policlinicii Spitalului Dr. Pop Mircea din Marghita.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 9 mai 2021