Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

La Oradea Shopping City

O lună de evenimente în decembrie

La Oradea Shopping City

În luna decembrie 2013, Oradea Shopping City a prilejuit o serie de evenimente specifice sărbătorilor de iarnă cu interes pentru publicul orădean.

Am deschis luna cadourilor la Oradea Shopping City cu un Târg Tradițional de Crăciun, unde clienții centrului comercial au găsit bunătăți tradiționale de la brânzeturi, produse din carne și dulciuri până la decorațiuni de Crăciun și cadouri pentru cei dragi.
De 1 Decembrie am sărbătorit Ziua Națională a României prin cântec, joc și voie bună alături de Ansamblul „Florile Bihorului”.
Candy Party a adus multă bucurie copiilor în weekenduri. Am continuat seria distracțiilor pentru cei mici cu Cel mai Cool Moș Nicolae care a poposit la Oradea Shopping City cu un atelier de creație unde copiii au confecționat decorațiuni pentru pomul de Crăciun.
Peste o mie de orădeni au cântat, în 9 decembrie, alături de îndrăgita cântăreață de muzică dance, Andra, într-un concert mega-fun la Oradea Shopping City.
Am intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă cu sute de glasuri gingașe de copii ce s-au auzit la Oradea Shopping City printr-o serie de serbări de Crăciun, organizate de micuții de la mai multe grădinițe din Oradea. Moș Crăciun a fost și el prezent la Oradea Shopping City, cu sacul plin de daruri și dornic să asculte dorințele celor mici.
Echipa Oradea Shopping City a adus un zâmbet și pe chipul copiilor de la Fundația Est-Europa. Prichindeii s-au bucurat de vizionarea animației Saving Santa, apoi au asistat la un program de colinde pregătit de elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea și au primit de la Moșu’ pachetele cu dulciuri oferite din partea Oradea Shopping City.
În perioada 1-24 decembrie, Oradea Shopping City a organizat Marea Tombolă de Crăciun, unde fericiții câștigători s-au ales cu un premiu la final de an 2013, astfel:
*Marele premiu: un set de mobilier oferit de Casa Rusu, în valoare de 2.200 de lei
*Premiul al II-lea: voucher în valoare de 500 de lei oferit de Top Line
*Premiul al III-lea: voucher în valoare de 200 de lei oferit de Steilmann Outlet,
precum și alte 10 vouchere în valoare de 30 de lei fiecare oferite de magazinul The Code din Oradea Shopping City.
Oradea Shopping City este principala destinație de distracție din Oradea!
Oradea Shopping City oferă orădenilor beneficiile unui stil de viață premium: un centru de distracție pentru toată familia, o selecție de branduri internaționale și naționale și cafenele pentru pauzele dintre cumpărături, toate într-o clădire modernă cu design contemporan. Cortina Cinema Digiplex este cel mai mare cinema din oraș, cu șase săli de proiecție dotate cu cele mai noi tehnologii, unde cinefilii se pot bucura de premiere într-un decor superb.
Andreea Bucur,
Specialist Relații Publice,
Departament Marketing

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 20:00:36 Ora standard a Europei de Est