Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mihai Eminescu - reper pentru conștiința și conduita sportivilor orădeni

Eminescu - splendoare și culoare

Mihai Eminescu - reper pentru conștiința și conduita sportivilor orădeni

Joi, la ceasul amiezii, elevii și dascălii Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” l-au cinstit într-o unitate de gând și de simțire pe cel ce a apărut ca un Luceafăr pe 15 ianuarie 1850.

La Steaua care a răsărit în urmă cu 164 de ani s-au închinat prin cântec și vers măiestrit, prin interpretarea unor scenete interpreți, recitatori și actori din toate cele trei ciclurile de învățământ. Periplul lor muzical, literar, plastic și actoricesc s-a constituit într-un cald omagiu adus poetului nepereche. Mai întâi, elevii din ciclul primar, călăuziți de doamnele învățătoare, prof. Susa Georgeta, Dulău Dorina, Hirțe Dorina și Dumitrescu Dorina, au pregătit lucrări plastice pe care le-au reunit în cadrul expoziției „Eminescu – splendoare și culoare”; elevi din clasa a V-a A au cugetat și au interpretat basmul scris de Geo Bogza despre Eminescu; recitatori din clasele a XI-a C, a VIII-a B, a X-a C și a XII-a B ne-au transpus în universul liric eminescian, cântând iubirea și natura, folclorul și trecutul glorios; creații eminesciene traduse în limba lui Balzac au fost recitate de liceeni din a XII-a B. Artiștii doamnei profesor Susa Georgeta au recitat și au cântat miercuri la statuia poetului din Piața Unirii, iar acum și-au arătat vrednicia în a dramatiza „Ce te legeni” și a cânta o romanță pe versurile Poetului. Actori de liceu și gimnaziu și-au unit forțele pentru a ni-i (re)aduce pe Mircea și Baiazid la Rovine în câmpii, iar momentele de respiro ale truditorilor întru Eminescu au fost întregite de membrii grupului vocal al clasei a VII-a, conduși de dna prof. Aurelia Bora.
„Și totuși, suntem departe de a epuiza această comoară inestimabilă care este poetul Mihai Eminescu, dar știm că generații după generații vor avea un reper și acela va fi Eminescu. Poetul va trăi atâta timp cât noi îl vom purta în suflete și-l vom readuce în atenția tuturor”. Așa au cugetat cei care au pus în undă spectacolul de lumină și culoare al sportivilor: prof. Violeta Siladi, Rodica Ardelean, Lavinia Ursuța, Georgeta Susa, Aurelia Bora, Carmen Țirban și Loredana Gabor, martori fiind la frumoasa lor întâmplare dl director adjunct Roland Bocoi și Ovidiu Dan.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Mihai Eminescu - reper pentru conștiința și conduita sportivilor orădeni.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 20:15:18 Ora de vară a Europei de Est