Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Unirea Principatelor Române”

Astăzi, la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei

„Unirea Principatelor Române”

În cadrul Centrului de Documentare și Informare al Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu”, Ștei s-a desfășurat, astăzi, vineri, 24 ianuarie 2014, activitatea instructiv - educativă, intitulată: „Unirea Principatelor Române”.

Manifestarea se află la cea de-a VIII-a ediție și face parte din proiectul anual „Ostașii noștri”.
La eveniment au participat dna prof. dr. Rodica Popa, profesor metodist al Casei Corpului Didactic a Județului  Bihor, colaboratori din partea Casei de Cultură „Miron Pompiliu” Ștei,  dna Livia Fodor și dl Marius Dușe, iar din partea conducerii școlii,  doamna director adjunct Angela Vlaș.
Activitatea a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României.
Cele două prezentatoare Alexandra Nicoară și Marisa Indrei (din clasa a VII-a C) ne-au introdus în atmosferă, iar dna prof. Ștefana Mihuța ne-a cucerit cu  evocarea actului istoric „Unirea Principatelor Române”.
Din buchetul celor mai frumoase cântece patriotice, elevele Andreea Gruie și Ana-Maria Coste au interpretat ,,Un cântec istoric…”, coordonatori, prof. George Drăgan și Daniela Rada.
Am urmărit apoi un material în PowerPoint și o planșă sugestivă, autori,  elevii clasei a VII-a D, coordonatori prof. doc. Gabriel Vancea și prof. Ștefana Mihuța.
Din  lirica patriotică au fost recitate poeziile: ,,Odă ostașilor români” și ,,Unirea”, de elevii David Vanessa și Robert Rengle (a VIII-a B), Gheban Dacian și Mălina Petriș (a V-a B și C), îndrumători, prof. Adelina Mangra, Ioana Toth, Sanda Merce și Ileana Tomescu. Un moment palpitant, cu priză și „lipici”, a fost  sceneta ,,Moș Ioan Roată și Unirea”, în interpretarea elevilor: Răzvan Fericean, Robert Rengle, Cristian Keșkeș, Nicușor Vaida și Andreea Haneș (din  clasele a VII-a C și a VIII-a B), coordonați de dna bibliotecar inst. Ileana Tomescu și prof. Simona Pantea.
Buchetul de cântece patriotice a fost întregit de Merce Marcela, Ana-Maria Coste și Gruie Andreea, cu: ,,Noi suntem români” și ,,Hora Unirii”, acompaniate la orgă de prof. George Drăgan; moment în care cu toții ne-am prins în hora unirii.
Invitatul nostru special, doamna prof. dr. Rodica Popa, a apreciat munca elevilor și coordonatorilor, responsabilitatea și profesionalismul de care au dat dovadă, după care  a înmânat  diplome elevilor.
Echipa de proiect și organizare (director prof. Georgeta Mușet, director adjunct  prof. Angela Vlaș, consilierul educativ prof. Sanda Merce, Ileana Tomescu, Gabriel Vancea, Adelina Mangra, Simona Pantea și Ioana Toth) a mulțumit distinșilor invitați, recitatorilor, actorilor, artiștilor și profesorilor coordonatori pentru momentul de înaltă trăire și simțire românească.
Ileana Tomescu & Gabriel Vancea
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Unirea Principatelor Române”. 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:13:40 Ora de vară a Europei de Est