Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Vineri, s-au acordat alte 30 de premii pentru dotarea laboratoarelor de biologie

Bihor este, din nou, fruncea la „Un măr pe zi”; după cele 30 de microscoape,

Vineri, s-au acordat alte 30 de premii pentru dotarea laboratoarelor de biologie

Concursul județean „Un măr pe zi – o viață sănătoasă”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor și finanțat de Consiliul Județean Bihor și-a desemnat și premiat câștigătorii vineri, 31 ianuarie 2014, la sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea.

„Dacă la prima ediția, de anul trecut, Bihorul a acordat 30 de microscoape pentru dotarea a 30 de laboratoare de biologie din tot atâtea unități de învățământ, în timp ce alte județe au acordat doar câte 3 microscoape, la finele acestui semestru, am pus la bătaie alte 30 de premii, care vor fi acordate școlilor câștigătoare, tot pentru dotarea laboratoarelor de biologie; urmând ca în iunie, la sfârșitul semestrului al II-lea, să acordăm premii și mai consistente. Aceste concursuri pentru măsuri adiacente se fac cu scopul ca beneficiarii merelor, copiii, să realizeze rolul pe care îl are o alimentație sănătoasă, bazată pe fructe și legume. Rețineți: suntem singurii pe țară care am luat 30 de microscoape anul trecut. Anul acesta, aceste măsuri adiacente s-au aplicat pe primul semestru, în care s-au dat doar 20 de zile de mere. Măsurile adiacente sunt în funcție de valoarea distribuției merelor. Premiile din semestrul II vor fi mai consistente deoarece numărul de zile de distribuție de mere va fi de 65 de zile”, a precizat reprezentatul Consiliului Județean Bihor, doamna consilier Doina Tiurbe, coordonator de program.
La festivitatea de premiere au participat din partea CJ Bihor doamna consilier Doina Tiurbe și dl consilier Cristian Onița, iar organizatorul concursului, Inspectoratul Școlar Județean, a fost reprezentat de dna prof. Elena Moțoc-Chivari, inspector școlar pentru mentorat și proiecte educaționale și dra prof. Luminița Citrea, inspector școlar de biologie.
Doamna inspector școlar Elena Moțoc-Chivari avea să se refere la premiile acordate: „ Așa după cum a spus și doamna consilier, scopul concursului a fost încurajarea consumului de fructe proaspete în școli. Concursul s-a adresat tuturor școlilor din județ. Am acordat 30 de premii (I, II și III); premiul I constă într-un schelet uman, de 1,70 metri înălțime, premiul al II-lea, mulaj, model de ochi și inimă, iar premiul al III-lea, model de creier uman. Valoarea premiilor pentru fiecare zonă este de 1.500 de lei, cele trei premii însumând 15 milioane pe zonă, deci 10 zone – 15.000 de lei, adică 150 de milioane”.
„Un măr pe zi ține doctorul departe de casă!”
La rândul său, dra inspector Luminița Citrea avea să sublinieze „participarea foarte-foarte bună și o concurență foarte mare. Nu pot decât să vă felicit pentru că ați avut capacitatea de a transforma și de a vă materializa cunoștințele în aceste produse. Felicit în mod special cadrele didactice care v-au pregătit și sper ca rezultatul acestei munci să vă fie de folos.
Revenind la mărul nostru, doresc să subliniez că un măr pe zi este foarte sănătos. De ce? Conține multe vitamine, fibre, zaharuri și ajută la menținerea sănătății. Cred că le dăm dreptate englezilor care au spus că: „Un măr pe zi ține doctorul departe de casă”, a conchis dra inspector Luminița Citrea.
Noi aveam să ne convingem vineri că la Școala Gimnazială din Drăgănești sunt cele mai grozave mere. Pe bune! Priviți pozele!
Ovidiu Dan
În continuare, dorim să vă facem cunoștință cu câștigătorii.
Zona 0 – Oradea
Premiul I  - Vigh Viktoria, Csomay Eszter (prof. Aszalos Agnes), Lic. Ref. Lorantffy Zsuzsanna
Premiul II – Cristina Pobirici, Antonela Botău (prof. Rodica Farcaș), Lic. T. „O. Ghibu”
Premiul III Cristina Avram, Ana Petri (prof. Mariana Pădurean), Șc. Gim. „D. Cantemir”
Zona 1 – Aleșd
Premiul I – Sefora Blaj, Ștefania Bobovski (prof. Octavia Cozac), Șc. Gim. Nr. 1 Aștileu
Premiul II – Bianca Toma, Denisa Groza (prof. George Manci Capriș), Șc. Gim. Bulz
Premiul III – Bogdan Pop, George Duma (prof. Adina Știop), C.T. Vadu Crișului
Zona 2 – Beiuș
Premiul I – Diana Terebenț, Oana Nastor (prof. Ioana Gudiu), Șc. Gim. „Viorel Horj” Drăgănești
Premiul II – Mihaela Cotrău, Paula Laza (prof. Violeta Popa-Bota), C.N. „S. Vulcan” Beiuș
Premiul III – Gabriela Tomșe, Debora Ardelean (prof. Andrei Benchiș), Șc. Gim. „N. Popoviciu” Beiuș
Zona 3 – Marghita
Premiul I – Diana Maghiar, Rebeca Ioniță (prof. Zoe Mal), C.N. „O. Goga” Marghita
Premiul II – Mălina Durnea, Szilaghi Timea (prof. Gabriella Ursache), Șc. Gim. Nr. 1 Chișlaz
Premiul III – Vincze Evelyn, Toth Bianka (prof. Solyom Judith), Șc. Gim. Tăuteu
Zona 4 – Nojorid
Premiul I – Adela Durgheu, Ligia Bodea (prof. Cerasela Ioana Turcan), Șc. Gim. Nr. 3 Leș
Premiul II – Manuela Baciu, Radu Popa (prof. Felicia Giurcanu), Șc. Gim. Nr.2 Tilecuș
Premiul III – Beniamin Oprea, Daniel Rește (prof. Anca Avram), Șc. Gim. Nr. 2 Tășad
Zona 5 – Salonta
Premiul I – Larisa Babai, Adnana Neag (prof. Monica Zaha), C.N. „Teodor Neș” Salonta
Premiul II – Struber Henrik, Bagi Nora (prof. Mailinger Eniko), Lic. T. „Arany Janos” Salonta
Premiul III – Cipriana Covaci, Crinuța Popa (prof. Cornelia Roman), Șc. Gim. „Nestor Porumb” Tulca
Zona 6 – Tinca
Premiul I  - Anamaria Anca, Crista Delia Ileș (prof. Simona Margareta Ardelean), Lic. T. „N. Jiga” Tinca
Premiul II – Andreea Iancu, Raluca Pantea (prof. Florica Popa), Șc. Gim. Nr. 1 Cociuba Mare
Premiul III – Alexandra Betea, Marcela Popa (prof. Andreea Popa), Șc. Gim. „Iosif Vulcan” Holod
Zona 7 - Diosig 
Premiul I – Florentina Tirluța, Mădălina Tiliță (prof. Cornelia Urs), Șc. Gim. Nr. 1 Diosig
Premiul II – Sebestyen Katalin, Sebestyen Petronela (prof. Delia Anca Lăzău), Șc. Gim. Nr. 1 Mihai Bravu
Premiul III – Doczi Vivien, Breczki Krisztina (prof. Somogyi Gabriella), Șc. Gim. „Benedek Elek” Cetariu
Zona 8 – Ștei
Premiul I – Miruna Andru, Larissa Ienciu (prof. Florina Creț), Șc. Gim. „Miron Pompiliu” Ștei
Premiul II – Adreea Lazea, Alexandru Lazea (prof. Marina Tirla), Șc. Gim.  Nr. 1 Nucet
Premiul III – Lidia Popa, Daniela Tuduc (prof. Laura Cadar), Șc. Gim. „Georgiu Popa” Cîmpani
Zona 9 – Săcuieni
Premiul I – Kovacs Boglarka, Szoke Tekla Jazmin (prof. Mate Tunde), Șc. Gim. „Dr. Balasi Jozsef” Curtuișeni
Premiul II – Farc Ivett, Bui Brigitta Noemi (prof. Sereban Timea Monika), Șc. Gim. „Kazinczy Ferenc” Șimian
Premiul III – Alexandra Miclăuș, Andrea Tivadar (prof. Maria Borsos), Lic. T. „Petofi Sandor” Săcuieni.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Vineri, s-au acordat alte 30 de premii pentru dotarea laboratoarelor de biologie.

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 02:31:19 Ora de vară a Europei de Est