Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Municipiul Oradea este primul oraș din România care deține un domeniu travel…”

A fost lansat portalul www.oradea.travel

„Municipiul Oradea este primul oraș din România care deține un domeniu travel…”

În cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul Mircea Mălan, directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) Marius Moș și Dumitru Sim, managerul proiectului au lansat ieri, 5 februarie 2014, site-ul www.oradea.travel

Acest site a fost realizat în cadrul proiectului „PACHET COMPLEX DE PROMOVARE A TURISMULUI CULTURAL: CENTRUL ISTORIC ORADEA – ARHITECTURĂ, CULTURĂ, LEGENDĂ”, sub egida Programului Operațional Regional, Axa Prioritară - Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul Major de Intervenție - 5.3 – Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică - Operațiunea - Dezvoltarea și consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice și a activităților de marketing specifice.
În urma implementării activităților acestui proiect au rezultat o serie de produse de promovare a Centrului Istoric Oradea. Unul dintre cele mai semnificative produse este portalul  www.oradea.travel, municipiul Oradea fiind singura autoritate publică din România care deține un domeniu. travel pentru a promova printr-o rețea exclusiv dedicată turismului un produs turistic.
Detalii despre site-ul  www.oradea.travel au fost prezentate de către dl Dumitru Sim, care a menționat că în vederea atingerii obiectivului specific al proiectului a fost realizat un pachet complex de promovare precum și dezvoltarea unui portal de turism pentru Centrul Istoric Oradea, care să promoveze un mesaj clar și atractiv pentru turiști și să ofere un întreg de informații relevante celor care vizitează municipiul Oradea. De asemenea, a ținut să mulțumească acelor temerari, orădeni în marea lor majoritate, care și-au dedicat timpul și energiile pentru a promova pe rețelele de socializare și nu numai orașul pe care îl iubesc, Oradea. „Acești oameni merită întregul nostru respect și sperăm ca ei să ne fie parteneri în promovarea orașului nostru, spre binele comunității”, a spus Dumitru Sim.
Site-ul oradea.travel este structurat pe 9 categorii, urmând ca obiectivele turistice să fie clasate pe trei mari categorii: monumente istorice, arhitectură ecleziastică, arhitectură laică.
Datele cu caracter informativ și turistic sunt însoțite cu module de hărți cu obiective integrate și s-a creat și o arhivă de fotografii formată din aproximativ 9.000 de poze relevante cu obiective turistice și culturale specifice orădene.
Prezent la evenimentul de lansare, viceprimarul Mircea Mălan a declarat: „Având în vedere că municipiul Oradea este primul oraș din România care deține un domeniu travel, și că pachetul turistic al municipiului este în continuă dezvoltare, cred că Oradea va trebui să pună un accent deosebit pe latura sa spirituală, iar acest proiect poate reprezenta baza acestui demers, astfel încât în funcție de implementarea unor proiecte majore să contribuie la dezvoltarea turismului în municipiu”. Biroul de presă
Felicitări echipei de realizare a portalului! E minunat! Iar pozele sunt bijuterii document viu! - Ovi D.
 
 
 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:33:21 Ora de vară a Europei de Est