Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Instituțiile financiar bancare sunt invitate, joi, la Primăria Oradea

Pentru îmbunătățirea aspectului arhitectural al fațadelor clădirilor

Instituțiile financiar bancare sunt invitate, joi, la Primăria Oradea

Având în vedere necesitatea protejării monumentelor istorice și a clădirilor cu valoare arhitecturală situate în perimetrul Ansamblul urban „Centrul Istoric Oradea”, scop în care se impune identificarea unor măsuri cu caracter administrativ, financiar, tehnic menite să asigure conservarea, întreținerea și punerea în valoare a acestora, inclusiv pentru corelarea investițiilor în infrastructura de turism și a promovării turistice a zonei Centrului Istoric...,

supunem atenției tuturor instituțiilor financiar bancare următoarele aspecte:
1.Prioritar Administrației publice locale este îmbunătățirea aspectului arhitectural al fațadelor clădirilor orașului nostru, motiv pentru care a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 673 din 2012, Programul de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în „Ansamblul Urban - Centrul Istoric Oradea”­­­­­­­­­­­­­­­­ – monumente istorice, prin care se acordă posibilitatea accesării fondurilor de la bugetul local, necesare realizării lucrărilor de întreținere a fațadelor.
2.Legea 153 din 2011 privind măsuri de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor, cu modificările și completările ulterioare specifică faptul că, reprezintă acțiune de interes public major și general creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirilor prin măsuri de reabilitare structural-arhitecturală a anvelopei acestora, în scopul asigurării sănătății, vieții, integrității fizice și siguranței populației, al conservării caracterului estetic-arhitectural al cadrului urban construit, precum și al calității mediului natural, în condițiile respectării și punerii în valoare a specificității patrimoniului local și național.
3.Hotărârea Consiliului Local nr. 682 din 2013 aprobă completarea Programului de reabilitare a fațadelor clădirilor situate în „Ansamblul Urban - Centrul Istoric Oradea”­­­­­­­­­­­­­­­­ cu imobile cu valoare arhitecturală cuprinse în zona prioritară, punând în aplicare prevederile Legii 153 din 2011. Prin Comisia de Coordonare a Programului au fost contactați proprietarii imobilelor din zona prioritară, pentru a le face cunoscute normele legale și a stabili condițiile de implementare a etapei privind finanțarea lucrărilor de reabilitare, având în acest sens acordurile necesare, dar o problema actuală este finanțarea acestora.
invităm instituțiile financiar bancare care se încadrează în normele Legii 153/2011 privind măsuri de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor, JOI - 13 februarie 2014, ora 12.00, la Primăria Municipiului Oradea, Sala Traian Moșoiu et. 1, pentru a stabili condițiile de punerea în aplicare a reglementărilor privind finanțarea prin credite bancare cu garanție guvernamentală și dobândă subvenționată, luând în considerare că prin H.G. 1 din 2014 se stabilește plafonul total al garanțiilor pe 2014, care pot fi emise în baza art. 22 alin (1) din Legea 153/2011, în sumă de 100 milioane lei.
În cazul în care se impun clarificări suplimentare, vă rugăm să ne contactați prin Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice, la tel. 0770-570-372 Angela Lupșea – director executiv.
Președinte comisie,
Adriana Lipoveanu

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:48:12 Ora de vară a Europei de Est