Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Și noi știm să utilizăm corect Internetul!”

Ieri, la Școala Internațională Agora:

„Și noi știm să utilizăm corect Internetul!”

Marți, 11 februarie 2014, la Școala Internațională Agora din Oradea a fost marcată „Ziua Siguranței pe Internet”; la final, concluzia a fost exprimată tare și răspicat, într-un glas: „Și noi știm să utilizăm corect Internetul!”

Evenimentul (Micuțul netățean”) a fost pus la cale de Ioana Dzițac și Cătălina Ionescu, în „complicitate” cu patru colegi de clasă, Ioana și Cătălina fiind autorii unei cărți și ai unui joc didactic pe care le-au lansat și „testat” cu acest prilej. Cartea lor, intitulată „Colorăm, învățăm și ne jucăm”, a fost prezentată de Ioana în PowerPoint, printr-o activitate interactivă; fiecare din cele 34 de desene realizate de Cătălina au fost analizate și interpretate pentru a se extrage „rădăcina pătrată” a mesajului privind punctele tari și punctele slabe ale navigării pe Internet sau cum spun autorii cărții: Așa DA! Așa NU!
Este de remarcat puterea de „seducție” a Ioanei în captarea atenției și mânuirea cu diplomație a dialogului. Copiii, cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani, s-au lăsat vrăjiți și cuceriți, pur și simplu, de zâmbetul, blândețea și drăgălășenia Ioanei, care i-a activat, dar i-a și apreciat prompt pe fiecare, stimulându-i, dându-le aripi, desființând orice barieră de comunicare și vârstă.
Internet Așa DA - Așa NU
În partea a II-a, colorând imaginile din cartea lansată și jucându-se cu jocul didactic Internet Așa DA - Așa NU”, au fost fixate informațiile vehiculate în prima parte, legate de oportunitățile și pericolele utilizării Internetului. Desfășurat pe grupe, jocul i-a antrenat și pe ceilalți colegi gojdiști ai Ioanei și Cătălinei: Ciprian Ceian, Horea Deaconescu, Ioana Bondoc și Claudia Bot, care au avut rolul de a supraveghea, coordona și superviza jocul. Din spatele clasei, activitatea a fost „monitorizată” de învățătoarele claselor, doamnele profesor Alina Popa și Maria Agape, precum și de profesorul de engleză, dl Gabriel Vîlcu. Din privirile și reacțiile de aprobare și apreciere pe care le-am citit pe chipurile lor și din gesturile exprimate involuntar, am dedus reușita activității („Micuțul netățean”) și satisfacția pe care ți-o dă lucrul bine făcut.
La final, autorii cărții și jocului didactic, Ioana și Cătălina, au împărțit diplome tuturor protagoniștilor și participanților.
Și așa după cum spunem în deschiderea articolului, la sfârșitul activității, concluzia a fost exprimată tare și răspicat, într-un glas, de micii netățeni: „Și noi știm să utilizăm corect Internetul!”
Gestul Alexiei la „lipiciul” Ioanei
Nu putem să trecem cu vederea gestul de sinceritate maximă al unei fetițe care a „taxat” drăgălășenia și „lipiciul” Ioanei, după cum aveam să aflăm chiar de la Ioana: „Într-un moment de răgaz, Alexia, micuța blondină, a venit la mine, m-a tras de mânecă și mi-a spus că are să îmi dea ceva: îmi făcuse un desen cu o inimioară, numele meu și o natură plăcută ca și chipul ei angelic. Cu adevărat, gestul ei m-a impresionat”, recunoaște Ioana.
Ovidiu Dan
Foto: Ciprian Ceian și Ovidiu Dan
 
În sinteză, 13 reguli de utilizare a Internetului
1.Păstrați un dialog permanent cu părinții despre folosirea Internetului;
2.Nu stabiliți întâlniri cu persoane pe care le cunoașteți doar de pe Internet;
3.Nu accesați site-uri interzise;
4.Nu spuneți nimănui nici o parolă, în afara părinților;
5.Nu deschideți atașamente ale mesajelor provenite de la necunoscuți;
6.Nu oferiți informații personale pe site-urile pe care le accesați;
7.Nu folosiți date de identificare false pentru a agresa pe cineva pe Internet;
8.Nu credeți în tot ceea ce citiți sau vedeți pe Internet; verificați informațiile;
9.Folosiți un antivirus pentru protecția calculatorului vostru;
10.Atenție la ce downloadați gratuit;
11.Evitați dependența de jocurile de pe Internet. Dăunează sănătății!
12.Respectă-i pe cei cu care comunici pe Internet!
13.Și…nu uita! Bucură-te de anii copilăriei, jucându-te și în aer liber, plimbându-te, făcând sport…(Ioana)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Și noi știm să utilizăm corect Internetul!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 iunie 2021