Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A apărut nr. 19/131 al revistei „OviDan”

Semnal

A apărut nr. 19/131 al revistei „OviDan”

Ediția conține știri și fotoreportaje din școli, de la diferite evenimente din municipiu și județ.
Numărul se deschide cu diseminarea proiectului derulat de Universitatea Oradea și Universitatea din Debrețin „Dezvoltarea comună a infrastructurii de cercetare pentru optimizarea activităților transfrontaliere de investigare a bolilor neurodegenerative și a durerii”.

Doamna prof. Irina Vasilescu de la Școala Gimnazială Nr. 195 din București revine în pagina a II-a cu un proiect Comenius-eTwinning provocator: „Alternative inovatoare în studiul matematicii”. În prima zi a săptămânii (27 ianuarie 2014), prefectul județului, dl Claudiu Pop, a primit ambasadorul Canadei la București, Excelența Sa Joanne Lemay și împreună cu președintele Consiliului Județean Bihor, dl prof. Cornel Popa, l-au primit pe consulul Republicii Federale Germania, dl Rolf Maruhn.
În pagina Universitaria, continuă diseminarea proiectului coordonat de dna conf. univ. dr. Adina Mincic, alături de prima ședință din 2014 a Senatului Universității din Oradea. În pagina Universității Agora, distinsul rector Ioan Dzițac continuă serialul despre India, cu episodul al II-lea - A treia zi în India. În pagina Eveniment, am relatat despre Marșul antiviolență inițiat de doamna deputat Florica Cherecheș. În rubrica juridică, dl notar Gârba Cornel ne aduce în atenție Bunurile și drepturile exercitate asupra acestora. De la Școala Gimnazială Nr. 1 din Ciumeghiu, consilierul educativ Mihaela Cuibuș a realizat un fotoreportaj (cu patru poze) la Sărbătorirea Unirii Principatelor Române. În mijlocul revistei am publicat premianții concursului național LuminaMath de la Școala Gimnazială Nr. 16 din Oradea. În continuare, vă prezentăm câștigătorii ediției a IV-a a concursului de eseuri „Cartea care m-a impresionat”. Un alt concurs județean și-a desemnat câștigătorii. E vorba despre „Un măr pe zi - o viață sănătoasă”. Suntem singurii care am publicat toate cele 30 de echipaje câștigătoare (elevi și profesori) de la cele 30 de școli din județ. Dna profesor Crina Bercovici, de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș, ne scrie despre Concursul Școlar Național de Competență și Performanță COMPER. De la dl prof. Marcel Coroiu aflăm cum s-a desfășurat etapa pe sector la handbal, găzduită de Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș. Doamna prof. Florina Cloanda scrie despre omagiul adus Poetului nepereche și despre concursul județean „Un măr pe zi” la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” din Beiuș. La rubrica săptămânală, Alexandra publică versurile cântecului „Păstorul cel bun”. La Olimpiada națională de lingvistică de la București vom fi reprezentați de patru fete: Anca Itu (de la Școala Gimnazială „Dacia”), Andreea Cârstoiu (din Aleșd), Roxana Costea (de la CN „Mihai Eminescu”) și Camelia Þicărat (de la „Betel”). În zona 0, concursul județean „Un măr pe zi” a fost jurizat la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”. În cadrul Festivalului Național al Șanselor Tale, la Școala Gimnazială „Viorel Horj” din Drăgănești s-a derulat proiectul „Uniți devenim mai buni”, după cum aflăm din articolul semnat de prof. Florea Georgeta Julieta Amalia. Dacă suntem în pagina 14, avem concurs cu premii „Merita.bio”. În această ediție, am publicat numele câștigătorilor celor trei ediții (IV, V și VI); cei nouă norocoși sunt de la Grădinița Nr. 52 Oradea, Școala Gimnazială „Dacia”, C.N. „Iosif Vulcan”, de la școala și grădinița din Dicănești, comuna Drăgești, precum și de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” din Ștei. În pagina Promovarea imaginii, pe lângă Promovarea partenerilor noștri, avem preșcolarii de la Grădinița Nr. 55 din Oradea.
Acestea sunt subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan” nr. 19/131 din 4-10 februarie 2014; numărul cuprinde 56 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:00:10 Ora de vară a Europei de Est