Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

După câştigarea proiectului şi concursului

Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

Ioana Dziţac, motorul şi promotorul media al gojdiştilor orădeni, ne-a dat vestea cea mare: Gojdiştii au câştigat bătălia pentru Parlamentul European, iar în martie 2015 vor pleca la Strasbourg.

Poate vă mai amintiţi articolul „Europarlamentarii" gojdişti au adoptat o rezoluţie în Parlamentul European, publicat pe ovidan.ro şi în revista OviDan nr. 151 din octombrie.
„Înscrişi în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Concursul Național pentru liceeni „Euroscola", desfăşurat sub genericul „Împreună pentru tinerii Europei - o propunere legislativă de succes", gojdiştii „europeni", coordonaţi de  doamnele prof. Cătălina Georgescu şi Livia Mircea, au simulat, ieri (sâmbătă, 4 oct. 2014), adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European.
Ei au adoptat rezoluţia în faţa unor distinşi invitaţi: senatorul Florian Bodog, prof. univ. dr. Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor, prof. univ. dr. ing. Ioan Mintaş, prim-vicepreşedinte al Consiliului Naţional al IMM, Emilian Pavel, director în Ministerul Tineretului şi Sportului, europarlamentar şi alţi europarlamentari..."
Activitatea în plen a fost condusă de  preşedintele acestuia, Oniţă Horia, flancat de cei trei vicepreşedinţi: Dziţac Ioana, Funar Artemis şi Miclăuş Bogdan.
Pe lângă simularea şi filmarea realizată sâmbătă, 4 octombrie, gojdiştii au avut de pregătit pentru dosar  proiectul propriu-zis, descrierea proiectului lor, intitulat „Europe thinks! Europe acts! Europe wins!" (scop, obiective, grupul ţintă, chestionar la care au răspuns aproximativ 150 de gojdişti, despre şomaj şi instituţiile europene, o sesiune informativă pentru echipa proiectului, întâlniri cu demnitari cu experienţă de europarlamentari, participare la Consiliul consultativ al AJOFM Bihor, întâlnire cu inspectorul şcolar general Nicolae Avram, stimularea creativităţii gojdiştilor gimnazişti prin realizarea de desene „inteligente", un sondaj realizat pe stradă cu orădenii despre şomaj şi instituţiile europene, precum şi colectarea de date prin intermediul unor formulare despre şomajul în Diaspora, cu ajutorul rudelor şi prietenilor plecaţi la lucru în state ale UE).
http://www.europarl.ro/ro/ue_si_tinerii/euroscola.html;jsessionid=079433161B323B50F67267243CBC8AE9
http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.10906
http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.10931
Rezultatul?
Gojdiştii orădeni au câştigat bătălia şi vor pleca în 14 martie 2015 la Strasbourg, după cum ne-a scris cu încântare Ioana Dziţac.
Sunteţi nişte grozavi! Felicitări, gojdiştilor, felicitări, doamnelor profesori Cătălina Georgescu şi Livia Mircea, coordonatorii proiectului câştigător!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

Trimite email
vineri, 21 iunie 2024, 01:57:05 Ora de vară a Europei de Est