Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

După câştigarea proiectului şi concursului

Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

Ioana Dziţac, motorul şi promotorul media al gojdiştilor orădeni, ne-a dat vestea cea mare: Gojdiştii au câştigat bătălia pentru Parlamentul European, iar în martie 2015 vor pleca la Strasbourg.

Poate vă mai amintiţi articolul „Europarlamentarii" gojdişti au adoptat o rezoluţie în Parlamentul European, publicat pe ovidan.ro şi în revista OviDan nr. 151 din octombrie.
„Înscrişi în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Concursul Național pentru liceeni „Euroscola", desfăşurat sub genericul „Împreună pentru tinerii Europei - o propunere legislativă de succes", gojdiştii „europeni", coordonaţi de  doamnele prof. Cătălina Georgescu şi Livia Mircea, au simulat, ieri (sâmbătă, 4 oct. 2014), adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European.
Ei au adoptat rezoluţia în faţa unor distinşi invitaţi: senatorul Florian Bodog, prof. univ. dr. Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor, prof. univ. dr. ing. Ioan Mintaş, prim-vicepreşedinte al Consiliului Naţional al IMM, Emilian Pavel, director în Ministerul Tineretului şi Sportului, europarlamentar şi alţi europarlamentari..."
Activitatea în plen a fost condusă de  preşedintele acestuia, Oniţă Horia, flancat de cei trei vicepreşedinţi: Dziţac Ioana, Funar Artemis şi Miclăuş Bogdan.
Pe lângă simularea şi filmarea realizată sâmbătă, 4 octombrie, gojdiştii au avut de pregătit pentru dosar  proiectul propriu-zis, descrierea proiectului lor, intitulat „Europe thinks! Europe acts! Europe wins!" (scop, obiective, grupul ţintă, chestionar la care au răspuns aproximativ 150 de gojdişti, despre şomaj şi instituţiile europene, o sesiune informativă pentru echipa proiectului, întâlniri cu demnitari cu experienţă de europarlamentari, participare la Consiliul consultativ al AJOFM Bihor, întâlnire cu inspectorul şcolar general Nicolae Avram, stimularea creativităţii gojdiştilor gimnazişti prin realizarea de desene „inteligente", un sondaj realizat pe stradă cu orădenii despre şomaj şi instituţiile europene, precum şi colectarea de date prin intermediul unor formulare despre şomajul în Diaspora, cu ajutorul rudelor şi prietenilor plecaţi la lucru în state ale UE).
http://www.europarl.ro/ro/ue_si_tinerii/euroscola.html;jsessionid=079433161B323B50F67267243CBC8AE9
http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.10906
http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.10931
Rezultatul?
Gojdiştii orădeni au câştigat bătălia şi vor pleca în 14 martie 2015 la Strasbourg, după cum ne-a scris cu încântare Ioana Dziţac.
Sunteţi nişte grozavi! Felicitări, gojdiştilor, felicitări, doamnelor profesori Cătălina Georgescu şi Livia Mircea, coordonatorii proiectului câştigător!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 20 septembrie 2021