Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

După câştigarea proiectului şi concursului

Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

Ioana Dziţac, motorul şi promotorul media al gojdiştilor orădeni, ne-a dat vestea cea mare: Gojdiştii au câştigat bătălia pentru Parlamentul European, iar în martie 2015 vor pleca la Strasbourg.

Poate vă mai amintiţi articolul „Europarlamentarii" gojdişti au adoptat o rezoluţie în Parlamentul European, publicat pe ovidan.ro şi în revista OviDan nr. 151 din octombrie.
„Înscrişi în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Concursul Național pentru liceeni „Euroscola", desfăşurat sub genericul „Împreună pentru tinerii Europei - o propunere legislativă de succes", gojdiştii „europeni", coordonaţi de  doamnele prof. Cătălina Georgescu şi Livia Mircea, au simulat, ieri (sâmbătă, 4 oct. 2014), adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European.
Ei au adoptat rezoluţia în faţa unor distinşi invitaţi: senatorul Florian Bodog, prof. univ. dr. Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor, prof. univ. dr. ing. Ioan Mintaş, prim-vicepreşedinte al Consiliului Naţional al IMM, Emilian Pavel, director în Ministerul Tineretului şi Sportului, europarlamentar şi alţi europarlamentari..."
Activitatea în plen a fost condusă de  preşedintele acestuia, Oniţă Horia, flancat de cei trei vicepreşedinţi: Dziţac Ioana, Funar Artemis şi Miclăuş Bogdan.
Pe lângă simularea şi filmarea realizată sâmbătă, 4 octombrie, gojdiştii au avut de pregătit pentru dosar  proiectul propriu-zis, descrierea proiectului lor, intitulat „Europe thinks! Europe acts! Europe wins!" (scop, obiective, grupul ţintă, chestionar la care au răspuns aproximativ 150 de gojdişti, despre şomaj şi instituţiile europene, o sesiune informativă pentru echipa proiectului, întâlniri cu demnitari cu experienţă de europarlamentari, participare la Consiliul consultativ al AJOFM Bihor, întâlnire cu inspectorul şcolar general Nicolae Avram, stimularea creativităţii gojdiştilor gimnazişti prin realizarea de desene „inteligente", un sondaj realizat pe stradă cu orădenii despre şomaj şi instituţiile europene, precum şi colectarea de date prin intermediul unor formulare despre şomajul în Diaspora, cu ajutorul rudelor şi prietenilor plecaţi la lucru în state ale UE).
http://www.europarl.ro/ro/ue_si_tinerii/euroscola.html;jsessionid=079433161B323B50F67267243CBC8AE9
http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.10906
http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.10931
Rezultatul?
Gojdiştii orădeni au câştigat bătălia şi vor pleca în 14 martie 2015 la Strasbourg, după cum ne-a scris cu încântare Ioana Dziţac.
Sunteţi nişte grozavi! Felicitări, gojdiştilor, felicitări, doamnelor profesori Cătălina Georgescu şi Livia Mircea, coordonatorii proiectului câştigător!
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Gojdiştii pleacă la Strasbourg!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 iunie 2021