Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Simpozionul judeţean ,,Vreau să cresc sănătos!”

În 24 martie, la Grădinița Nr. 1 din Beiuș

Simpozionul judeţean ,,Vreau să cresc sănătos!”

„Prima bogăţie a omului este sănătatea" (Ralph W. Emerson)

Sănătatea este în strânsă legătură cu educaţia. Preocuparea pentru sănătatea şi educaţia copilului trebuie să ocupe un loc important atât la nivel de politici publice cât şi la nivel de familie, fiind bine ştiut că este mai uşor şi mai ieftin să previi decât să tratezi.
Un individ educat este mai preocupat de sănătatea sa.
În cadrul proiectului educativ „Vreau să cresc sănătos!" ne propunem să desfăşurăm simpozionul şi concursul judeţean de cunoştinţe generale şi creaţie plastică, ambele având același titlu ,,Vreau sa cresc sănătos!"
Obiectivul fundamental al acestui simpozion şi concurs  pleacă de la ideea că este foarte important pentru copii să înţeleagă de  mici că este bine să aibă grijă de sănătatea lor, iar părinţii  şi cadrele didactice să găsească acele căi prin care să îi susţină în dezvoltare, realizând un echilibru între fizic, psihic şi social.
Scopul și obiectivele
Formarea deprinderilor igienico-sanitare pentru  menţinerea stării de sănătate; formarea şi dezvoltarea unor deprinderi specifice asigurării sănătăţii (alimentaţie sănătoasă, reguli igienico-sanitare, îngrijirea propriului corp, mişcare în aer liber, stil de viaţă sănătos).
Cunoaşterea alimentelor sănătoase şi a celor nesănătoase pentru organism; conştientizarea faptului că alimentaţia corectă stă la baza sănătăţii; formarea deprinderii de a păstra dinţii sănătoşi; atragerea copiilor în activităţi de mişcare care să-i stimuleze pentru o viaţă activă; sprijinirea părinţilor în dorinţa lor de a aplica strategii corecte în creşterea şi educarea copiilor;
Grupul ţintă cadrele didactice din învăţământul preprimar  şi primar; preşcolari și elevi.
Secțiuni
Secţiunea I (pentru cadrele didactice): Referate, creaţii literare (poezii, poveşti, scenete), cu tema „Vreau să cresc sănătos!"
Secţiunea II (pentru preşcolari/ şcolari): A.Concurs de cunoştinţe generale  (se adresează doar preşcolarilor); B.Concurs de creaţie plastică  (desen, pictură, colaj) - se adresează atât preşcolarilor cât şi şcolarilor; ambele secţiuni au aceeaşi temă „Vreau să cresc sănătos!"
Data şi locul desfăşurării
În 24  martie 2016, G.P.P.  Nr. 1, Beiuş, Strada Română Nr. 4A
Regulament
pentru cadrele didactice
Forma de participare: indirectă - prin trimiterea lucrărilor Lucrarea se trimite, împreună cu fişa de înscriere, până în data de 15 martie, în două exemplare: un exemplar pe adresa de e-mail cristina.lyana@yahoo.com şi un exemplar se va trimite prin poştă, împreună cu fişa de înscriere, acordul de parteneriat în dublu exemplar semnat şi ştampilat (opţional), copie xerox după dovada  achitării taxei şi un plic autoadresat şi timbrat în valoare de 3 lei; taxa de participare la simpozion este 20 de lei/ cadru didactic; va fi trimisă prin mandat poştal la următoarea adresă: Goicovici  Cristina, GPP NR 1, Beiuş, Strada Română, Nr. 4A, Jud. Bihor, Cod poştal 415200, cu menţiunea „Taxă participare simpozion"; se admit maximum 2 autori pe lucrare - fiecare cadru didactic va achita taxa de participare, iar în cazul în care există soţ/ soţie, se plăteşte o singură taxă; redactarea lucrărilor: se va face în format A4, pe o singură parte, scris la un rând, cu margini egale de 20 mm, cu caractere  româneşti; bibliografia se va consemna la sfârşitul lucrării.
Evaluare: fiecare cadru didactic va primi  cartea în format electronic „Vreau să cresc sănătos!",  pe CD cu ISBN şi diplomă de participare, până în luna mai 2016; nu se acordă premii materiale sau în obiecte; nu se admit contestaţii: lucrările primite nu se restituie;
Regulament
pentru copii/elevi
 Această secţiune nu are taxă de participare; înscrierea participanţilor până în 15 martie 2016, prin completarea fişei de înscriere şi trimiterea ei pe adresa de e-mail  cristina.lyana@yahoo.com
Desfăşurarea Concursului de cunoştinţe: cu o zi înaintea concursului, coordonatorii vor trimite prin e-mail cadrelor didactice care şi-au înscris copiii la această secţiune, testul de cunoştinţe generale referitoare la tema „Vreau să cresc sănătos!" Cadrele didactice vor lista acest  test, îl vor multiplica pentru toţi copiii înscrişi şi îl vor aplica preşcolarilor; testul va fi realizat pentru grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare. În data de 24 martie, cadrele didactice le vor citi copiilor indicaţiile, iar ei vor rezolva sarcinile cerute.
Evaluarea: cadrele didactice vor corecta testele conform baremului trimis şi vor acorda punctajul corespunzător rezolvării itemilor; până în 28 martie, cadrele didactice vor trimite  prin e-mail punctajele copiilor şi, opţional, poze de la desfăşurarea concursului; diplomele preşcolarilor  vor fi semnate,  ştampilate şi vor fi expediate prin e-mail  cadrelor didactice coordonatoare, până în luna mai 2016;  nu se acordă premii materiale sau în obiecte;  nu se admit contestaţii;
Concursul de creaţie plastică „Vreau să cresc sănătos!"
Pentru preşcolari şi şcolari
Secţiunea nu are taxă de participare; forma de participare: indirectă - prin trimiterea lucrărilor
Lucrarea se trimite prin poştă până în 15 martie 2016,  împreună cu fişa de înscriere, acordul de parteneriat semnat şi ştampilat, la următoarea adresă: Goicovici  Cristina, GPP NR 1, Beiuş, Strada Română, Nr. 4A, Jud. Bihor, Cod poştal 415200, cu menţiunea „Pentru concursul  judeţean  „Vreau să cresc sănătos!"
Lucrările plastice vor fi realizate în tehnica de lucru la alegere, desen, pictură, colaj, iar pe verso se va scrie: numele şi prenumele copilului, numele şi prenumele cadrului didactic coordonator, grupa, denumirea instituţiei de învăţământ.
Evaluare: la instituţia organizatoare se va forma o comisie din 3 membri care vor juriza lucrările trimise de către participanţi, iar pentru acordarea premiilor se va ţine cont de  respectarea temei şi originalitatea lucrării; diplomele copiilor, semnate şi ştampilate vor fi trimise prin e-mail cadrului didactic coordonator, până în luna mai 2016; nu se acordă premii materiale sau în obiecte; nu se admit contestaţii; lucrările primite nu se restituie;
Mediatizare şi diseminare: pliante, informare pe site-ul www.didactic.ro, informare pe site-ul www.ovidan.ro, articole în presa locală
Informaţii suplimentare:
coordonator proiect: Goicovici  Cristina  0773. 964. 500
coordonator proiect: Iakab Liana  0767.963.506

Trimite email
joi, 18 aprilie 2024, 03:23:06 Ora de vară a Europei de Est