Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 septembrie
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: ,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. ,,Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.
........................................
UPDATE Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu
,,Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.
Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Astăzi, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat. Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook:
,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei ,,România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor ,,România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

M.Ed.C.T. | 2022

Info EU

A 16-a ediție a concursului de traducere „Juvenes Translatores” pentru elevii în vârstă de 17 ani din învățământul secundar


Joi, 24 noiembrie 2022, se va desfășura a 16-a ediție a concursului de traducere Juvenes Translatores....citeste


 

,,Am avut un dialog foarte constructiv și responsabil cu federațiile sindicale

Cinci decizii majore în urma consultărilor Ministerului Educației cu federațiile sindicale!


Am avut un dialog foarte constructiv și responsabil cu federațiile sindicale reprezentative din învățământ: Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret"....citeste


 

Declarația ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu:

Consultare publică privind implementarea programului „Școlii din Spital”, prevăzut în proiectele de legi ale educației


Răducu, un copil de 10 ani, pacient oncologic, ne spune ce reprezintă «Școala din Spital» pentru el:
„«Școala din Spital» este un loc special care îi ajută pe copii să înțeleagă sensul vieții, îi face mai deștepți, le dă aripi să zboare și le face un viitor mai bun"....citeste


 

Declarație de presă

Ministerul Educației a agreat 30 de propuneri formulate de către Academia de Studii Economice privind îmbunătățirea conținutului proiectului Legii învățământului superior!


Proiectul Legii învățământului superior se află într-un proces dinamic de dezbatere publică și analizăm zilnic propuneri formulate de cei interesați cu adevărat de reforma învățământului din România, în acord cu principiile și valorile din Raportul ,,România Educată"!...citeste


 

Declarație de presă

În anul 2027, trebuie să avem 10.000 de consilieri școlari în școlile din România!


În prezent, sunt puțin peste 3.000 de consilieri școlari în toată România (3.138 de consilieri școlari). Sunt situații în care un singur consilier școlar trebuie să asigure servicii de consiliere pentru 2.400 de elevi. Acest lucru este în mod evident imposibil, într-o perioadă în care este nevoie mai mult decât oricând de consiliere școlară!...citeste


 

Declarație de presă

Standardizarea evaluărilor - componentă esențială a reformei în educație/prioritate pentru Ministerul Educației


Ministerul Educației anunță publicarea rezultatelor Programului-Pilot de Testare Standardizată, desfășurat la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie a.c., în parteneriat cu Brio:...citeste


 

Declarație de presă

Plagiatul se sancționează cu retragerea titlului de doctor!


Comisia Națională de Etică a Titlurilor Universitare va verifica existența plagiatului în lucrările de doctorat! După constatarea plagiatului de către Comisia Națională de Etică a Titlurilor Universitare, Ministerul Educației va avea obligația să formuleze acțiune în instanță pentru anularea ordinului prin care s-a acordat titlul de doctor....citeste


 

Diseminarea rezultatelor proiectului QUATREC 2

Rezultatele învățării și microcertificările: elemente comune de interes pentru universități și angajatori în contextul noii legi a învățământului superior


Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educației a organizat joi, 14 iulie 2022, un workshop online de informare și diseminare a rezultatelor proiectului QUATREC 2 („Compararea calificărilor pentru o recunoaștere echitabilă 2")....citeste


 

A fost aprobat

Noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP)


A fost semnat și transmis spre publicare în Monitorul Oficial al României ordinul de ministru care aprobă noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP)....citeste


 

Declarație de presă privind instituirea Programului Național Integrat

„Masa sănătoasă în școli 2022 - 2027”


Începând cu anul școlar 2022-2023, la nivelul sistemului național de învățământ se propune instituirea Programului Național Integrat „Masa sănătoasă în școli 2022 - 2027" pentru sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor....citeste


 

Venituri din activități independente

Ghid privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice


Acest ghid, elaborat și pus la dispoziție de Agenția Națională de Administrare Fiscală, se adresează tuturor persoanelor fizice care acordă sau intenționează să acorde meditații în particular și care aleg să își desfășoare activitatea în mod individual. ...citeste


 

Noutăți

CNRED a lansat platforma web CNRED.DEQAR.link în cadrul proiectului DEQAR CONNECT


În perioada 23 - 24 mai 2022, a avut loc, la Roma, reuniunea de lucru organizată de Registrul European al Agenţiilor de Asigurare a Calităţii în Învățământul Superior (EQAR) pentru partenerii proiectului DEQAR CONNECT, în cadrul căreia reprezentanții centrelor ENIC/NARIC, printre care și Centrul ENIC/NARIC România, au prezentat modalitățile în care sunt utilizate datele din baza de date DEQAR în cadrul platformelor electronice proprii și în fluxul de lucru de recunoaștere și de acreditare digitală....citeste


 

Garanții acordate de Banca Europeană de Investiții cu sprijinul Comisiei Europene, fără taxe și comisioane

Ministerul Educației susține accesul studenților la credite acordate de BEI pentru a facilita studiul în universitățile românești


Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu și vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Christian Kettel Thomsen, însoțit de o echipă a BEI, s-au întâlnit marți, 17 mai 2022, cu reprezentanți ai universităților din România....citeste


 

Echipa României,

Șase medalii și locul I pe echipe la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2022


Lotul olimpic de matematică al României a obținut șase medalii (două medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz) și locul I pe echipe la a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică (BMO) pentru seniori (4 - 9 mai, Agros, Cipru)....citeste


 

Executivul a adoptat în ședința de joi, 28 aprilie,

Creșele și alte unități de educație timpurie antepreșcolară se vor organiza și vor funcționa în baza unei metodologii specifice adoptate de Guvernul României


Executivul a adoptat în ședința de joi, 28 aprilie, prin hotărâre, Metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară, inițiată de Ministerul Educației. ...citeste


 

Consultare publică

Strategia Națională de Educație Financiară (S.N.E.F.) - proiect


Ministerul Educației lansează în consultare publică proiectul Strategiei Naționale de Educație Financiară (S.N.E.F.)....citeste


 

Ministerul Educației lansează în consultare publică

Strategia Națională de Educație Parentală „Părinți educați, copii fericiți”


Ministerul Educației lansează în consultare publică Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți". ...citeste


 

Cooperare internațională

Comisia Europeană și Ministerul Educației dau startul competiției Euro Quiz!


#EuroQuiz este un concurs național online, cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene, deschis elevilor din școlile gimnaziale (elevii claselor V-VIII) din întreaga țară....citeste


 

1.391 de unități de învățământ vor beneficia de finanțare în cadrul celui mai mare program de sprijinire a participării la educație din istoria recentă a României

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar


Ministerul Educației a finalizat selecția proiectelor ce urmează a fi finanțate în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (P.N.R.A.S.)....citeste


 

Apel naţional

Competiţia Națională „Școală Europeană” 2022


După o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia de Covid-19, Ministerul Educaţiei reia competiţia pentru obținerea certificatului „Şcoală Europeană" în anul şcolar 2021 - 2022. ...citeste


 

Din 9 martie 2022, va înceta starea de alertă instituită pe teritoriul României

Declarația ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu privind desfășurarea activității didactice în școli


„Ministerul Educaţiei a transmis a circulară către toate inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului București prin care informează că, începând cu data de 9 martie 2022, va înceta starea de alertă instituită pe teritoriul României. ...citeste


 

Declarația ministrului Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu:

,,Începând cu 9.03.2022, instituțiile de învățământ superior vor reveni la activități didactice cu prezență fizică


„Ministerul Educației a emis o Notă conform căreia, începând cu 9.03.2022, instituțiile de învățământ superior vor reveni la activități didactice cu prezență fizică....citeste


 

Respectarea dreptului la educație și al egalității de șanse

Informații privind înscrierea elevilor ucraineni în unități de învățământ preuniversitar din România


În vederea respectării dreptului la educație și al egalității de șanse, elevii ucraineni sosiți pe teritoriul României vor putea fi înscriși, la cerere, în grupe/clase/formațiuni de studiu din unitățile de învățământ preuniversitar ca audienți, în conformitate cu prevederile art 125, alin. 2) din R.O.F.U.I.P....citeste


 

Ministerul Educației

Măsuri de sprijin pentru studenții din Ucraina


În data de 2.03.2022, ministrul Educației a emis un ordin privind mobilitatea academică a studenților pentru a veni în sprijinul tinerilor care frecventau instituții de învățământ superior din Ucraina....citeste


 

Vineri, s-a desfășurat proba scrisă

Cea de-a doua sesiune a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat


Vineri, 18 februarie 2022, în intervalul 10.00-12.00, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni din acest an școlar a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat....citeste


 

Noile metodologii privind

Organizarea Programului „A doua șansă” - învățământ primar și învățământ secundar


Regăsiți, atașat, noile metodologii privind organizarea Programului „A doua șansă" (învățământ primar și învățământ secundar), aprobate prin ordinul de ministru 3.062/25.01.2022 și publicate în Monitorul Oficial. ...citeste


 

Vineri,

A fost semnat protocolul de colaborare în domeniul educației între România și Republica Moldova (2022 - 2026)


Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației și Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, au semnat vineri, 11 februarie 2022, la Chișinău, în marja ședinței de guvern comune, în prezența premierilor Nicolae Ciucă și Natalia Gavrilița, „Protocolul de colaborare între Ministerul Educației din România și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova pentru perioada 2022 - 2026"....citeste


 

15 februarie,

Ziua Națională a Lecturii


Începând din acest an, România are o Zi națională a lecturii! ...citeste


 

Hotărâre, 2 februarie,

Guvernul reorganizează ARACIP, o instituție esențială pentru învățământul românesc


Guvernul României a aprobat miercuri, 2 februarie 2022, hotărârea prin care se reorganizează Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), pornind de la principiile profesionalismului, democrației participative și al transparenței mecanismelor de asigurare a calității prin evaluări colegiale. ...citeste


 

1 februarie,

Ordin comun al Ministerului Educației (nr. 3.076/01.02.2022) și al Ministerului Sănătății (nr. 212/01.02.2022)


Prin ordinul de ministru comun M.E. - M.S. nr. 3.076/212/2022, aprobat și publicat în Monitorul Oficial data de 1 februarie 2022, sunt introduse patru modificări în ordinul-cadru comun nr. 5.338/2.015/2021:...citeste


 

Ministerul Educației a decis

Extinderea perioadei de depunere a dosarelor de bursă și a emis clarificări privind acordarea acestora


Ministerul Educației a emis, în interesul elevilor, ordinul de ministru de modificare și completare a ordinului prin care se aprobă criteriile de acordare a burselor. ...citeste


 

24 ianuarie

Informare privind organizarea activității didactice în contextul prelungirii problemelor de transport în comun din Municipiul București


Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București pentru a găsi resurse astfel încât să asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare....citeste


 

Declarație de presă privind

Reluarea livrării în școli a loturilor de teste rapide pe bază de salivă


„Până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ....citeste


 

Declarația ministrului Educației privind

Greva de avertisment a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar


„În privința grevei de avertisment a angajaților din învățământul preuniversitar, desfășurată în data de 19 ianuarie 2022, îmi exprim încrederea că profesorii, învățătorii și educatorii vor continua să pună în prim plan interesul copiilor, chiar dacă apreciem revendicările ca fiind pe deplin justificate....citeste


 

14 ianuarie

Ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății: ianuarie 2022


Publicăm, atașat, Ordinul comun al Ministerului Educației (nr. 3.030/14.01.2022) și Ministerului Sănătății (nr. 82/13.01.2022) privind modificarea Ordinului ministrului Educației și al ministrului Sănătății, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2....citeste


 

Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor lansează

Serviciul chatbot


Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (C.N.R.E.D.) pune la dispoziție, începând de astăzi, 13 ianuarie 2022, un serviciu de chatbot, care vă facilitează accesul la informații și proceduri. ...citeste


 

Invitație de participare la schema de granturi din

Programul Național pentru reducerea abandonului școlar


Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) - inițiat de Ministerul Educației - face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată", cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro - componenta PNRR nerambursabilă....citeste


 

Aplicația oferă acces direct la platforma Moodle

Universitatea din Oradea are o nouă și modernă aplicație educațională


Începând chiar din primele zile ale anului 2022, Universitatea din Oradea, cu aportul Serviciului Management Integrat IT, pune la dispoziția studenților și cadrelor didactice, precum și altor categorii de utilizatori, noua sa aplicație educațională....citeste


 

5 ian., Precizări ale ministrului Educației

Bursele de performanță și de merit stimulează competiția și învățarea și sunt destinate celor mai buni elevi


Pentru toți ceilalți elevi există burse de studiu, burse sociale, burse profesionale și bursa „Bani de liceu"....citeste


 

Luni, 3 ianuarie,

Precizări privind reluarea organizării olimpiadelor și concursurilor școlare


După doi ani de întrerupere, Ministerul Educației a decis reluarea etapizată a olimpiadelor și concursurilor școlare....citeste


 

După ce au fost suspendate pe durata a doi ani școlari

Ministerul Educației a decis reluarea organizării olimpiadelor și concursurilor școlare,


Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a aprobat lista olimpiadelor și competițiilor internaţionale pe discipline școlare, sportive și proiecte educative desfășurate în România și în străinătate cu participarea elevilor români, lista competițiilor naționale pe discipline școlare și proiecte educative care se organizează și se desfășoară în anul școlar 2021-2022 și lista activităților de pregătire și selecție a loturilor naționale pentru participarea la competițiile internaționale....citeste


 

vineri, 30 septembrie 2022