Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 septembrie
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: ,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. ,,Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.
........................................
UPDATE Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu
,,Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.
Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Astăzi, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat. Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook:
,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei ,,România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor ,,România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

M.Ed.C.T. | 2012

De sâmbătă, 22 decembrie

Domnul Remus Pricopie este noul ministru al Educației


Domnul Remus Pricopie a preluat sâmbătă, 22 decembrie 2012, mandatul de ministru al Educației, în cadrul unei ceremonii de predare/primire desfășurate la sediul MECTS, în prezența doamnei Ecaterina Andronescu, fosta deținătoare a acestui mandat....citeste


 

Imaginea României în lume

Șase medalii de argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori


Elevii români participanți la a IX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru juniori, desfășurată în perioada 30 noiembrie - 10 decembrie 2012, la Teheran, au obținut șase medalii de argint. ...citeste


 

Miercuri,

Premierea olimpicilor internaționali, a profesorilor care i-au pregătit, dar și a școlilor lor


Evenimentul va avea loc miercuri, 14 nov. 2012, la sediul Guvernului României (Palatul Victoria, Sala Transilvania)....citeste


 

Noutăți de la MECTS

Debirocratizarea sistemului de învățământ cu ajutorul unei platforme virtuale integrative


Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, domnul Stelian Fedorca, a participat miercuri, 31 octombrie 2012, la conferința prilejuită de lansarea proiectului „Platformă metodologică și informatică pentru organizarea și desfășurarea programelor Admiterea în învățământul liceal de stat, Bacalaureat, Certificare a calificării profesionale, Mișcarea personalului didactic din învățământul preuniversitar, Titularizarea, Euro 200, Bani de liceu din sistemul educațional preuniversitar”....citeste


 

Imaginea României în lume

Două medalii de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie


Lotul olimpic al țării noastre a obținut două medalii de aur la a XVII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, desfășurată în perioada 16 - 24 octombrie 2012, în Coreea de Sud (Gwangju). Performanța a fost realizată de Andrei-Alexandru Cuceu (clasa a X-a) și Paul Andrei Draghiș (clasa a XI-a), ambii elevi la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare....citeste


 

Imaginea României în lume

Patru medalii la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului din Argentina


Olimpicii români participanți la a VI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), desfășurate în Argentina (Olavarria), în perioada 7-13 octombrie 2012, au cucerit patru medalii (două de argint și două de bronz)....citeste


 

Stelian Fedorca

Despre înlocuirea manualelor școlare cu e-book-uri


Stelian Fedorca, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, a declarat, joi, la Þăndărei, în cadrul unei conferințe de presă, că de anul viitor va începe procesul de implementare a proiectului privind înlocuirea manualelor școlare cu e-book-uri, proces care va costa în total aproximativ 600 de milioane de euro. ...citeste


 

Imaginea României în lume

Trei medalii de aur și o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică


Componenții lotului olimpic de informatică al României au reușit o performanță de prestigiu la a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică, desfășurată în perioada 23-29 august, în Italia (Sirmione-Montichiari): trei medalii de aur și o medalie de bronz....citeste


 

În cadrul proiectului „Comunitate virtuală interuniversitară”

Vor fi lansate primele cursuri de formare


Primele cursuri de formare în domeniul cercetării științifice și valorificării drepturilor de proprietate intelectuală prin proiect vor debuta o dată cu acest an universitar în cadrul proiectului „Comunitate virtuală interuniversitară”. ...citeste


 

Discursul susținut de secretarul de stat Stelian Fedorca,

Două noutăți importante - Clasa pregătitoare și Bacalaureatul profesional


Dragi elevi
Stimați părinți,
Stimați profesori,...citeste


 

Bacalaureat 2012, rezultate finale, după contestații

În Bihor au promovat 810 candidați


Conform centralizării realizate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, procentul elevilor care au promovat examenul național de bacalaureat 2012 (sesiunea august-septembrie), după soluționarea contestațiilor, este de 25,49%, în creștere cu 1,19% față de procentul înregistrat înaintea depunerii contestațiilor (24,30%)....citeste


 

Cică școala începe în 17 septembrie, NU în 10!

Doamna ministru Ecaterina Andronescu, de ce tace edu.ro?


„Aflăm din stânga și din dreapta, din mass-media, cum că școala va începe nu în 10 septembrie 2012, așa cum s-a anunțat la sfârșitul anului școlar, ci în 17 septembrie? E adevărat? Pe site-ul Dvs nu am găsit știrea, iar de pe edu.ro nu aflăm această noutate a noutăților”, ne scrie un părinte (dna Maria Marian). ...citeste


 

Imaginea României în lume

Patru medalii și locul doi pe națiuni la Olimpiada Internațională de Geografie


Lotul olimpic al României a reușit perfomanța de a obține patru medalii și de a se clasa pe locul doi pe națiuni la Olimpiada Internațională de Geografie, desfășurată în perioada 21 - 27 august 2012 la Köln, Germania....citeste


 

Bacalaureatul, sesiunea a II-a

Rezultate finale la proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba română și limba maternă


Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) a finalizat raportul statistic privind desfășurarea probelor de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (20-21 august), respectiv în limba maternă (21-22 august), contând pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2012....citeste


 

Luni, vor începe

Primele sesiuni de formare pentru cadrele didactice care vor preda la clasa pregătitoare


Luni, 27 august 2012, vor începe primele sesiuni de formare la nivel național dedicate celor 8.000 de cadre didactice care vor preda la clasa pregătitoare. ...citeste


 

Imaginea României în lume

Patru medalii la a XX-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică


Lotul național de informatică al României a cucerit patru medalii (două de aur și două de argint) la a XX-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfășurată la Belgrad, în perioada 15 - 19 august 2012....citeste


 

Imaginea României în lume

Patru medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori


Elevii români participanți la cea de-a VI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru juniori au obținut patru medalii (două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz). Competiția s-a desfășurat în localitatea Ohrid (Macedonia), în perioada 9-15 august 2012....citeste


 

Rezultatele concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante

În 13 și 16 august – repartizarea candidaților


Rata de promovare (cel puțin nota 5) la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, din data de 2 august 2012, după soluționarea contestațiilor, este de 82,15% (în creștere cu 1,75% față de rata înregistrată înainte de depunerea contestațiilor - 80,40%)....citeste


 

Concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din 2 august

Subiectele și baremele au fost publicate pe site-ul http://subiecte2012.edu.ro.


La probele scrise pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, desfășurate joi, 2 august 2012, în 1.161 de centre de examen, s-au prezentat 28.373 de candidați (80,04%)....citeste


 

Joi

Concursul pentru ocuparea posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate


Conform Metodologiei privind mișcarea personalului didactic din învățământul preuniversitar, concursul cu probe scrise pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante se desfășoară joi, 2 august 2012 (ora 10.00) în 1.161 de centre de concurs constituite la nivel național....citeste


 

Patru medalii la Olimpiada Internațională de Chimie

O medalie de aur, două de argint și una de bronz, la Washington


Componenții lotului olimpic al României au cucerit o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz la a 44-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie, desfășurată în perioada 21 - 29 iulie 2012, la Washington (Statele Unite ale Americii)....citeste


 

Record de medalii pentru delegația noastră

Unsprezece medalii și două premii speciale la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2012


Olimpicii români au repurtat un nou succes la a XVIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada desfășurată în perioada 12-20 iulie 2012, în Yakutsk (Republica Saka, Federația Rusă). ...citeste


 

Definitivatul – examen național (?)

Situația candidaților la examenul național de acordare a definitivării în învățământ


Marți, 17 iulie 2012, s-au desfășurat probele scrise ale examenului național de acordare a definitivării în învățământ - sesiunea 2012, la care s-au prezentat 5.765 (95.64%) de candidați din cei 6.028 care au obținut cel puțin media 7 la inspecțiile la clasă derulate în intervalul 1 noiembrie 2011 - 5 iulie 2012. ...citeste


 

Trei medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie

Șase medalii la Olimpiada Internațională de Matematică


Elevii români participanți la a XXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie, desfășurată în perioada 8-15 iulie (la Singapore), au obținut un bilanț remarcabil: trei medalii de bronz și un certificat de merit. ...citeste


 

Promovarea imaginii

Elevii români au cucerit patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale


Lotul olimpic de informatică al României, participant la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfășurată în intervalul 7 - 13 iulie 2012, în localitatea maghiară Tata, a obținut patru medalii (două de aur și două de argint)....citeste


 

În atenția absolvenților clasei a VIII-a

Rezultatele repartizării computerizate pentru admiterea la liceu, pe site-ul http://admitere.edu.ro


Rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2012-2013, se vor afișa conform calendarului admiterii pe site-ul http://admitere.edu.ro....citeste


 

Bacalaureatul 2012

Vineri, proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării


Miercuri, 4 iulie 2012, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie) din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2012. ...citeste


 

Marți, 3 iulie

Ecaterina Andronescu - ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului


Doamna Ecaterina Andronescu a preluat marți, 3 iulie 2012, mandatul de ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în cadrul unei ceremonii de predare/primire desfășurate la sediul MECTS, în prezența ministrului Liviu Marian Pop, care a deținut mandatul de ministru interimar. ...citeste


 

Conferința de presă a ministrului Liviu Marian Pop

Rezultatele probei D a examenului de bacalaureat și startul evaluării naționale


Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Liviu Marian Pop, a susținut luni, 25 iunie 2012, o conferință de presă la sediul MECTS. Subiectele au vizat rezultatele probei D a examenului de bacalaureat - evaluarea competențelor digitale și startul evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a....citeste


 

Luni, 25 iunie,

Începe Evaluarea națională la clasa a VIII-a, cu proba de limba și literatura română


Prima probă din cadrul Evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a - proba scrisă la limba și literatura română - se va desfășura luni, 25 iunie 2012, cu începere de la ora 9.00....citeste


 

De ce atâta grabă?

MECTS a transmis în teritoriu chestionarele privind stabilirea structurii examenului de bacalaureat 2013


Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a transmis marți, 19 iunie 2012, inspectoratelor școlare județene chestionarul referitor la structura examenului de bacalaureat începând cu anul 2013....citeste


 

Bihorul a primit patru microbuze școlare

Alte 43 de microbuze au fost alocate școlilor din mediul rural


Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului continuă distribuirea de autovechicule destinate transportului elevilor. ...citeste


 

Marți, 8 mai

Noul ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Ioan Mang, a preluat mandatul


Domnul Ioan Mang a preluat marți, 8 mai 2012, mandatul de ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul M.E.C.T.S., în prezența fostului titular al postului, domnul Cătălin Ovidiu Baba....citeste


 

Conferința de presă din 4 mai

Declarațiile ministrului Educației, Cătălin Baba


Bună ziua, doamnelor și domnilor.
Vă mulțumesc că ați venit astăzi la o conferință de presă care vrea, pe de o parte, să prezinte un scurt bilanț al celor 78 de zile în care am avut onoarea să fiu ministrul Educației Naționale și membru al Guvernului Ungureanu și, pe de altă parte, să fie o informare în ceea ce privește programele de viitor, calendarele care ar trebui urmărite în perioada imediat următoare. ...citeste


 

Imaginea României în lume

O medalie de aur și una de argint la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene


La a treia participare la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene (EUSO), competiție cu caracter interdisciplinar pe echipe, elevii români au obținut o medalie de aur și una de argint....citeste


 

MECTS supune dezbaterii publice

Proiectul Codului de etică pentru învățământul preuniversitar


Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului lansează în dezbatere publică proiectul Codului de Etică pentru învățământul preuniversitar, elaborat în baza Art. 10 și a Art. 16 din OM nr.5.550/2011 de aprobare a Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului național de etică din învățământul preuniversitar....citeste


 

România participă în premieră la

Un studiu internațional consacrat practicii la clasă a cadrelor didactice


În perioada 9-30 martie 2012, s-a desfășurat etapa de pretestare a instrumentelor de colectare a datelor în cadrul Studiului Internațional cu privire la predare și învățare - TALIS 2013. ...citeste


 

Vineri, la sediul MECTS

Ceremonia de semnarea a Codului Drepturilor și Obligațiilor Studenților


Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, domnul Cătălin Baba și liderii celor trei federații studențești din România (Daniela Alexe - ANOSR, Cristian Lumezeanu - USR și Ion Cristian Poenaru - UNSR) au semnat vineri, 30 martie 2012, Codul Drepturilor și Obligațiilor Studenților, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul MECTS. ...citeste


 

Miercuri, la sediul MECTS

Ministrul Cătălin Baba a susținut o conferință de presă


Subiectele conferinței de presă au vizat situația înscrierilor în clasa pregătitoare/clasa I după a doua etapă de înscrieri, adoptarea Hotărârii de Guvern referitoare la înființarea unei facultăți cu predare în limbile maghiară, română și engleză la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu Mureș, precum și precizări privind ordinul de ministru privind cadrul general de organizare și desfășurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licență, master și doctorat pentru anul universitar 2012-2013. ...citeste


 

Miercuri, 21 martie

Testarea OECD-PISA 2012 la matematică


Centrul Național pentru Examinare și Evaluare (CNEE) a organizat miercuri, 21 martie 2012, testarea elevilor de 15 ani în cadrul proiectului OECD-PISA 2012. ...citeste


 

La nivel național

79% dintre copii înscriși în clasa pregătitoare și clasa I


În urma centralizării datelor transmise de inspectoratele școlare, după prima etapă a înscrierii copiilor în clasa pregătitoare/clasa I (5-16 martie), în baza de date a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului au fost înregistrate 236.068 fișe de înscriere. Dintre acestea, 95.435 (40%) sunt pentru clasa pregătitoare, respectiv 142.633 la clasa I....citeste


 

La conferința din 14 martie 2012

Precizări făcute de ministrul Cătălin Ovidiu Baba la întrebările ziariștilor


Jurnalist: Referitor la UMF Târgu Mureș. În cazul în care Senatul universității nu aprobă înființarea acestei facultăți ce se poate face?...citeste


 

În intervalul 9-23 mai

Evaluările-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a


Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a publicat vineri, 9 martie 2012, pe site-ul http://www.edu.ro/, ordinele de ministru privind metodologiile care vizează evaluările ce decurg din Legea Educației Naționale nr. 1/2011....citeste


 

Conferința de presă de joi, 23 februarie

Declarațiile secretarului de stat Oana Badea


Bună ziua!
Mulțumesc că ați răspuns invitației Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și vă invităm astăzi să obțineți informații suplimentare, de comunicare, legate de clasa pregătitoare. ...citeste


 

Platformă de prezentare

Oferte de educație non-formală pentru săptămâna „Școala altfel”


17.02.2012
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a deschis o platfomă online de înregistrare a ofertelor organizațiilor non-guvernamentale din domeniul educației și ale Consiliului Național al Elevilor (CNE), în cadrul Programului „Școala altfel”. ...citeste


 

De la MECTS

Situația școlilor afectate de vremea nefavorabilă


În urma centralizării datelor raportate de către inspectorii școlari generali în cadrul videoconferinței susținute luni, 13 februarie 2012, de ministrul Educației, Cătălin Baba, marți, 14 februarie 2012, în 15 județe activitatea unităților de învățământ se desfășoară în mod normal, nefiind afectată de ninsorile abundente sau temperaturile scăzute....citeste


 

Declarațiile susținute de domnii Daniel Funeriu, Cătălin Baba și Mihai-Răzvan Ungureanu la

Ceremonia de predare/primire a mandatului de ministru al Educației


Vineri, 10 februarie 2012, a avut loc la sediul MECTS, ceremonia de predare/primire a mandatului de ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, între domnii Daniel Funeriu și Cătălin Baba. ...citeste


 

Ministrul Educației a emis ordinul nr. 3205/06.02.2012

MECTS a închis școlile din 11 județe și municipiul București


Conform prevederilor legale în vigoare, Daniel Funeriu, ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, a emis ordinul nr. 3205/06.02.2012, prin care, în zilele de marți, 7 februarie și miercuri, 8 februarie este suspendată integral activitatea didactică în județele Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Iași, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea, precum și în municipiul București....citeste


 

Învãþãmânt profesional

Întâlnirea de lucru dintre ministrul Educaþiei ºi reprezentanþi ai angajatorilor privaþi din România


Ministrul Educaþiei, Cercetãrii, Tineretului ºi Sportului, Daniel Funeriu, a organizat joi, 2 februarie 2012, la sediul MECTS, o nouã rundã de discuþii cu angajatori din România pe tema dezvoltãrii învãþãmântului profesional ºi tehnic începând cu anul ºcolar 2012-2013. ...citeste


 

Din cauza vremii nefavorabile

În țară, 364 de unități de învățământ sunt închise


Conform informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, joi (26 ianuarie 2012), în 364 de unități de învățământ preuniversitar din 19 județe nu se susțin cursuri din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. ...citeste


 

Un proiect dezvoltat de Discovery Networks CEEMEA în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului

„Școala Discovery” - o nouă resursă de învățare pentru elevi și profesori


Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu și Africa), în parteneriat cu Ministerul Educației din România, anunță lansarea proiectului „Școala Discovery”, o inițiativă concepută pentru a susține educația științifică în România, încurajând elevii și profesorii să utilizeze resurse new media la orele de curs și să învețe cu ajutorul Discovery Channel....citeste


 

De luni, 9 ianuarie

0800 801 100 - telefon gratuit pentru sesizarea cazurilor de corupție


Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) alocă linia TelVerde 0800 801 100 (telefon gratuit) pentru facilitarea sesizării și înregistrării în timp real a faptelor cu risc de vulnerabilitate la corupție din sistemul național de învățământ....citeste


 

Duminică, conferință de presă

Lansarea proiectului „Școala Discovery”


Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului împreună cu Discovery Networks organizează duminică, 8 ianuarie 2012, ora 16.00, o conferință de presă care anunță lansarea proiectului „Școala Discovery”, o inițiativă care își propune să susțină învățământul științific din școlile românești. ...citeste


 

miercuri, 5 octombrie 2022

Poza zilei

,,Boboaca” de la Arte, Bianca Bonaț

La Poza zilei, o avem, astăzi, invitată pe ,,Boboaca" de la Facultatea de Arte, Bianca Bonaț, care a reprezentat ieri (3 octombrie 2022) studenții-,,boboci" în prezidiu, alături de Natalia Cuc, președintele studenților în Senatul Universității, la deschiderea oficială a anului universitar la Universitatea din Oradea.