Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 septembrie
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: ,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. ,,Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.
........................................
UPDATE Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu
,,Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.
Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Astăzi, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat. Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook:
,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei ,,România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor ,,România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

Prefectura și Consiliul Județean | 2022

Campusul pentru învățământ special devine unul pentru învățământ dual

Campus pentru învățământ dual, după modelul din Brașov


Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat într-o conferință de presă susținută marți, 20 septembrie 2022, dezvoltarea și dotarea unui campus pentru învățământ dual în Municipiul Oradea. ...citeste


 

Peste 160.000 lei pentru UAT Șoimi, Țețchea și Roșia

Fonduri pentru înlăturarea efectelor viiturilor din august și septembrie


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de luni, 19 septembrie, Hotărârea nr. 17/2022, prin care a aprobat Rapoartele de sinteză ale Sistemului de Gospodărire a Apelor nr. 4501/2022 și nr. 4543/2022 privind apărarea împotriva inundațiilor și accidentelor la construcții hidrotehnice din județul Bihor, care evaluează la suma de 165.850 lei pagubele produse de viituri în 22 august, respectiv 10-11 septembrie 2022. ...citeste


 

Instituția Prefectului

Despăgubiri pentru fermierii afectați de secetă


Prefectul Dumitru Țiplea solicit primarilor bihoreni implicarea în verificarea dosarelor vizând acordarea de despăgubiri pentru fermierii afectați de seceta pedologică....citeste


 

Consiliul Județean Bihor reabilitează podul de la ieșirea din localitatea Tinca spre Belfir

Circulație suspendată temporar la ieșirea din Tinca spre Belfir


Circulația rutieră a fost suspendată temporar pe drumul județean DJ792A ca urmare a unor probleme apărute la un pod provizoriu....citeste


 

„PNRR: Fonduri pntru România modernă și reformată!”

Au fost transferate primele fonduri pentru PATJ Bihor


Consiliul Județean Bihor a beneficiat de primul transfer de fonduri europene din Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru realizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean. ...citeste


 

Astăzi, a fost făcută recepția la finalizarea lucrărilor

Complexul de bazine de înot din Salonta, recepționat


Astăzi, 12 septembrie 2022, a fost făcută recepția la finalizarea lucrărilor la complexul de bazine de înot didactice din Municipiul Salonta. La recepție au participat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, președintele Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD), Vitalyos Barna, primarul Municipiului Salonta, Török László, viceprimarul Municipiului Salonta, Horváth János, și reprezentanți ai firmei de construcții. ...citeste


 

,,Înființăm o astfel de Unitate Centralizată de Achiziții, împreună cu ANAP și BEI”

Unitățile Centralizate de Achiziții, soluția pentru cheltuirea mai eficientă a banului public


Consiliul Județean Bihor a găzduit ieri, 30 august 2022, o conferință organizată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pe tema: „Unități de Achiziții Publice Centralizate la nivel local: soluția pentru o mai multă eficiență în achizițiile publice"....citeste


 

De la Șuncuiuș la Budureasa, 13 platforme

Platforme de deșeuri semiîngropate în zonele turistice din Bihor


Luni, 22 august 2022, a fost semnat contractul pentru realizarea a 13 platforme de deșeuri semi-îngropate în zonele turistice ale județului Bihor. Firma desemnată câștigătoare, în urma licitației, este Best Tools Company.Proiectul este implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group....citeste


 

Consiliul Județean Bihor va găzdui Agenția Națională de Achiziții Publice

Seria de conferințe privind achizițiile publice centralizate la nivel local ajunge în județul Bihor


În data de 30 august 2022, începând cu ora 9.30, ANAP organizează în Sala Mare a Consiliului Județean o conferință dedicată creșterii gradului de conștientizare cu privire la achizițiile centralizate: ,,Unități de Achiziții Publice Centralizate la nivel local: soluția pentru mai multă eficiență în achizițiile publice”....citeste


 

2,5 milioane lei pentru

„Împreună pentru un județ curat”


Consiliul Județean Bihor alocă anul acesta 2,5 milioane de lei pentru programul de interes județean „Împreună pentru un județ curat", destinat autorităților locale din Bihor....citeste


 

543 de inspecţii la nivelul județului Bihor

Garda de Mediu în acțiune!


În coordonare cu Instituția Prefectului - Județul Bihor, până la jumătatea acestui an, Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat 543 de inspecţii la nivelul județului Bihor. ...citeste


 

,,Din toamna anului viitor, se va putea circula pe cele două brațe ale Centurii Aleșd” – ing. Ilie Bolojan

Au început lucrările la Centura Aleșd


Constructorii au demarat lucrările la Varianta de ocolire a orașului Aleșd. ...citeste


 

Urmează să intre în reabilitare în această toamnă

Drumul județean Salonta - Tinca, în proiectare


Drumul județean 795, care leagă Salonta de Tinca, urmează să intre în reabilitare în această toamnă. ...citeste


 

Printr-o circulară

Prefectul Dumitru Țiplea solicit primăriilor să faciliteze despăgubirea agricultorilor din Bihor afectați de seceta pedologică


Instituția Prefectului (Județul Bihor) a emis o circular în atenția comitetelor locale pentru situații de urgență (C.L.S.U.) prin care solicită aplicarea măsurilor Ordinului comun al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 97/2020 și Ministerului Afacerilor Interne nr. 63/2020 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, care prevede:...citeste


 

Ministrul Sorin Cimpeanu a fost însoțit de președintele Ilie Bolojan și primarul Florin Birta

Ministrul Educației a vizitat șantierul Campusului Școlar pentru Învățământ Special


Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, s-a deplasat marți, 26 iulie 2022, la șantierul Campusului Școlar pentru Învățământ Special, în cadrul unei vizite de lucru la Oradea. Acesta a fost însoțit de Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, și Florin Birta, primarul Municipiului Oradea. ...citeste


 

Miercuri, 13 iulie, în vizită la

Școala de vară Jean Monnet, la Consiliul Județean Bihor


Consiliul Județean Bihor a primit astăzi, 13 iulie2022, vizita unui grup de elevi de la mai multe licee și colegii din Municipiul Oradea. Evenimentul a avut loc în cadrul Școlii de vară Jean Monnet, un program organizat de Universitatea Oradea, prin Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării - Departamentul de Științe Politice și Științele Comunicării. ...citeste


 

Șase trasee pe teritoriul comunei Vadu Crișului

Trasee turistice montane din Bihor, omologate de Ministerul Turismului


Șase trasee turistice montane din județul Bihor au fost omologate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. Certificatele au fost emise la solicitarea Primăriei comunei Vadu Crișului, toate cele șase trasee fiind pe teritoriul unității administrativ- teritoriale....citeste


 

Joi, prefectul Dumitru Țiplea a convocat

Videoconferință cu primarii bihoreni privind gestionarea resursei de apă


Prefectul Dumitru Țiplea a convocat joi, 30 iunie 2022, ora 10.00, o videoconferință cu primarii bihoreni privind gestionarea resursei de apă în contextul declanșării codului roșu de caniculă, dar și a modificării condițiilor climatice la nivelul județului Bihor....citeste


 

Astăzi (24 iunie),

Omagierea eroului național Avram Iancu și a martirilor Horea, Cloșca și Crișan


Vineri, 24 iunie 2022, începând cu ora 13.00, va avea loc ceremonia militară și religioasă organizată cu prilejul omagierii eroului național Avram Iancu și a martirilor Horea, Cloșca și Crișan....citeste


 

Concursul a fost organizat în cadrul campaniei „Luna curățeniei în Bihor

Primăriile câștigătoare la ,,Campionatul bihorean al curățeniei”


Cele mai active și determinate comunități locale din județul Bihor au fost răsplătite pentru participarea la „Campionatul bihorean al curățeniei"....citeste


 

Joi, de Ziua Eroilor

Viceprimarul Arina Moș a depus o coroană de flori la monumentele eroilor


Ziua Eroilor a fost marcată joi, 2 iunie 2022, la Oradea, printr-un ceremonial militar-religios și depuneri de coroane la monumentele eroilor români și străini din Cimitirul Municipal „Rulikowski". Manifestarea a debutat cu un moment de reculegere în semn de cinstire a Eroilor Neamului și a continuat cu o slujbă de pomenire a celor căzuți la datorie....citeste


 

Astăzi, 2 iunie, va avea loc

Ceremonia militară cu prilejul Zilei Eroilor


Joi, 2 iunie 2022, începând cu ora 9./00, va avea loc ceremonia militară cu prilejul ZILEI EROILOR. ...citeste


 

Începând de luni, 16 mai,

Punctul de întâlnire pentru candidații examenelor de permis auto va fi relocat în parcarea complexului comercial Era Shopping Oradea


Decizia a fost adoptată pe fondul lucrărilor de amenajare din zona Sălii Sporturilor ,,Antonio Alexe"....citeste


 

,,Mai mult ca niciodată, avem nevoie de unitate la nivel național și european”

,,Împreună, uniți, suntem mai puternici”!


Luni, 9 mai 2022, la Statuia Ostașului Român din Parcul 1 Decembrie din Oradea, s-a desfășurat ceremonia militară prilejuită de o triplă sărbătoare: Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene....citeste


 

Luni, 9 mai, va avea loc

Ceremonia militară prilejuită de o triplă sărbătoare


Luni, 9 mai 2022, începând cu ora 11.00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de o triplă sărbătoare: Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene....citeste


 

Stadiul de dezvoltare a parcurilor industriale

Parcurile industriale din județ, într-un stadiu avansat de realizare


Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a prezentat miercuri, 27 aprilie 2022, într-o conferință de presă, stadiul de dezvoltare a parcurilor industriale în județul Bihor, în Aleșd, Marghita, Beiuș și Ștei. ...citeste


 

Până miercuri, am primit

11 oferte pentru centurile din Zona Metropolitană Oradea


Miercuri, 27 aprilie, a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru execuția centurilor din Zona Metropolitană Oradea. ...citeste


 

Astăzi, 29 aprilie

Ceremonia militară prilejuită de Ziua Veteranilor de Război


Astăzi (vineri, 29 aprilie 2022), începând cu ora 10.00, va avea loc Ceremonia militară prilejuită de Ziua Veteranilor de Război. ...citeste


 

În luna mai

Luna curățeniei în Bihor - ediția 2022


Ediția din acest an a campaniei „Luna curățeniei în Bihor" se va desfășura în luna mai. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă susținută joi, 28 aprilie 2022, de către Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group. ...citeste


 

Ieri, la conferința de presă, au fost puse pe tapet două proiecte

Domnul vicepreședinte Mircea Mălan dorește ca, în Bihor, ecologia, educația pentru mediu să aibă viitor și durabilitate!


Știe domnul vicepreședinte ce știe. Și știe bine! Vrea să le dea pe mâinile copiilor și dascălilor. Ca să aibă viitor și durabilitate. Natura să crească odată cu ei și ei împreună cu natura, iubind-o și îngrijind-o. Astfel Eco Club Bihor și toate eco-cluburile care se vor înființa în școli sunt pe mâini bune. Pentru o schimbare de ,,paradigmă" și de mentalitate....citeste


 

Despre Recensământul populației și locuințelor (RPL 2021)

În primele două săptămâni ale perioadei de recenzare online (14-27 martie) au fost completate 46.892 de chestionare


Miercuri, 30 martie 2022, prefectul Dumitru Țiplea a convocat o ședință de lucru a Comisiei Județene Bihor privind desfășurarea campaniei pentru Recensământul populației și locuințelor (RPL 2021)....citeste


 

Traseul este amenajat la iniţiativa Primăriei Căbeşti

Un nou traseu montan în Bihor, omologat de Ministerul Turismului


Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a omologat traseul montan Valea Dâlbii din comuna Căbești, Bihor. Acesta este primul traseu turistic din zonă. ...citeste


 

Joi, 10 martie,

S-a semnat contractul pentru reabilitarea drumului Salonta - Tinca


Joi, 10 martie 2022, Consiliul Județean Bihor a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare la Drumul Județean D.J. 795 Salonta - Tinca. Anunțul a fost făcut de președintele Ilie Bolojan, în cadrul conferinței de presă de vineri, 11 martie....citeste


 

Pe lângă cele patru (din Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta)

Încă 12 platforme de colectare a deșeurilor în județul Bihor


Pe lângă cele patru care sunt în execuție în Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta, Consiliul Județean Bihor pregătește extinderea rețelei de platforme pentru colectarea deșeurilor și în alte zone. În acest sens, vicepreședintele Mircea Mălan a convocat o întâlnire cu primarii a 12 comune din județ. ...citeste


 

Este obligatorie notificarea furnizorilor prin intermediul unei cereri

În atenția entităților care doresc să beneficieze de măsurile de plafonare și compensare a prețurilor la gaz și energie electrică


Prefectul Dumitru Țiplea atrage atenția asupra faptului că notificarea furnizorilor prin intermediul unei cereri este obligatorie pentru entitățile care doresc să beneficieze de măsurile de plafonare și compensare a prețurilor la gaz și energie electrică....citeste


 

Bihorul înflorește!

Se extinde magistrala de gaz în zona Aleșd


Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat extinderea rețelei de gaz în zona Aleșd, de-a lungul râului Crișul Repede. Magistrala va conecta astfel județele Bihor și Cluj, printr-un proiect realizat de Transgaz. ...citeste


 

În ședința ordinară de marți, 8 februarie,

A fost aprobat bugetul Consiliului Județean Bihor - 65% pentru investiții


Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de astăzi, 8 februarie, bugetul Județului Bihor și al instituțiilor subordonate pe anul 2022. ...citeste


 

Miercuri, au început

Pregătirile pentru Recensământul populației și locuințelor (R.P.L. 2021)


Miercuri, 2 februarie 2022, prefectul Dumitru Țiplea a convocat o ședință de lucru a Comisiei Județene privind pregătirile pentru Recensământul populației și locuințelor (R.P.L. 2021)....citeste


 

Acord de asociere pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Zona Metropolitană Oradea

Parteneriat pentru realizarea Centurii Biharia


Consiliul Județean Bihor a aprobat miercuri (26 ianuarie 2022), în ședința ordinară, un acord de asociere pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere în Zona Metropolitană Oradea. ...citeste


 

Consiliul Județean Bihor a aprobat un protocol de colaborare cu A.D.P. Oradea

Animalele aflate în pericol din județul Bihor, preluate de A.D.P. Oradea


În ședința ordinară de miercuri, 26 ianuarie 2022, Consiliul Județean Bihor a aprobat un protocol de colaborare cu Administrația Domeniului Public Oradea (A.D.P. Oradea) pentru gestionarea animalelor aflate în situații de pericol pe teritoriul județului Bihor. ...citeste


 

Prefectul Dumitru Țiplea solicit primarilor din Bihor

Să adopte la timp și transparent bugetele locale pentru 2022


Instituția Prefectului Județul Bihor solicită aleșilor locali, printr-o circulară emisă în atenția primăriilor din județul Bihor, să adopte bugetele locale pentru anul în curs până cel târziu în10 februarie 2022, termenul maxim prevăzut de lege. ...citeste


 

Unirea Principatelor Române, sărbătorită în Piața Unirii din Oradea

,,Sărbătoarea Unirii Principatelor Române este un important moment de reflecție”


Astăzi, 24 ianuarie 2022, ora 12.00, la împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, în Piața Unirii din Oradea, a avut loc o ceremonie militară organizată de Instituția Prefectului Bihor, Garnizoana Oradea, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, Primăriei Municipiului Oradea și structurilor din sistemul național de securitate din Garnizoana Oradea....citeste


 

Proiectul de buget al C.J. Bihor pe anul 2022

Investițiile, pondere de 65% din bugetul anului 2022 al Consiliului Județean Bihor


Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și vicepreședintele Călin Gal au prezentat joi, 20 ianuarie 2022, proiectul de buget pe anul 2022. ...citeste


 

Joi, la Consiliul Județean Bihor, dezbatere publică pe tema

Strategiei de dezvoltare a județului Bihor


Consiliul Județean Bihor a organizat joi, 20 ianuarie 2022, o dezbatere publică pe tema Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a județului Bihor 2021 - 2027. ...citeste


 

Luni, în Piața Unirii din Oradea,

Ceremonie militară restrânsă prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române


Luni, 24 ianuarie 2022, începând cu ora 12.00, va avea loc ceremonia militară restrânsă prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române. ...citeste


 

Unitățile de învățământ din Bihor funcționează în scenariul 1, cu prezență fizică

„Bihorul are printre cele mai multe paturi dedicate Covid-19 la nivel național”


Începând din 17 ianuarie 2022, se modifică scenariile de funcționare a unităților de învățământ în contextul pandemiei. ...citeste


 

Vineri, la sediul C.J. Bihor, vicepreședintele Mircea Mălan a analizat

Sistemul de colectare a deșeurilor, cu primarii și operatorii de salubritate din zonele 2 și 3


Vineri, 14 ianuarie 2022, la sediul Consiliului Județean Bihor, a avut loc o întâlnire între Mircea Mălan,vicepreședintele Consiliului Județean Bihor și președinte al Ecolect Bihor și primarii din zona de colectare a deșeurilor* 1B și operatorul de salubritate RER Vest SA. ...citeste


 

Joi, 20 ianuarie, dezbatere publică

Strategia de dezvoltare a județului Bihor


În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Consiliul Județean Bihor organizează joi, 20 ianuarie 2022, ora 10.00, o dezbatere publică pe tema: Proiect de Hotărâre privind aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor 2021-2027....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat, luni,

Măsurile care se impun în domeniile HoReCa...


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U.), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de luni, 10 ianuarie 2022, măsurile care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate....citeste


 

Parc nou în Cociuba Mare, finanțat prin campania

„Luna curățeniei în județul Bihor”


Primăria Cociuba Mare, unul dintre cei șase câștigători ai locului I în cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei", a decontat premiul de 100.000 de lei prin amenajarea unui parc....citeste


 

Stadiul lucrărilor la

Bazinele didactice de înot din județ


Consiliul Județean Bihor construiește, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor, bazine didactice de înot în șapte localități din județ....citeste


 

Două proiecte cu fonduri europene

Undă verde pentru două proiecte de 22 mil. euro la Aeroportul Oradea


Proiectul cu fonduri europene „Creșterea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Oradea" a fost aprobat de Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Infrastructurii (MTIC), prin Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport (DGIT). ...citeste


 

Joi, 30 decembrie,

A fost semnat contractul pentru construirea platformelor de deșeuri


Joi, 30 decembrie 2021, Consiliul Județean Bihor a semnat contractul cu firma care a câștigat licitația pentru construirea a patru puncte de colectare a deșeurilor în Salonta, Marghita, Beiuș și Aleșd. ...citeste


 

vineri, 30 septembrie 2022