Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 septembrie
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: ,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. ,,Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.
........................................
UPDATE Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu
,,Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.
Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Astăzi, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat. Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook:
,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei ,,România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor ,,România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

Inspectoratul Școlar Bihor | 2021

La nivelului județului Bihor

Rata de vaccinare a personalului din învățământul preuniversitar


Inspectoratul Școlar Județean Bihor a actualizat, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, baza de date cu rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ de la nivelul județului Bihor, corelată cu rata de incidență. ...citeste


 

De vorbă cu generalul I.S.J. Bihor, dl prof. dr. Horea Abrudan

,,Aș vrea să ne ancorăm și mai mult în realitățile județului Bihor și ale municipiului Oradea”


Din 16 august 2021, Inspectoratul Școlar Județean Bihor are în frunte un nou general, în persoana domnului profesor dr. Horea Abrudan, opt ani inspector școlar pentru managementul resurselor umane, iar din 2020, inspector școlar general adjunct, aflat la polul opus, ca atitudine, fire și construcție intelectuală și morală, față de domnul prof. ec. Virgil Blage....citeste


 

După etapa de interviu și soluționarea contestațiilor

Rezultatele concursului de ocupare a posturilor de director în unitățile de învățământ în județul Bihor


Sâmbătă, 11 decembrie 2021, au fost afișate după soluționarea contestațiilor, rezultatele candidaților care au participat la etapa de interviu din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, sesiunea octombrie - decembrie 2021....citeste


 

La nivelul județului Bihor

Rata de vaccinare a personalului din învățământul preuniversitar


Inspectoratul Școlar Județean Bihor a actualizat, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, baza de date cu rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ de la nivelul județului Bihor, corelată cu rata de incidență. ...citeste


 

La nivelul județului Bihor

Rata de vaccinare a personalului din învățământul preuniversitar


Inspectoratul Școlar Județean Bihor a actualizat și în această săptămână, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, baza de date cu rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ de la nivelul județului Bihor, corelată cu rata de incidență. ...citeste


 

Rata de vaccinare și noi reglementări pentru desfășurarea activităților didactice

Sâmbătă, am preluat 190.000 de teste rapide antigen SARS-CoV-2 cu probă din salivă


Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a preluat și distribuit în toate unitățile de învățământ din județul Bihor, 190.000 de teste rapide antigen SARS-CoV-2 cu probă din salivă....citeste


 

Cinci discipline, 446 de elevi din 34 de școli, coordonați de 22 de cadre didactice

Activitatea Centrului Județean de Excelență Bihor


Începând cu 1 septembrie 2021 la nivelul județului Bihor funcționează Centrul Județean de Excelență Bihor ca unitate conexă a Ministerului Educației, cu personalitate juridică, fiind coordonat metodologic de Inspectoratul Școlar Județean Bihor. ...citeste


 

Vineri, 19 noiembrie,

Rata de vaccinare și noi reglementări pentru desfășurarea activităților didactice


Inspectoratul Școlar Județean Bihor a actualizat în urma centralizării raportărilor din școli, baza de date cu rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul județului Bihor. ...citeste


 

Proiecte, programe și dotări realizate în acest context

Perspective ale procesului de predare-învățare în context pandemic


Având în vedere particularitatea gestionării procesului instructiv-educativ în perioada pandemiei, focusat cu prioritate pe predarea online sau de tip hybrid în diferite etape, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a făcut mai multe demersuri astfel încât să se poată oferi un cadru educațional adecvat elevilor și cadrelor didactice, suport logistic, dar și strategii de învățare adaptate noului context de predare. ...citeste


 

Conform ultimelor raportări din cele 724 de unități, 380 vor funcționa cu prezență fizică, iar 344 on-line.

Rata de vaccinare a personalului din învățământul preuniversitar de la nivelului județului Bihor


Inspectoratul Școlar Județean Bihor a actualizat în urma centralizării raportărilor din școli, baza de date cu rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul județului Bihor. ...citeste


 

În județul Bihor

Organizarea concursului de ocupare a posturilor de director și director adjunct


Astăzi (Vineri, 15 octombrie 2021), începând cu ora 10.00, s-a derulat proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat....citeste


 

Vineri, 15 octombrie, de la ora 10.00, se va desfășura

Concursul pentru ocuparea posturilor de director în unitățile de învățământ în județul Bihor


Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 10.00, se va derula proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, care durează maximum 120 de minute....citeste


 

O zi senină și multă iubire!

Astăzi, de Ziua Mondială a Educației, tuturor educaților și educatorilor, La mulți ani!


E o zi frumoasă și călduroasă, și la propriu și la figurat, astăzi, 5 octombrie, de ziua tuturor celor educați și a celor care educă, de la grădiniță... la liceu, dar, de ce nu, și a celor care educă acasă, părinți și bunici!...citeste


 

Vineri, 10 septembrie, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Bihor,

Au fost premiați absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat în 2021


,,Să știți că am emoții. Am emoții mari pentru că, astăzi (vineri - n.n.), celebrăm performanța. Prin Ordinul de ministru nr. 5.185 din1 septembrie 2021, s-a hotărât și premierea acestei performanțe....citeste


 

Funcționarea Centrului J.E., din anul școlar 2021-2022

Înființare Centrul Județean de Excelență Bihor


Inspectoratul Școlar Județean Bihor a făcut toate demersurile pentru înființarea și funcționarea din anul școlar 2021-2022 a Centrului Județean de Excelență Bihor....citeste


 

Uite directorul, nu e directorul!

Modificări în structurile de conducere ale unităților de învățământ, de la 1 septembrie


Începând cu data de 1 septembrie 2021, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Bihor vor avea loc modificări în structurile de conducere ale acestora, datorate pensionării unor directori, respectiv încetării detașării în celelalte cazuri....citeste


 

După 84 de ani,

La Oradea, se desfășoară, în aceste zile, Congresul dascălilor


Miercuri, 4 august 2021, la Teatrul ,,Regina Maria” din Oradea, a avut loc deschiderea festivă a Congresului cadrelor didactice din România și al cadrelor didactice de etnie română de peste hotare, al 43-lea Congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România (A.G.I.Ro), la 84 de ani de la Congresul din 5-7 septembrie 1937 de la Oradea....citeste


 

3 august, după contestații,

Rezultatele finale la proba scrisă din cadrul concursului de titularizare


Rezultatele finale (după contestații) la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar au fost afișate marți,3 august 2021....citeste


 

Rezultatele finale, după contestații, în Bihor

Rata de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (79,27%)


În Bihor, procentul de promovare din sesiunea 2021 după contestații (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 153, în creștere cu 8,94 %, comparativ cu anul trecut (2020 -70,33 %), și cu 1,04% față de rezultatele inițiale înainte de contestații....citeste


 

27 iulie

Rezultatele la proba scrisă a concursului de titularizare, în Bihor


Primele rezultate la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar au fost afișate ieri, 27 iulie, pe site-ul http://titularizare.edu.ro și pe pagina www.isjbihor.ro....citeste


 

În prima etapă de repartizare computerizată, în județul Bihor,

2.385 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învăţământul liceal de stat


Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10.00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021 - 2022)....citeste


 

21 iulie, despre proba scrisă

Titularizarea în Bihor!


În județul Bihor, la proba din data de 21 iulie 2021, din 1.434 de candidați înscriși, s-au prezentat 1.184. Au absentat 250. S-au retras 58 de candidați, dintre care 54 din motive personale, iar patru din motive medicale. Niciun candidat nu a fost eliminat....citeste


 

Rezultatele, în Bihor, înainte de contestații

Rata de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ este de 78,23%


În județul Bihor, procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este de 78,23%....citeste


 

Astăzi, 21 iulie, se va desfășura

Proba scrisă a Concursului național de titularizare în învățământul preuniversitar


În perioada 11 - 17 mai 2021, s-a desfășurat etapa de înscriere a candidaților la Concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar - sesiunea 2021, atât pentru candidații promoțiilor anterioare cât și pentru absolvenții promoției curente. ...citeste


 

14 iulie

Informare privind proba scrisă a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021)


În județul Bihor proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2021, se va desfășura miercuri, 14 iulie, începând cu ora 9.00, în centrul de examen organizat la Liceul Teologic Penticostal ,,Betel" Oradea....citeste


 

Luni, conferință de presă la I.S.J. Bihor, subiectul:

Analiza rezultatelor examenului național de Bacalaureat


Domnul inspector școlar general, prof. Virgil Blage, și domnul inspector școlar Florin Negruțiu au analizat luni, 12 iulie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele obținute de candidații bihoreni la examenul național de Bacalaureat, sesiunea de vară (iunie-iulie 2021). ...citeste


 

Generalul I.S.J. Bihor, dl prof. dr. Virgil Blage, conchide:

,,Lucrurile nu sunt pe roze”!


Pe parcursul desfășurării celor două examene naționale,Evaluarea Națională și Bacalaureatul, domnul inspector școlar Florin Negruțiu ne-a ținut în priză, monitorizându-le. Luni, 5 iulie 2021, inspectorul școlar general, dl prof. dr. Virgil Blage și dl inspector școlar Florin Negruțiu au analizat rezultatele obținute de elevii bihoreni la cele două examene naționale....citeste


 

După soluționarea contestațiilor

Rezultatele obținute la Evaluarea Națională, în județul Bihor


Ministerul Educației a publicat ieri, 4 iulie 2021, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 - 25 iunie 2021). ...citeste


 

Bacalaureatul în Bihor

Ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2021)


În județul Bihor, la ultima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (proba la Limba și literatura maternă) au fost prezenți 479 de candidați, din 484 înscriși. Dintre cei prezenți 10 au susținut proba la limba germană, 458 la limba maghiară, iar 11 la limba slovacă. ...citeste


 

Bacalaureatul în Bihor

Cea de-a treia probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat


În județul Bihor, la a treia probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (proba la alegere a profilului și a specializării) au fost prezenți 3.373 de candidați (97,5% din totalul candidaților înscriși pentru această probă, respectiv 3.457). ...citeste


 

Bacalaureatul în Bihor

Proba a doua scrisă a examenului național de Bacalaureat


În județul Bihor, la a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (proba obligatorie a profilului) au fost prezenți 3.413 candidați (97,48% din totalul candidaților înscriși pentru această probă, respectiv 3.501). Dintre cei 3.413 candidați 1.160 au susținut proba la istorie, iar 2.253 la matematică. Proba s-a desfășurat marți, 29 iunie, în 21 de centre. Nu au participat 88 de candidați. ...citeste


 

Înainte de contestații

Rezultatele la Evaluarea Națională, sesiunea iunie 2021, în județul Bihor


În județul Bihor, rata de participare a fost de 87,5%: 3.288 de candidați prezenți (dintr-un total de 3.757 de absolvenți înscriși). ...citeste


 

Examenul național de Bacalaureat

Proba scrisă la Limba și literatura română


În județul Bihor, la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba și literatura română) au fost prezenți 3.334 de candidați (98,3% din totalul candidaților înscriși): 3.169 de candidați din promoția curentă, respectiv 165 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 28 iunie, în 21 de centre. Nu au participat 63 de candidați. ...citeste


 

Luni, 28 iunie, start BAC

Astăzi, începe sesiunea iunie - iulie 2021 a examenului național de Bacalaureat


În județul Bihor, 3.717 candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor din prima sesiune (iunie-iulie) a examenului național de Bacalaureat 2021, începând de luni, 28 iunie 2021. ...citeste


 

Evaluarea Națională

Proba la Limba și literatura maternă


La proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naționale, sesiunea 2021 au fost prezenți în județul Bihor 633 de candidați, iar 129 nu s-au prezentat la examen. Au susținut proba la limba maghiară maternă 594, la limba slovacă maternă 15, iar la limba germană maternă 24 de candidați. Nu au existat situații de candidați care să susțină examenul cu subiecte de rezervă, nici situații de candidați eliminați. ...citeste


 

Evaluarea Națională la clasa a VIII-a

Proba scrisă la matematică


La proba de matematică din cadrul Evaluării Naționale, sesiunea 2021, au fost prezenți în județul Bihor 3.295 de candidați, iar 462 nu s-au prezentat la examen, din numărul de 3.757 de candidați înscriși. ...citeste


 

Evaluarea Națională la clasa a VIII-a

Marți, s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura română


La această probă de examen au fost prezenți în județul Bihor 3.312 candidați, iar 445 nu s-au prezentat la examen, din numărul de 3.757 de candidați înscriși în final conform datelor furnizate de aplicația informatizată. ...citeste


 

În perioada 22-25 iunie, se desfășoară

Probele scrise în cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a


La nivelul județului Bihor sunt constituite 50 de centre de examen și două centre zonale de evaluare. ...citeste


 

Câte o notă de 10 la română, respectiv la limba și literatura maternă și 23 la matematică

Rezultatele la Evaluarea Națională în județul Bihor


Conform calendarului, în data de 16 aprilie 2021, s-au comunicat rezultatele simulării probelor scrise la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, sesiunea 2020-2021. ...citeste


 

Mâine (joi), în cadrul campaniei ,,Vaccinare și testare pentru învățare”

O nouă sesiune în județul Bihor


Joi, 15.04.2021, în cadrul campaniei ,,Vaccinare și testare pentru învățare" va avea loc o nouă sesiune în județul Bihor, cu începere de la ora 15.00. ...citeste


 

În Municipiul Oradea, pe perioada vacanței de primăvară,

1.Vor fi deschise toate unitățile de învățământ preșcolar cu program prelungit


Având în vedere prevederile Ordinului Ministerului Educației nr. 3558/29 martie 2021 pentru modificarea și completarea O.M.E.C. nr. 3125/2020, ,,În perioada vacanțelor, în unitățile de învățământ cu nivel preșcolar se pot organiza activități educative cu copiii, cu prezență fizică, cu avizul direcției de sănătate publică"....citeste


 

Simularea Evaluării Naționale

Luni, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării Naționale


Luni, 29 martie 2021, s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a 2020-2021....citeste


 

În perioada 29-31 martie, va avea loc

Simularea Evaluării Naționale


În perioada 29-31 martie 2021, se desfășoară simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a 2020-2021....citeste


 

De la Inspectoratul Școlar Județean Bihor

Despre înscrieri... și simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat


În perioada 22-25 martie 2021, se desfășoară simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2020-2021....citeste


 

De la Inspectoratul Școlar Județean Bihor

Despre elevi diagnosticați cu Covid 19, scenarii și programul ,,Școală după școală”


Inspectoratul Școlar Județean Bihor continuă monitorizarea zilnică a modului în care se gestionează procesul instructiv-educativ în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bihor în contextul epidemiologic în care ne aflăm....citeste


 

Inspectoratul Școlar Județean Bihor

Despre scenarii și vaccinare


Inspectoratul Școlar Județean Bihor monitorizează zilnic modul în care se gestionează procesul instructiv-educativ în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bihor în contextul epidemiologic în care ne aflăm....citeste


 

Acțiuni întreprinse de Inspectoratul Școlar Județean Bihor pentru

Debutul cursurilor în condiții optime


Inspectoratul Școlar Județean Bihor în perioada premergătoare reluării cursurilor semestrului al II-lea al anului școlar 2020-2021 a întreprins mai multe acțiuni care au avut ca obiectiv debutul cursurilor în condiții optime. ...citeste


 

Proiectul Planului de școlarizare propus la nivel de județ cuprinde 180 de clase, față de 198, în anul școlar în curs

Au fost ajustate planurile de școlarizare propuse la clasa a IX-a


Inspectoratul Școlar Județean Bihor respectând calendarul de propunere, analiză și aprobare a proiectului planului de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 a aprobat forma finală a acestuia în vederea transmiterii lui către Ministerul Educației și Cercetării. ...citeste


 

În atenția Domnului MINISTRU, Sorin Mihai Câmpeanu

MEMORIUL PROFESORILOR DE ISTORIE DIN JUDEȚUL BIHOR


În contextul dezbaterilor publice asupra noilor propuneri de planuri-cadru de învățământ pentru nivel liceal...citeste


 

Începând de luni, la nivelul învățământului bihorean,

În 27 de unități de învățământ, vor fi directori noi (17) și directori adjuncți schimbați (10)


Începând cu data de 11 ianuarie 2021, la nivelul unor unități de învățământ preuniversitar din județul Bihor vor avea loc modificări în structurile de conducere ale acestora, din cauza expirării contractelor de management încheiate în urma concursurilor desfășurate pe parcursul anului 2016....citeste


 

vineri, 30 septembrie 2022