Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 septembrie
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: ,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. ,,Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.
........................................
UPDATE Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu
,,Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.
Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Astăzi, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat. Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook:
,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei ,,România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor ,,România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

Prefectura și Consiliul Județean | 2021

Campusul școlar special

Stadiul fizic al lucrărilor: 56%


Consiliul Județean Bihor construiește pentru elevii din învățământul special un campus școlar cu dotări și facilități moderne. ...citeste


 

Bani pentru curățenia din județ

1,7 milioane lei alocate primăriilor pentru utilaje de curățenie


În ședința de îndată de miercuri, 15 decembrie 2021, Consiliul Județean Bihor a aprobat proiectul de hotărâre prin care a fost repartizată primăriilor din județ o sumă de 1,7 milioane de lei. ...citeste


 

Rezultate și obiective noi

Un an de „Un județ mai curat”


Curățenia în județ este unul dintre obiectivele Consiliului Județean Bihor. În lupta cu depozitările ilegale de deșeuri și identificarea celor responsabili, la finalul anului trecut a fost încheiat un protocol de colaborare cu Instituția Prefectului, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect. ...citeste


 

În aceste zile, au plantat angajații primăriilor Oșorhei, Nojorid și Aleșd

Continuă plantarea arborilor de-a lungul drumurilor naționale


Angajații primăriilor Oșorhei, Nojorid și Aleșd, alături de beneficiarii de ajutor social, au plantat arborii pe care cele trei unități administrativ-teritoriale le-a solicitat ca urmare a parteneriatului cu Consiliul Județean Bihor și Direcția Regională de Drumuri și Poduri (D.R.D.P.) Cluj....citeste


 

Informare privind

Recuperarea zilei libere din 29 noiembrie


Aducem la cunoștința publicului că Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Bihor și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bihor vor recupera ziua liberă din data de 29 noiembrie după următorul program:...citeste


 

,,O restaurare presupune redarea cât mai apropiată a aspectului inițial”

Cabana de la Vadu Crișului își va păstra aspectul istoric


Aflată în curs de restaurare pe fonduri europene, Cabana Vadu Crișului va reveni la aspectul istoric al clădirii. În acest sens a fost comandat un studiu pe baza căruia au fost făcute modificările proiectului inițial....citeste


 

Candidații trebuie să aibă studii universitare de licență în domeniul inginerie civilă...

Consiliul Județean Bihor recrutează ingineri debutanți


Consiliul Județean Bihor organizează un concurs de recrutare pentru ocuparea a două funcții de ingineri debutanți în cadrul Direcției Tehnice, în Biroul Investiții și Biroul Drumuri Județene....citeste


 

C.J. Bihor alocă fiecărei primării câte un milion de lei

Sprijin pentru introducerea gazului la Lunca și Ștei


Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de luni, 29 noiembrie 2021, un proiect de hotărâre privind încheierea unui contract de asociere cu orașul Ștei și comuna Lunca, pentru realizarea în comun a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale. ...citeste


 

Miercuri, orădenii au sărbătorit Ziua Națională în Piața Unirii, în condiții de pandemie

,,În aceste vremuri, este important să rămânem uniți”!


Orădenii au sărbătorit, miercuri (1 decembrie 2021), Ziua Națională a României în Piața Unirii din Oradea, în condiții de pandemie. ...citeste


 

Un program județean destinat autorităților locale „Împreună pentru un județ curat

„Împreună pentru un județ curat”


Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de luni, 29 noiembrie 2021, programul de interes județean „Împreună pentru un județ curat", destinat exclusiv autorităților publice locale din Bihor. ...citeste


 

Miercuri, de la ora 11.00, în Piața Unirii din Oradea

Ceremonia militară prilejuită de Ziua Națională a României


Miercuri, 1 decembrie 2021, începând cu ora 11.00, va avea loc Ceremonia militară prilejuită de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. ...citeste


 

Vineri,

Au fost recepționate lucrările la noul pod din Bulz


Vineri, 24 noiembrie 2021, a fost făcută recepția lucrărilor la podul de peste râul Crișul Repede din Bulz. ...citeste


 

Șase ofertanți pentru

Programul „Laptele și cornul”


Ca urmare a licitației lansate în 5 octombrie 2021, pentru „Furnizarea şi distribuţia fructelor, laptelui şi produselor lactate şi produselor de panificaţie elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi preşcolarilor din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore, pentru doi ani școlari, 2021 - 2022 și 2022-2023", șase firme și asocieri de firme au depus oferte....citeste


 

La finalul lunii octombrie,

S-a încheiat distribuția celor 60.194 de pachete


30.097 de pachete cu alimente și 30.097 de pachete cu produse de igienă au ajuns în Bihor la beneficiarii Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (P.O.A.D.) 2021, coordonat de Instituția Prefectului Județul Bihor. ...citeste


 

Comuna Tinca

Sprijin pentru introducerea gazului


Consiliul Județean Bihor a aprobat luni, 15 noiembrie 2021, în ședința extraordinară, încheierea unui contract de asociere cu Primăria comunei Tinca în scopul realizării în comun a obiectivului de investiții: „Înființare rețea de distribuție gaze naturale și stație de reglare-măsurare-predare". ...citeste


 

În colaborare cu D.R.D.P. Cluj

Pomi plantați pe marginile drumurilor naționale


Consiliul Județean Bihor a aprobat marți, 26 octombrie 2021, în ședința ordinară, încheierea unui protocol de colaborare cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri (D.R.D.P.) Cluj în scopul realizării unor acțiuni de plantare a pomilor pe drumurile naționale, în intravilanul localităților. ...citeste


 

Trei atracții naturale din comuna Căbești au devenit arii naturale protejate

Atracții naturale din Căbești, devenite arii naturale protejate de interes județean


Trei atracții naturale din comuna Căbești au devenit arii naturale protejate de interes județean printr-o hotărâre a Consiliului Județean Bihor, adoptată marți, 26 octombrie 2021, în ședința ordinară. ...citeste


 

Președintele C.J. Bihor, Ilie Bolojan, și cei doi vicepreședinți, Mircea Mălan și Călin Gal, au prezentat joi,

Raport de activitate la un an de mandat


Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și cei doi vicepreședinți, Mircea Mălan și Călin Gal, au prezentat joi, 21 octombrie 2021, un raport de activitate la un an de la preluarea conducerii instituției. ...citeste


 

Domnule președinte, domnule primar,

În Piața Independenței, orădenii stau la rând să se vaccineze!


De la o vreme, la Centrul de vaccinare din Piața Independenței din Oradea, vedem mereu coadă. De câte ori am ajuns în zonă, totdeauna am văzut coadă la vaccinare. Miercuri, am dorit să aflăm secretul, dar nu am reușit. Nu era cine să ne răspundă, oficial. ,,Veniți mâine", ne-a spus o domniță. Am revenit joi (21 octombrie 2021)....citeste


 

Hotărârea nr. 74 din 21 oct. 2021

Măsurile care se impun în domeniile HoReCa...


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 21 octombrie, măsurile care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate....citeste


 

Implementarea unui proiect pilot de digitalizare

,,Telemedicina este, mai ales în contextul pandemic actual, un demers obligatoriu”


În unitățile sanitare publice din județul Bihor se va implementa un proiect pilot de digitalizare, care va permite specialiștilor în diverse afecțiuni să acceseze informații ale unor cazuri din alte unități sanitare aflate la distanță pentru a le oferi opinii medicale sau consultanță....citeste


 

Pentru îmbunătățirea actului administrativ

Întâlnire de lucru cu secretarii generali ai celor 101 unități administrativ-teritoriale (U.A.T.-uri)


Instituția Prefectului - Județul Bihor, conform dispozițiilor prefectului Dumitru Țiplea, continuă demersul de îmbunătățire a actului administrativ în cadrul unor întâlniri de lucru cu secretarii generali ai celor 101 unități administrativ-teritoriale (U.A.T.) de la nivelul județului Bihor....citeste


 

Proiectul de hotărâre privind

Strategia culturală a județului Bihor, în transparență decizională


Vineri, 15 octombrie 2021, a fost publicat în transparență decizională proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei culturale a județului Bihor pentru perioada 2021-2027....citeste


 

Astăzi, hotărârile nr. 71 și 72 din 15 oct. 2021

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 15 octombrie, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate. ...citeste


 

Începând cu data de 25 septembrie

Conducere nouă la Unitatea de Asistență Medico-Socială Popeşti


Începând cu data de 25 septembrie 2021, Unitatea de Asistență Medico-Socială Popești (U.A.M.S. Popești) are un nou manager. ...citeste


 

Variante de traseu în analiză pentru

Inelul rutier metropolitan


Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a efectuat ieri (13 oct. 2021) o vizită în comuna Oșorhei pentru a analiza mai multe variante pentru traseul viitorului inel metropolitan, o șosea cu o lungime de 20 de kilometri, situată în partea de sud a Municipiului Oradea. ...citeste


 

Astăzi, 12 Octombrie

Hotărârile nr. 69 și 70 din 12.10.2021


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U. Bihor), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 12 octombrie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate. ...citeste


 

Astăzi, vă prezentăm hotărârile 66, 67 și 68

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa... (14)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U. Bihor), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 8 octombrie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate. ...citeste


 

Miercuri, vizită pe teren

Întâlnire de lucru la Centrul Cultural Multifuncțional


Miercuri, 6 octombrie 2021, a avut loc o vizită pe terenul unde se va construi Centrul Cultural Multifuncțional, un proiect dezvoltat de Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, la care au fost invitați toți cei interesați de concursul de soluții....citeste


 

Videoconferință cu toți directorii unităților de învățământ de stat

Colectare separată a deșeurilor în școlile din județul Bihor


Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, operatorii de salubritate și Inspectoratul Școlar Județean Bihor (I.S.J. Bihor), intenționează să doteze fiecare clasă din școlile județului cu recipiente pentru colectarea separată a deșeurilor. ...citeste


 

Lansare licitație pentru

„Laptele și cornul”


Ieri, 5 octombrie 2021, a fost lansată licitația pentru „Furnizarea şi distribuţia fructelor, laptelui şi produselor lactate şi produselor de panificaţie elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi preşcolarilor din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore, pentru 2 ani școlari, 2021 - 2022 și 2022-2023"....citeste


 

Astăzi, vă prezentăm hotărârile C.J.S.U. Bihor 63 și 64 din 4 oct. 2021

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa...


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U. Bihor), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 4 octombrie, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și măsurile care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate. ...citeste


 

„Laptele și cornul”

Întâlnire cu primarii care fac achiziții proprii


Marți, 28 septembrie, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a convocat, la sediul instituției, o întâlnire cu cei 10 primari care și-au asumat derularea procedurilor pentru programul „Laptele și cornul". ...citeste


 

În urma parteneriatului dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor

Înființarea companiei aeriene locale Air Oradea


Înființarea companiei aeriene locale, în urma parteneriatului dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor, a intrat în linie dreaptă. ...citeste


 

În partea de sud a municipiului Oradea

Inel rutier metropolitan pentru o mai bună mobilitate


Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat miercuri, 29 septembrie 2021, într-o declarație de presă, realizarea unui inel rutier metropolitan cu o lungime de 20 de kilometri, în partea de sud a municipiului Oradea....citeste


 

Vineri,

A fost lansat concursul pentru centrul multifuncțional


Vineri, 1 octombrie 2021, s-a dat startul concursului de soluții pentru edificarea unui centru multifuncțional în Oradea, un proiect realizat de Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Măsurile actualizate care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U. Bihor), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de marți, 28 septembrie 2021, măsurile actualizate care se impun în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate. ...citeste


 

Hotărârea CJSU nr. 60 privind

Aprobarea scenariilor de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ preuniversitar


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 23 septembrie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 27 septembrie - 1 octombrie, precum și măsurile care se impugn în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment la nivelul localităților din județul Bihor, în funcție de incidența cazurilor Covid-19 din fiecare localitate. ...citeste


 

6.383 de cereri nesoluționate

Prefectul Dumitru Tiplea solicită comisiilor locale de fond funciar accelerarea proceselor de reconstituire a dreptului de proprietate


Prefectul Dumitru Tiplea, în calitate de președinte al Comisiei Județene Bihor pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor, solicită comisiilor locale de fond funciar de la nivelul județului Bihor accelerarea proceselor de reconstituire a dreptului de proprietate....citeste


 

„Laptele și cornul”

Zece primării din Bihor fac achiziții proprii


În ședința ordinară de joi, 16 septembrie 2021, Consiliul Județean Bihor a aprobat derularea procedurilor de atribuire a contractelor sau a acordurilor - cadru pentru achiziția produselor pentru programul „Laptele și cornul" din școli, numit oficial „Programul pentru școli al României". ...citeste


 

Scopul acestui acord este înființarea și dezvoltarea a patru noi parcuri industriale

Parteneriat pentru parcurile industriale din Aleșd, Marghita, Beiuș și Ștei


Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de luni, 23 august 2021, încheierea unui acord de parteneriat între autoritatea județeană, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile Aleșd, Marghita, Beiuș și Ștei. ...citeste


 

Domnul vicepreședinte, Mircea Mălan, nu-i scapă din ochi!

Avansează lucrările la drumul județean Beiuș - Aleșd


La finalul săptămânii trecute, a fost finalizată turnarea stratului de uzură pe o porțiune de 12 kilometri din Drumul Județean 764 Beiuș - Aleșd. Tronsonul este cuprins între Podul Pancului, prin localitatea Călățea, și Aștileu. ...citeste


 

Președintele și primarul, mână-n mână

Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea înființează, în premieră națională, o companie aeriană locală


Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan și primarul Municipiului Oradea, Florin Birta, au anunțat joi, 5 august 2021, într-o conferință de presă, înființarea unei companii aeriene locale. ...citeste


 

Domnul Gabriel-Florin Moisa va ocupa funcția de

Manager interimar la Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal


Domnul Gabriel-Florin Moisa va ocupa funcția de manager interimar al Muzeului Țării Crișurilor - Complex Muzeal. ...citeste


 

Bihorul e fruntea!

Județul Bihor, pe primul loc în țară la colectarea separată a deșeurilor


Potrivit unui raport în lucru publicat de secretarul de stat din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Raul Pop, județul Bihor se află pe primul loc în țară în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor. ...citeste


 

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a făcut

Vizită în teren pentru dezvoltarea turismului în Munții Apuseni


Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a efectuat o vizită în teren în Munții Apuseni, împreună cu președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (A.N.A.N.P.), doamna Adi Croitoru, șeful Direcției Silvice Bihor, Teodor Suciu,primarii comunelor din zonă și o echipă locală de specialiști în turism și fonduri europene. ...citeste


 

Luni, a avut loc tragerea la sorți

Elevii câștigători ai concursului „EcoProvocarea”


Luni, 12 iulie 2021, au fost extrași, prin tragere la sorți, cei 12 elevi din județul Bihor care au câștigat concursul „EcoProvocarea". ...citeste


 

Luni, au fost anunțați câștigătorii „Campionatului bihorean al curățeniei”

,,Problema curățeniei este o problemă a fiecăruia dintre noi”


Ieri, 12 iulie 2021, Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group a prezentat câștigătorii concursului „Campionatul bihorean al curățeniei"....citeste


 

Astăzi și mâine, încă patru acțiuni

Campania „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”


Campania „Iunie - Luna curățeniei în județul Bihor" se apropie de sfârșit. ...citeste


 

Astăzi (26 iunie), se va desfășura

Ceremonia militară prilejuită de Ziua Drapelului Național


Sâmbătă, 26 iunie 2021, începând cu ora 11:00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Drapelului Național....citeste


 

Pentru dezvoltarea infrastructurii și a turismului

Alba, Bihor și Cluj, parteneriat pentru Munții Apuseni


Președinții C.J. Alba, Bihor și Cluj au convenit încheierea unui acord de parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii și a turismului din Munții Apuseni. ...citeste


 

Miercuri și joi,

Ziua Iei și Sânzienele, sărbătorite la Oradea


Mâine, 23 iunie 2021, va avea loc evenimentul „Sânzienele. Sărbătoarea soarelui. Florile soarelui și lunii", organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, aflat în subordinea Consiliului Județean Bihor. ...citeste


 

Evenimente culturale în Oradea, în perioada 18-20 iunie

Oradea Art&Sound: teatru, muzică și dans în aer liber


În baza protocolului de colaborare semnat în 12 mai 2021 între Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea pentru organizarea în comun a unor acțiuni culturale în Oradea, sunt organizate la nivel de oraș evenimente culturale, în aer liber, sub numele de Oradea Art&Sound. ...citeste


 

În primele două săptămâni ale campaniei „Iunie - Luna curățeniei în județul Bihor

Peste 60 de acțiuni de igienizare


Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a susținut miercuri, 16 iunie 2021, o conferință de presă în care a prezentat stadiul campaniei „Iunie - Luna curățeniei în județul Bihor" și al celor două concursuri din cadrul campaniei, „Campionatul bihorean al curățeniei" și „Ecoprovocarea"....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar (13)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU) a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 11 iunie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 14-18 iunie, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor....citeste


 

Astăzi, joi, 10 iunie,

Se sărbătorește Ziua Eroilor


Joi, 10 mai 2021, începând cu ora 12.00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Eroilor. ...citeste


 

,,Apele au depășit patru cote maxime istorice”

Bugetul estimat pentru remedierea pagubelor produse de inundații


Instituția Prefectului - Județul Bihor, conform dispozițiilor prefectului Dumitru Țiplea, a înaintat executivului un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea de fonduri pentru remedierea pagubelor produse de inundații în urmă cu două săptămâni în județul Bihor....citeste


 

Înscrierile continuă

Peste 50 de primării s-au înscris deja la Campionatul bihorean al curățeniei


Primăriile din județul Bihor au răspuns invitației de a lua parte la „Campionatul bihorean al curățeniei". În primele cinci zile s-au înscris 54 de primării, iar perioada de înscriere continuă până în data de 10 iunie. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar (12)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 4 iunie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 7-11 iunie, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor....citeste


 

Astăzi, luni,

Conferință de presă, susținută de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan


Luni, 31 mai 2021, președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, va susține o conferință de presă în Sala Mare, de la ora 13.00....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar (11)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U. Bihor), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 28 mai 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 31 mai - 4 iunie, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor....citeste


 

Joi, a fost lansată campania „Iunie – luna curățeniei în județul Bihor”

,,Campionatul bihorean al curățeniei”


Joi, 27 mai 2021, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a anunțat lansarea campaniei „Iunie - luna curățeniei în județul Bihor", o inițiativă a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group (A.D.I. Ecolect). Asociația este compusă din Consiliul Județean Bihor și celelalte 101 unități administrativ-teritoriale (U.A.T.-uri) din județ. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar (10)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 21 mai 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 24-28 mai, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor....citeste


 

Iunie, luna curățeniei în județul Bihor

„Problema curățeniei este una a întregii comunități”


În ședința extraordinară de miercuri, 12 mai, a fost aprobat un protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group privind organizarea unei luni a curățeniei în județul Bihor în iunie. ...citeste


 

Astăzi, 19 mai,

Prefectul Dumitru Țiplea a inspectat zonele din județul Bihor afectate de viituri


Astăzi, 19 mai 2021, prefectul Dumitru Țiplea a inspectat zonele din județul Bihor afectate de viituri în ultimele 24 de ore, pentru a evalua pagubele produse și a dispune măsuri de protejare a comunităților. ...citeste


 

Miercuri, la Oradea, Caravana de consiliere și prevenție A.N.P.C.

O întâlnire cu agenții economici din domeniul HoReCa și serviciilor


Miercuri, 12 mai 2021, în cadrul Instituției Prefectului - Județul Bihor a avut loc o întâlnire cu agenții economici din domeniul HoReCa și serviciilor, în cadrul Caravanei de consiliere și prevenție, acțiune organizată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (A.N.P.C.)....citeste


 

A fost aprobat un proiect de hotărâre

Parteneriat pentru dezvoltarea zonelor turistice din județul Bihor


În ședința extraordinară de miercuri, 12 mai 2021, a fost aprobat un proiect de hotărâre privind încheierea a trei parteneriate între Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (A.N.A.N.P.) și Consiliul Județean Bihor. ...citeste


 

Din 10 mai, etapa de aplicare a chestionarelor în teren

Despre Recensământul General Agricol în Bihor


Recensământul General Agricol runda 2020 (RGA2020) a intrat, începând cu data de 10 mai, în etapa de aplicare a chestionarelor în teren, la nivelul celor 101 unități administrativ-teritoriale din județul Bihor. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Lista localităților bihorene în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U. Bihor), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de luni, 17 mai 2021, lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile de sănătate public privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar (9)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U. Bihor), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 14 mai 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 17-21 mai, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat lista localităților bihorene în care se impun limitări

Municipiul Oradea intră în scenariul verde


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de luni, 10 mai 2021, lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile de sănătate publică privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2. ...citeste


 

Duminică, 9 mai, de la ora 12.00, va avea loc

Ceremonia militară prilejuită de o triplă sărbătoare


Duminică, 9 mai 2021, începând cu ora 12.00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de o triplă sărbătoare: Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în Cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Uniunii Europene....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar (8)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței vineri, 7 mai 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 10-14 mai, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor....citeste


 

Astăzi, 6 mai, de la ora 10.00,

Conferință de presă, susținută de Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor


Tema va fi evaluarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) la șase luni de la implementarea acestuia în județul Bihor....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar (7)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U.), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 4 mai 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar de la nivelul județului Bihor pentru intervalul 5-14 mai. ...citeste


 

Dragi orădeni, am scăpat de scenariul roșu și am intrat în scenariul galben!

Lista localităților bihorene în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U.), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 3 mai 2021, lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile de sănătate publică privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Lista localităților bihorene în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U.), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de joi, 29 aprilie 2021, lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile de sănătate public privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Lista localităților bihorene în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de luni, 26 aprilie 2021, lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile de sănătate publică privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2. ...citeste


 

În și de Ziua Pământului (absolut întâmplător),

A fost recepționat Bazinul de înot de la Săcueni


Joi, 22 aprilie 2021, a fost făcută recepția la finalizarea lucrărilor la complexul de bazine de înot didactice din localitatea Săcueni. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Lista localităților bihorene în care se impun limitări (7)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de joi, 22 aprilie 2021, lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile de sănătate public privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2 de la nivelul județului Bihor. ...citeste


 

Un pod nou peste Crișul Repede

Avansează lucrările la podul din Bulz


În prezent, se lucrează la realizarea culeelor (fundațiile malurilor) la noul pod peste Râul Crișul Repede din localitatea Bulz. ...citeste


 

Felicitări echipei de aur a Oradiei!

Pregătirea portofoliului de proiecte pentru perioada 2021-2027


Vineri, 16 aprilie 2021, la sediul Consiliului Județean Bihor, a fost organizată o întâlnire de lucru între președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan și Mircea Mălan, și directorul general al Agenției de Dezvoltare Nord-Vest, Marcel Boloș. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Lista localităților bihorene în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 16 aprilie 2021, lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile de sănătate publică privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2 de la nivelul județului Bihor. ...citeste


 

Avansează într-un ritm bun

Lucrările la drumul județean dintre Aștileu și Roșia


Lucrările la Drumul Județean 764, care face legătura între localitățile Beiuș (intersecție cu DN76) și Aleșd (intersecție DN1), avansează într-un ritm bun, ajungând la un stadiu fizic de aproximativ 45%. ...citeste


 

În atenția primăriilor bihorene

Circulara referitoare la noile prevederi legale privind gospodărirea și curățenia localităților


Instituția Prefectului - Județul Bihor a emis în atenția primăriilor bihorene, conform dispozițiilor prefectului Dumitru Țiplea, o circulară referitoare la noile prevederi legale privind gospodărirea și curățenia localităților....citeste


 

Miercuri, a fost dat ordinul

Așadar, au început lucrările la Autogara Beiuș


Miercuri, 14 aprilie 2021, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor de execuție a proiectului „Construire autogară" în Municipiul Beiuș. ...citeste


 

În ședința extraordinară de vineri, 9 aprilie, a C.J. Bihor

A fost aprobat bugetul pentru anul 2021


În ședința extraordinară de vineri, 9 aprilie, a fost votat bugetul Județului Bihor și al instituțiilor subordonate pe anul 2021. ...citeste


 

În cadrul tranșelor 2 și 3

Peste 60 de mii de pachete cu alimente și produse de igienă au ajuns la beneficiari


30.097 de pachete cu alimente și 30.097 de pachete cu produse de igienă, aferente tranșelor 2 și 3 din Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2021, au ajuns la beneficiarii din Bihor, sub coordonarea Instituției Prefectului....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Lista localităților bihorene în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU) a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 9 aprilie, lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile de sănătate publică privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2 de la nivelul județului Bihor....citeste


 

În Bihor,

Numărul vaccinurilor administrate de la începutul campaniei de vaccinare a depășit 100.000.


Miercuri, 7 aprilie 2021, numărul vaccinurilor administrate în județul Bihor de la începutul campaniei de vaccinare a depășit 100.000....citeste


 

Astăzi, 9 aprilie, ora 15.00, va avea loc

O ședință extraordinară a Consiliului Județean Bihor


Astăzi, 9 aprilie 2021, începând cu ora 15.00, va avea loc o ședință extraordinară a C.J. Bihor....citeste


 

Pentru prevenirea inundațiilor

Prefectul Dumitru Țiplea solicită primarilor să ia măsuri pentru a preveni situaţiile de urgenţă


Prefectul Dumitru Țiplea solicită primarilor de la nivelul județului Bihor îndepărtarea deșeurilor din albiile cursurilor de apă pentru a evita poluarea acestora, precum și pentru a preveni situaţiile de urgenţă ce se pot produce ca urmare a inundațiilor....citeste


 

Șase controale, șase sancțiuni

Controale în trafic pentru asigurarea calității șoselelor


În ultimele două săptămâni, Compartimentul Transport din cadrul Consiliul Județean Bihor a realizat șase controale pe drumurile județene, împreună cu Poliția Rutieră și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.), pentru verificarea respectării maselor și/sau a dimensiunilor maxime admise de către șoferii autoturismelor prezente în trafic....citeste


 

Zboruri Oradea-București-Oradea, cu

Un nou program, adaptat nevoilor orădenilor


Persoanele care călătoresc în interes personal sau de serviciu în Capitală și doresc să se întoarcă în Oradea în aceeași zi, vor avea la dispoziție zboruri cu un program mai convenabil. ...citeste


 

Astăzi, Hotărârea nr. 29

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat lista localităților bihorene în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU) a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 2 aprilie 2021, lista localităților bihorene în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile de sănătate publică privind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2 de la nivelul județului Bihor....citeste


 

Astăzi (30 martie),

Ședință ordinară C.J. și conferință de presă


Astăzi, 30 martie 2021, începând cu ora 15.00, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor. Ședința se va desfășura în Sala Mare, dar va fi transmisă și on-line, pe pagina de Facebook a instituției:...citeste


 

Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Mălan,

Vizită în teren la proiectele din județ, aflate în implementare


În vizita de lucru de miercuri, 24 martie 2021, în comunele Finiș, Lazuri de Beiuș și orașul Ștei, vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Mălan, a ieșit și pe teren la proiectele aflate în implementare....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământ și lista localităților în care se impun limitări (6)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 27 martie, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 29 martie - 2 aprilie, lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, precum și măsurile suplimentare de sănătate publică de la nivelul județului Bihor....citeste


 

Consiliul Județean Bihor chiar lucrează

În lucru, strategia pentru dezvoltarea județului Bihor


Consiliul Județean Bihor lucrează în această perioadă la realizarea strategiei de dezvoltare pentru perioada 2021 - 2027. ...citeste


 

Inaugurare traseu turistic (o premieră)

Un nou traseu de Via Ferrata în județul Bihor


Vineri, 26 martie 2021, a fost inaugurat traseul de Via Ferrata din Cheile Cuților, în comuna Roșia. ...citeste


 

Luni,

Vizită de lucru pentru Acordul de parteneriat din Apuseni


Luni, 22 martie 2021, la Oradea, a avut loc o întâlnire între reprezentanții Consiliului Județean Alba și reprezentanții Consiliului Județean Bihor. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar și lista localităților în care se impun restricții (5)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 19 martie, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 21-26 martie, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor...citeste


 

Refuz să cred, că din pix,

Oradea, din PORTOCALIE, a devenit ROȘIE!!!


Prefectul Dumitru Țiplea a luat notă, în urma raportului emis de către Direcția de Sănătate Publică Bihor, cu privire la depășirea cu 0,15 procente a incidenței de 3 cazuri/1.000 de locuitori în Municipiul Oradea. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) va analiza necesitatea încadrării Municipiului Oradea într-un scenariu mai restrictiv, în funcție de fluctuația incidenței din următoarele 48 de ore....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Lista localităților din Bihor în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de ieri, 15 martie 2021, lista localităților din Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2....citeste


 

Proiectul IPHEALTH

Șase oferte pentru echipamente de căutare și salvare în cadrul proiectului ROHU 449


Luni, 8 martie, a fost ultima zi de depunere a ofertelor aferente procedurii de achiziție care are ca obiect ,,Achiziția echipamentelor necesare pentru căutare, salvare și transport victime pe teren dificil, în cadrul proiectului IPHEALTH - FA Phase, cod ems ROHU449", procedură derulată pe loturi (patru loturi)....citeste


 

WASTEBOOK,

O aplicație integrată pentru gestionarea deșeurilor din județul Bihor


A.D.I. Ecolect, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, va depune până la sfârșitul lunii martie un proiect pe fonduri europene pentru dezvoltarea unei aplicații integrate pentru managementul deșeurilor din județ. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar și lista localităților în care se impun limitări (4)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de joi, 11 martie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 15-19 martie, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor....citeste


 

Se urmărește punerea în valoare și conservarea zonei carstice

Parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii și a turismului în Munții Apuseni


Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a avut marți, 9 martie, o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Alba, găzduită de primarul orașului Câmpeni din județul Alba. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre un parteneriat care va duce la dezvoltarea celor două județe, în special în zona Munților Apuseni....citeste


 

Proiectul „Construire autogară”

Joi, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la Autogara Marghita


Joi, 11 martie 2021, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor de execuție a proiectului „Construire autogară" în Municipiul Marghita....citeste


 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis

Varianta 1, traseul decis pentru Centura Beiuș


În urma analizei celor trei trasee propuse pentru Varianta de Ocolire Beiuș, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) a decis realizarea Variantei 1. Aceasta ar urma să fie împărțită în două sectoare: sectorul 1, care ocolește Beiușul, și sectorul 2, care ocolește celelalte localități de pe traseu....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, precum și lista localităților în care se impun limitări (3)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 5 martie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 8-12 martie, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor. ...citeste


 

De la 1 martie 2021

Website-ul Consiliului Județean Bihor are o nouă versiune


Website-ul Consiliului Județean Bihor (www.cjbihor.ro) are un nou design....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar și lista localităților în care se impun restricții (2)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 26 februarie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 1-5 martie, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor. ...citeste


 

C.J.S.U. Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar și lista localităților în care se impun restricții (1)


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 19 februarie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 22-26 februarie, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor. ...citeste


 

Întâlnire de lucru cu arhitecți pentru

Ghidul de construire în zona montană a județului Bihor


Miercuri, 17 februarie 2021, în sala de ședințe a C.J. Bihor, a avut loc o întâlnire de lucru pe tema Ghidului de construire în zona montană. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar și lista localităților în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 12 februarie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar pentru intervalul 15-19 februarie, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment de la nivelul județului Bihor....citeste


 

Comunicat de presă

Lista localităților cu limitări și operaționalizarea a cinci noi fluxuri de vaccinare


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de miercuri, 10 februarie 2021, lista localităților din Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. ...citeste


 

Prefectul Dumitru Țiplea susține că este necesară

Identificarea și implementarea unei strategii pentru tratarea și recuperarea pacienților post Covid-19


În cadrul ședinței de lucru cu unitățile sanitare din județul Bihor, prefectul Dumitru Țiplea a pus în discuție necesitatea unei strategii de tratament și recuperare a pacienților post Covid-19 la nivelul întregului județ. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar de la nivelul județului Bihor...


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 5 februarie 2021, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar de la nivelul județului Bihor, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment....citeste


 

Întâlnirea prefectului cu reprezentanți ai unităților sanitare

Gradul de implementare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor


Prefectul Dumitru Țiplea a convocat marți, 2 februarie 2021, o ședință cu unitățile sanitare de la nivelul județului Bihor. ...citeste


 

A fost deblocat proiectul cu fonduri europene

Parc Științific și Tehnologic Bihor


După o perioadă de trei ani în care proiectul Parcul Științific și Tehnologic Bihor, finanțat din fonduri europene, a stagnat, au fost făcuți primii pași pentru deblocarea acestuia, urmând ca județul nostru să beneficieze în următoarea perioadă de dezvoltare economică și tehnologică....citeste


 

Acesta va presupune o colaborare între Consiliu și toate primăriile din Bihor

Gestionarea câinilor fără stăpân din Bihor


Președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, a prezentat în cadrul conferinței de presă de joi, 28 ianuarie 2021, programul județean de gestionare a câinilor fără stăpân. ...citeste


 

De la 1 martie, timpii pentru eliberarea documentelor vor fi considerabil reduși

Certificate și autorizații eliberate mai repede de Direcția Arhitect Șef a Consiliului Județean Bihor


Direcția Arhitect Șef din cadrul Consiliului Județean Bihor va eficientiza relația cu cetățenii astfel încât timpii pentru eliberarea documentelor să fie considerabil reduși începând cu data de 1 martie 2021. ...citeste


 

Zonele turistice, după modelul stațiunilor europene

Regulament de construire în zona montană a județului Bihor


În cadrul conferinței de presă susținute joi, 28 ianuarie 2021, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a prezentat un regulament de construire pentru zona montană a județului, care are scopul de a se crea un aspect unitar, care să respecte și să prezerve tradiția și specificul local. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Lista localităților din Bihor în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de miercuri, 27 ianuarie, lista localităților din Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Lista localităților din Bihor în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de luni, 25 ianuarie 2021, lista localităților din Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2....citeste


 

A fost lansată procedura de achiziție publică pentru contractarea documentației tehnice aferente investiției

Drum Expres Oradea-Arad


În cursul zilei de joi, 21.01.2021, membrii parteneriatului regional format pentru realizarea Drumului Expres Oradea-Arad, respectiv reprezentanții legali ai Consiliului Județean Bihor, Municipiului Oradea, Municipiului Arad și Consiliului Județean Arad, au semnat actualizarea acordului de asociere prin introducerea proiectului tehnic în achiziția comună, pe lângă actualizarea studiului de fezabilitate, precum și documentația specifică necesară demarării procedurii de achiziție publică pentru contractarea documentației tehnice aferente investiției Drum Expres Oradea-Arad....citeste


 

Duminică, 24 ianuarie 2021, începând cu ora 12.00, va avea loc

Ceremonia militară restrânsă prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române


Evenimentul se va desfășura la Statuia Regelui Ferdinand I din Piața Unirii - Oradea, după următorul program:...citeste


 

Consiliul Județean Bihor, Instituția Prefectului și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Bihor

Protocol de colaborare pentru respectarea legislației privind beneficiarii venitului minim garantat


Vineri, 22 ianuarie 2021, a fost încheiat un protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor, Instituția Prefectului și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Bihor, cu scopul de a se asigura respectarea legislației privind venitul minim garantat....citeste


 

Se dorește ca două treimi din activitatea pe care o derulează direcția să fie desfășurată în regim externalizat

Continuă externalizarea serviciilor sociale ale D.G.A.S.P.C.


Marți, 19 ianuarie 2021, Consiliul Județean Bihor, în ședință extraordinară, a adoptat cu unanimitate de voturi procedura de continuare a externalizării serviciilor sociale pentru contractele de furnizare a serviciilor sociale....citeste


 

Noi etape în proiectele de infrastructură ale Consiliului Județean Bihor

Consiliul Județean Bihor, vot favorabil pentru varianta 3 a Centurii Aleșd


Consiliul Județean a avizat marți, 19 ianuarie 2021, în cadrul ședinței extraordinare, cea de-a treia variantă a traseului pentru șoseaua de centură Aleșd, votată și de către Consiliul Local al orașului Aleșd....citeste


 

Astăzi, 19 ianuarie, ora 15.00,

O ședință extraordinară a Consiliului Județean Bihor


Astăzi, 19 ianuarie 2021, începând cu ora 15.00, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean Bihor. ...citeste


 

C.J.S.U. Bihor

Lista localităților din Bihor în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U.), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de vineri, 15 ianuarie 2021, lista localităților din Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. ...citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat

Lista localităților din Bihor în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U.), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 11 ianuarie 2021, lista localităților din Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. ...citeste


 

Vineri, 8 ianuarie,

Vicepreședintele Mircea Mălan, întâlniri cu toți primarii din județul Bihor pe tema S.M.I.D.


Vineri, 8 ianuarie 2021, vicepreședintele Mircea Mălan a avut o întâlnire cu primarii din Zona Metropolitană extinsă a Oradei, zonă în care operatorul de salubritate este compania R.E.R. ...citeste


 

Marți, o ședință operativă cu managerii instituțiilor subordonate și operatorii economici

Regulament pentru buna gestionare a resurselor financiare și umane în instituțiile subordonate Consiliului Județean Bihor


Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a convocat marți, 5 ianuarie 2021, o ședință operativă cu managerii instituțiilor subordonate și operatorii economici la care Consiliul are calitatea de acționar/asociat unic sau majoritar sau deține o participație majoritară, direct sau indirect....citeste


 

Astăzi (marți, 5 ianuarie 2021), ora 8.00,

Institutia Prefectului județul Bihor va demara campania de vaccinare împotriva Covid-19 în județul Bihor


Pentru început este vorba de 12 centre amenajate pentru etapa I la nivelul județului Bihor....citeste


 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a aprobat, luni,

Lista localităților de la nivelul județului Bihor în care se impun limitări


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (C.J.S.U.), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de luni, 4 ianuarie 2021, lista localităților de la nivelul județului Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. ...citeste


 

miercuri, 5 octombrie 2022

Poza zilei

,,Boboaca” de la Arte, Bianca Bonaț

La Poza zilei, o avem, astăzi, invitată pe ,,Boboaca" de la Facultatea de Arte, Bianca Bonaț, care a reprezentat ieri (3 octombrie 2022) studenții-,,boboci" în prezidiu, alături de Natalia Cuc, președintele studenților în Senatul Universității, la deschiderea oficială a anului universitar la Universitatea din Oradea.