Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 septembrie
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: ,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. ,,Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.
........................................
UPDATE Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu
,,Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.
Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Astăzi, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat. Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook:
,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei ,,România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor ,,România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

M.Ed.C.T. | 2010

Luni, 29 noiembrie, ora 14.00

MECTS premiază olimpicii români medaliați la concursurile școlare internaționale


28 noiembrie 2010.
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, organizează luni, 29 noiembrie, festivitatea de premiere a elevilor care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile școlare internaționale în anul școlar 2009-2010. Evenimentul va avea loc la sala mare a Palatului Național al Copiilor din București (Bulevardul Tineretului nr. 8 - 10, sector 4), cu începere de la ora 14.00. ...citeste


 

Dezmințire

„ARACIP nu acordă stimulente angajaților săi!”


ARACIP și Ministerul Educației dezmint categoric informațiile referitoare la acordarea preferențială a unor stimulente angajaților MECTS....citeste


 

Concluzii în urma reuniunii Consiliului pentru Curriculum

Modernizarea curriculumului național este prioritară


Prima întrunire a Consiliului pentru Curriculum, organism consultativ al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS), s-a desfășurat vineri, 3 septembrie 2010, la sediul MECTS....citeste


 

Vineri,

Etapa finală a concursului „Tinerii dezbat”


A doua ediție a concursului național de dezbateri „Tinerii dezbat” a ajuns la etapa finală. ...citeste


 

O noua disciplină opțională

„Administrarea calculatoarelor și a rețelelor”


Din anul școlar 2010 - 2011, elevii de liceu vor putea studia disciplina opțională „Administrarea calculatoarelor și a rețelelor”. ...citeste


 

Patru medalii, la „bătălia” de la Waterloo

O medalie de argint și trei de bronz la Olimpiada internațională de informatică


Lotul olimpic de informatică al României a obținut patru medalii (o medalie de argint și trei de bronz) la a XXII-a ediție a Olimpiadei internaționale de informatică, desfășurate în perioada 14-21 august 2010, în orașul canadian Waterloo....citeste


 

Luni, 23 august, începe

A doua sesiune a examenului de bacalaureat 2010


A doua sesiune (august-septembrie) a examenului de bacalaureat 2010 începe luni, 23 august, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și în limba maternă, probe ce se vor desfășura și în ziua de marți, 24 august....citeste


 

MECTS a instituit pentru școlile din învățământul preuniversitar de stat din România

„Diploma de Excelență Instituțională”


Miercuri, 11.08.2010
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) a instituit, prin ordin al ministrului Daniel Petru Funeriu, acordarea, începând cu anul școlar 2010-2011, a „Diplomei de Excelență Instituțională” pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat....citeste


 

De la M.E.C.T.S.

Precizări referitoare la admiterea în învățământul superior, sesiunea septembrie 2010


Marți, 10 august 2010.
Biroul de presă al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului este împuternicit să facă următoarele precizări legate de admiterea în învățământul superior, sesiunea septembrie 2010:...citeste


 

Olimpicii României

Trei medalii la Olimpiada internațională de geografie


Lotul olimpic de geografie al țării noastre a avut o comportare remarcabilă, la a IX-a ediție a Olimpiadei internaționale de geografie, desfășurată în Taiwan, în perioada 29 iulie - 4 august....citeste


 

După ședința Guvernului din data de 28 iulie

Declarația de presă a ministrului Educației, Daniel Petru Funeriu


Bună ziua! Bine v-am găsit.
Guvernul a adoptat astăzi, două Hotărâri care privesc restructurările din Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. În particular, aceste restructurări privesc domeniul Tineretului și Sportului în care s-au luat două hotărâri. ...citeste


 

A fost lansat portalul http://profesorulcreator.siveco.ro în cadrul proiectului

„Profesorul - creator de soft educațional”


Portalul: http://profesorulcreator.siveco.ro/web/guest/home a fost creat ca interfață a proiectului „Profesorul - creator de soft educațional", proiect cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 din Fondul Social European și realizat în cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și SIVECO Romania SA....citeste


 

Pentru statutul de formator

Lansarea proiectului „Instruirea în societatea cunoașterii”


Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în parteneriat cu SIVECO România, anunță lansarea proiectului „Instruirea în societatea cunoașterii". ...citeste


 

Concursul de titularizare din 14 iulie

Rezultatele după soluționarea contestațiilor


Rata de promovabilitate (cel puțin nota 5) la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, din data de 14 iulie, după soluționarea contestațiilor, a fost de 77,40% (în creștere cu 1,44% față de rata înainte de depunerea contestațiilor - 75,96%). ...citeste


 

Alte medalii internaționale

Trei medalii la Olimpiada de informatică a țărilor din Europa Centrală și de Est


20 iulie 2010.
Lotul olimpic de informatică al României, participant la Olimpiada de informatică a Europei Centrale, desfășurată în perioada 12 - 19 iulie, la Ko¹ice (Slovacia), a obținut trei medalii (două de argint și una de bronz). ...citeste


 

Concursul de titularizare din 14 iulie

Rezultatele înainte de contestații


19 iulie 2010.
Rata de promovabilitate (cel puțin nota 5) la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, din data de 14 iulie, înainte de soluționarea contestațiilor, a fost de 75,96%....citeste


 

Olimpicii noștri internaționali

Două medalii (argint și bronz) la Olimpiada internațională de biologie


18 iulie 2010. Lotul olimpic de biologie al României a reușit să păstreze și în acest an tradiția performanțelor notabile la concursurile internaționale de profil. ...citeste


 

Olimpicii internaționali ai României

Douăsprezece medalii la Olimpiada internațională pluridisciplinară Tuymaada


14 iulie 2010.
Lotul olimpic al României a obținut douăsprezece medalii la ediția de anul acesta a Olimpiadei internaționale pluridisciplinară Tuymaada (două de aur, cinci de argint și cinci de bronz) la toate cele patru probe din structura competiției (informatică, matematică, fizică și chimie). Competiția s-a desfășurat în perioada 7-14 iulie, în Irkutsk (Yakuția, Siberia Orientală)....citeste


 

La nivel național

Rata de promovare a examenului de bacalaureat după soluționarea contestațiilor - 69,30%


În urma centralizării datelor preluate din teritoriu, rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, după soluționarea contestațiilor, este de 69,30% (cu 12,17 puncte procentuale sub cea din 2009 - 81,47%). ...citeste


 

În noua sa formulă

Rata de promovare a examenului de bacalaureat (înainte de contestații) este de 67,29%


Rata de promovare înregistrată la examenul de bacalaureat din acest an (sesiunea iunie - iulie), înainte de soluționarea contestațiilor, este de 67,29% (cu 12,66 puncte procentuale sub media de anul trecut - 79,95%)....citeste


 

Bacalaureatul în direct

Marți – proba scrisă la limba maternă


Marți, 29 iunie 2010, s-a desfășurat proba scrisă la limba maternă din cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de bacalaureat. ...citeste


 

Bacalaureat 2010

Situația elevilor prezenți și a celor eliminați la proba de limba și literatura română


Astăzi, 28 iunie 2010, a avut loc prima probă scrisă a examenului de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2010, proba de limba și literatura română. ...citeste


 

Conferința de presă de astăzi, 28 iunie (ce la sediul M.E.C.T

Declarația ministrului Educației, Daniel Petru Funeriu


„Bună ziua!
În primul rând doresc să vă spun că examenul de bacalaureat decurge normal. Doresc să-i felicit pe toți cei care au fost implicați în organizarea de până acum, unii dintre ei în condiții nu tocmai ușoare din cauza inundațiilor care au făcut dificilă situația în anumite județe. ...citeste


 

Șase medalii la Balcaniada de matematică pentru juniori

România – locul I pe națiuni


Lotul olimpic de juniori al României a obținut șase medalii (trei de aur și trei de argint) și locul I pe națiuni la a XIV-a ediție a Olimpiadei balcanice de matematică pentru juniori, desfășurată la Băile Olănești, în perioada 17 - 23 iunie 2010....citeste


 

Tel verde - 0800801100 (telefon gratuit)

TEL VERDE pentru semnalarea neregulilor la bacalaureat


În continuarea preocupărilor pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, la Cabinetul ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Petru Funeriu, a fost deschisă linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetățenii pot semnala toate neregulile apărute în organizarea și derularea examenului de bacalaureat....citeste


 

Evaluarea națională la clasa a VIII-a

Marți, 4 mai, proba de limba și literatura română


Luni, 3 mai 2010. Prima probă din cadrul evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a - proba scrisă la Limba și literatura română - se va desfășura marți, 4 mai, cu începere de la ora 12.00. ...citeste


 

Gojdistul Dan Mihai Mercea – medalie de bronz

Șase medalii la Olimpiada internațională de chimie „D. Mendeleev”


Lotul olimpic de chimie a obținut o medalie de argint și cinci de bronz la a 44-a ediție a Olimpiadei internaționale de chimie „D. Mendeleev”, desfășurată în perioada 27 aprilie - 3 mai 2010, la Baku (Azerbaidjan)....citeste


 

„Semne bune, anul are!”

Comisia de învățământ a Camerei Deputaților a aprobat includerea clasei a IX-a în ciclul gimnazial


Vineri, 30 aprilie 2010.
„Este o zi foarte importantă pentru școala românească. Mulțumesc Comisiei de învățământ a Camerei Deputaților, care și-a exprimat, prin votul acordat, aprobarea pentru opțiunea majoră a Guvernului, a Ministerului Educației, aceea de a avea un învățământ general obligatoriu de 10 ani, bine structurat, coerent și modern......citeste


 

Examenul național de bacalaureat

Prima zi a probei de evaluare a competențelor digitale


Luni, 19 aprilie 2010, în prima zi a probei de evaluare a competențelor digitale (D) din cadrul examenului de bacalaureat 2010, s-au prezentat 45.178 de elevi din totalul celor 47.619 înscriși. Au lipsit sau au fost reprogramați pentru zilele următoare un număr de 2.441 candidați. Cei mai mulți participanți s-au înregistrat în București (4.151), respectiv județele Dolj (1.826) Iași (1.821) și Prahova (1.810). ...citeste


 

Începând cu anul 2013,

Noua formulă de admitere la liceu


Luni, 12 aprilie 2010.
Potrivit Legii Educației Naționale, începând cu anul 2013, admiterea la liceu se realizează după o procedură ce ține cont de raportul dintre numărul de candidați și numărul locurilor oferite de unitățile de învățământ liceal. ...citeste


 

Conform Legii Educației Naționale aprobate de Guvernul României

Structura examenului național de bacalaureat


Luni, 12 aprilie 2010.
Guvernul României a aprobat în ședința de luni, 12 aprilie, proiectul Legii Educației Naționale propus de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. ...citeste


 

Luni, 22 martie, la sediul MECTS

Declarațiile ministrului Educației, dl Daniel Petru Funeriu, făcute în conferința de presă din 22 martie


„Vreau să spun foarte clar și foarte sincer profesorilor din România: ministrul Educației și ministerul pe care îl conduc este primul care se interesează de soarta profesorilor și de soarta salariilor. La ora actuală, există în bugetul ministerului, până la sfârșitul anului 2010, bani pentru plata tuturor salariilor tuturor profesorilor încadrați în baza Legii 330.”...citeste


 

Precizări referitoare la declarațiile ministrului Educației făcute la postul de televiziune B1

„Afirmațiile ministrului Educației au fost scoase din context”


Vineri,19 martie 2010.
Referitor la modul deformat în care au fost interpretate în mass-media declarațiile făcute de către ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dl. Daniel Petru Funeriu, joi, 18 martie, în emisiunea „Nașul” de la B1TV, purtătorul de cuvânt al ministrului, doamna Melania Vergu, precizează următoarele:...citeste


 

Din partea MECTS

Precizări privind plata salariilor cadrelor didactice pentru luna februarie


Luni, 8 martie 2010.
Referitor la speculațiile apărute în mass- media pe tema apariției unor posibile proteste spontane, cauzate de neplata salariilor cuvenite cadrelor cadrelor din învățământul preuniversitar pentru luna februarie, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, doamna Melania Vergu, precizează următoarele:...citeste


 

Precizări ale Ministerului Educației referitoare la

Acordarea burselor pentru elevi


25 februarie 2010.
Referitor la plata burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, doamna Melania Vergu, face câteva precizări în legătură cu acordarea acestora: „Conform Legii Învățământului nr. 84/1995, «elevii și studenții de la cursurile de zi din învățământul de stat pot beneficia de burse de performanță, de merit, burse de studiu și burse de ajutor social»....citeste


 

Prioritatea mandatului ministrului Educației

Reforma curriculară


Marți,16 februarie 2010.
Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dl Daniel Petru Funeriu, a declarat marți, 16 februarie, la dezbaterea organizată de Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, că reforma curriculară este principala prioritate a mandatului său. „Curriculumul e cea mai importantă parte a sistemului educațional. Modernizarea curriculară este o prioritate a mandatului meu, dar curriculum-ul trebuie să fie perfect corelat și cu evaluarea și cu ciclurile de învățământ”, a declarat ministrul Educației....citeste


 

Bacalaureatul în direct

Rezultate parțiale în a doua zi de evaluare...


Marți, 16 februarie 2010.
Conform raportului întocmit de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) pe baza datelor preliminare transmise până la ora 16.00 de inspectoratele școlare județene, marți, 16 februarie, la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) au participat 84.708 elevi....citeste


 

MECTS (re)vine și spune:

Înscrierea copiilor în clasa I trebuie făcută, pe cât posibil, în perioada 3 martie - 3 mai 2010


Marți, 16 februarie 2010.
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a transmis o notificare inspectoratelor școlare județene potrivit căreia acestea vor informa părinții în legătură cu necesitatea înscrierii copiilor în clasa I, pe cât posibil, până la data de 3 mai 2010. ...citeste


 

Bacalaureatul, în direct

Primele rezultate parțiale la proba de evaluare a competențelor lingvistice în limba română


Luni, 15 februarie 2010. Conform datelor preliminare centralizate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba și literatura română (proba A) de astăzi, 15 februarie, au participat 69.970 de elevi (din 83.233 înscriși). Au fost evaluați 69.969 de elevi, un candidat fiind eliminat pentru tentativă de fraudă (București)....citeste


 

La ora adevărului

Luni, încep primele probe orale ale examenului de bacalaureat


Pentru prima oară în istoria postdecembristă a bacalaureatului, examenul începe în timpul anului școlar și nu la sfârșitul acestuia. MECTS se preocupă de organizarea acestui examen în condiții optime....citeste


 

În sfârșit, se face dreptate!

Educatorii și învățătorii vor fi încadrați și remunerați ca absolvenți de studii superioare


9 februarie 2010. Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a luat act de prevederile Legii 387/2009 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 40/2009 pentru modificarea și completarea Legii învățământului nr. 84/1995 și a Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic și a emis ordinul de aplicare a legii. Mai exact, ordinul se referă la aprobarea specializărilor universitare care conferă dreptul absolvenților de licee pedagogice să ocupe funcții didactice de profesor în învățământul preșcolar și primar....citeste


 

O paletă largă de probleme

Declarațiile ministrului Educației, dl Daniel Petru Funeriu, după întâlnirea cu inspectorii școlari generali ( Sibiu, 8 februarie)


Bună ziua și mă bucur foarte mult că mă aflu la Sibiu, astăzi. Vreau să vă informez despre ce am avut astăzi în agendă. În primul rând, azi de dimineață am avut o întâlnire cu domnul prefect și cu domnul inspector școlar general din Sibiu, pentru a vedea exact ceea ce se întâmplă la nivelul județului Sibiu, dacă există probleme și cum le putem rezolva. ...citeste


 

În Capitală și în 12 județe

Cursurile semestrului al II-lea se suspendă pentru o zi - 8 februarie


07 februarie 2010.
În urma analizei efectuate la nivelul Guvernului pe baza raportărilor transmise de județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial din 12 județe și Capitală nu vor începe cursurile semestrului al II-lea luni, 8 februarie 2010. ...citeste


 

Investește în oameni! Lansarea proiectului strategic

„Dezvoltarea competențelor cheie - premisă a incluziunii sociale”


3 februarie 2010.
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, lansează proiectul strategic „Dezvoltarea competențelor cheie - premisă a incluziunii sociale", care urmează a se implementa în perioada decembrie 2009 - decembrie 2012 (36 de luni). ...citeste


 

În obiectiv: federațiile sportive

Ministrul Daniel Petru Funeriu sprijină activitatea federațiilor sportive în școli


2 februarie 2010.
Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dl Daniel Petru Funeriu, își reafirmă sprijinul pentru mișcarea sportivă din România, inclusiv prin susținerea colaborării dintre federațiile sportive și școli....citeste


 

Ministrul Educației a anunțat

Lansarea dezbaterii publice pentru noua Lege a Educației


31 ianuarie 2010
Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dr. Daniel Petru Funeriu, a anunțat, duminică, 31 ianuarie 2010, la Pitești, la festivitatea de deschidere a Olimpiadei naționale de chimie că, în zilele următoare, va fi lansată în dezbatere publică noua Lege a Educației....citeste


 

Ministrul Funeriu atrage atenția...

Inspectoratele școlare județene trebuie să se implice în combaterea cazurilor de violență în școli


Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dr. Daniel Petru Funeriu, atrage atenția Inspectoratului Școlar al municipiului București, dar și celorlalte inspectorate școlare din țară, asupra faptului că au datoria de a întări măsurile prevăzute de regulamentele școlare pentru asigurarea disciplinei și siguranței în școli....citeste


 

Declarația domnului Cătălin Baba, secretar de stat în MECTS și președinte al Comisiei de Dialog Social (CDS)

„Este o prioritate a Executivului să întărească filiera tehnologică în învățământul preuniversitar...”


În cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de miercuri, 20 ianuarie 2010, discuțiile au vizat preponderent aspectele aflate pe ordinea de zi. În primul rând, instrucțiunile pentru fundamentarea cifrei de școlarizare și stabilirea rețelei unităților de învățământ preuniversitar de stat în anul școlar 2010-2011....citeste


 

Astăzi,

MECTS organizează simularea probei de evaluare a competențelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat


Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului organizează astăzi, miercuri, 20 ianuarie 2010, simularea probei de evaluare a competențelor digitale dobândite de elevi pe parcursul studiilor liceale (proba D din cadrul examenului de bacalaureat 2010)...citeste


 

Miercuri, 20 ianuarie

M.E.C.T..S. a convocat Comisia de Dialog Social


15 ianuarie 2010
După cum a promis în declarația de presă din data de 12 ianuarie 2010, după întâlnirea cu sindicatele, dl ministru dr. Daniel Petru Funeriu a analizat, vineri, în cadrul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, măsurile propuse de către inspectoratele școlare pentru aplicarea OUG 114/2009....citeste


 

Întâlnirea Secretarului de Stat Oana Badea cu președinții comisiilor județene de bacalaureat pentru simularea probei de evaluare a competențelor digitale

Secretarul de stat, Oana Badea și simularea de miercuri pentru bac


14 ianuarie 2010.
Secretarul de stat în MECTS, dna Oana Badea, împreună cu reprezentanții CNEE, au organizat, joi, 14 ianuarie 2010, o sesiune de instruire cu inspectorii școlari generali sau generali adjuncți, președinți ai comisiilor județene de bacalaureat, respectiv ai municipiului București, și cu informaticienii inspectoratelor școlare județene pentru pregătirea simulării probei de evaluare a competențelor digitale....citeste


 

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului face precizări în privința campaniei de vaccinare a elevilor împotriva virusului A/H1N1

Ministrul și vaccinul


14 ianuarie 2010.
Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a anunțat inspectoratele școlare generale că „efectuarea vaccinării minorilor se face numai cu acordul reprezentantului legal al acestora”, în temeiul prevederilor art. 12 pct.1, art. 24 pct. 2 lit. e) din Convenția ONU cu privire la drepturile copilului și art. 5 alin(2) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. ...citeste


 

Marți, 12 ianuarie

A doua întâlnire informală dintre ministrul Educației, dl dr. Daniel Petru Funeriu, și reprezentanții sindicatelor din învățământ


Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dr. Daniel Petru Funeriu, s-a întâlnit, marți, 12 ianuarie 2010, la sediul ministerului, cu reprezentanții tuturor federațiilor sindicale din învățământ. ...citeste


 

Declarația doamnei Oana Badea, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar, în M.E.C.T.S.

„Trebuie să avem tăria să ne privim în ochi, atunci când fundamentăm cifra de școlarizare”


În urma întâlnirii cu inspectorii școlari, secretarul de stat a făcut următoarea declarație: ,,Această convocare este legată de emiterea ordinului de ministru, care vizează fundamentarea cifrei de școlarizare. ...citeste


 

M.E.C.T.S. precizează

Aplicarea Legii-cadru 330/2009 privind salarizarea unitară nu afectează salariile profesorilor


În legătură cu articolele apărute în presă, referitoare la aplicarea Legii-cadru 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului precizează că salariile cadrelor didactice pentru luna decembrie vor fi plătite în intervalul 5 - 15 ianuarie 2010....citeste


 

Miercuri, 6 ianuarie

Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dl dr. Daniel Petru Funeriu, solicită inspectorilor școlari generali propuneri pentru aplicarea OUG 114/2009


Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dr. Daniel Petru Funeriu, a solicitat inspectorilor școlari să analizeze, până la data de 8 ianuarie 2010, posibilele măsuri de optimizare a rețelei școlare, în vederea utilizării eficiente a resurselor umane, materiale și financiare pentru încadrarea în numărul maxim de posturi alocat județului, pentru anul școlar 2010 - 2011...citeste


 

Marți, 5 ianuarie

Întâlnirea dintre ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, domnul dr. Daniel Petru Funeriu și reprezentanții sindicatelor din învățământ


Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dr. Daniel Petru Funeriu, s-a întâlnit marți, 5 ianuarie 2010, cu reprezentanții tuturor federațiilor sindicale din învățământ. ...citeste


 

miercuri, 5 octombrie 2022

Poza zilei

,,Boboaca” de la Arte, Bianca Bonaț

La Poza zilei, o avem, astăzi, invitată pe ,,Boboaca" de la Facultatea de Arte, Bianca Bonaț, care a reprezentat ieri (3 octombrie 2022) studenții-,,boboci" în prezidiu, alături de Natalia Cuc, președintele studenților în Senatul Universității, la deschiderea oficială a anului universitar la Universitatea din Oradea.