Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 septembrie
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: ,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. ,,Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.
........................................
UPDATE Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu
,,Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.
Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Astăzi, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat. Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook:
,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei ,,România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor ,,România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

Școli | Școala din Oșorhei

Parteneriatul Oșorhei - Calea Mare

Satul, cu universul copilăriei și monografia ținuturilor natale


În luna mai 2017, am decis să ne unim din nou forțele, și, de la mic la mare, de la Școala Gimnazială ,,Aurel Pop" din Oșorhei, am plecat la Calea Mare pentru ultima vizită din acest an școlar, pentru socializare, în continuare, cu grupul cu care ne-am împrietenit. ...citeste


 

,,Suntem egali, avem aceleași șanse”

,,De la Mica la Marea Unire – personalități care au marcat istoria”


Vineri, 27 ianuarie 2017, elevii claselor a V-a A şi a VII-a B din Şcoala Gimnazială ,,Aurel Pop" Oşorhei, împreună cu elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Calea Mare, au sărbătorit împreună Mica Unire din 24 Ianuarie 1859, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Calea Mare - Bihor....citeste


 

O nouă întâlnire de proiect

Proiectul cu Școala Gimnazială Nr. 3 Calea Mare continuă


Luna decembrie este luna bucuriei, a veseliei și a colindelor....citeste


 

Lecţia vie a istoriei la Şcoala Gimnazială „Aurel Pop” din Oşorhei

25 ani de la Revoluţia Română din 1989, de prof. dr. Claudia Tişe


La 16 decembrie 2014, s-au împlinit 25 de ani de la Revoluţia Română din 1989. Evenimentele din decembrie 1989, constituie un moment important în evoluţia istorică a naţiunii româneşti. S-a scris şi povestit foarte mult despre decembrie 1989, dar generaţia tânără cunoaşte atât de puţin despre realitatea acelor zile!...citeste


 

Joi, a fost lansat la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai

Volumul Administraţie şi politică în Regiunea Autonomă Maghiară (1952-1968), autor: prof. dr. Claudia Tişe


Joi seara, 18 decembrie 2014, la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai din Oradea, a avut loc lansarea volumului „Administraţie şi politică în Regiunea Autonomă Maghiară (1952-1968) ", semnat de prof. dr. Claudia Tişe....citeste


 

Joi, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”, va avea loc

Lansarea cărţii „Administraţie şi Autonomie în Regiunea Autonomă Maghiară Mureş”


Doamna profesor dr. Claudia Tișe, autorul volumului „Administraţie şi Autonomie în Regiunea Autonomă Maghiară Mureş", invită toți colegii și prietenii din învățământ să-i fie alături la lansarea cărții. ...citeste


 

Joi, la Căminul Cultural din Oșorhei,

Tradiții folclorice între trecut și modernitate - ediția a III-a


Joi, 10 aprilie 2014, la Căminul Cultural din Oșorhei, s-a desfășurat ediția a III-a a proiectului județean „Tradiții folclorice între trecut și modernitate”, derulat de Școala Gimnazială Nr. 1 din Oșorhei (director, prof. Adriana Indrie), în parteneriat cu șapte școli gimnaziale din Calea Mare, Husasău de Criș, Ineu, Răbăgani, Roșia, Săcădat și Þețchea. ...citeste


 

În parteneriat cu Școala Gimnazială „Dacia”

O zi … altfel la Oșorhei


Luni (1 aprilie 2013), în prima zi a săptămânii „Să știi mai multe, să fii mai bun”, elevii clasei a III-a A, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Oșorhei, au primit vizita elevilor clasei a III-a C de la Școala Gimnazială „Dacia” din Oradea....citeste


 

Joi, la Căminul Cultural din Oșorhei

„Tradiții folclorice românești între trecut și modernitate”, ediția a II-a


Joi (4 aprilie 2013), la Căminul Cultural din Oșorhei s-a desfășurat ediția a II-a a proiectului educațional județean „Tradiții folclorice românești între trecut și modernitate”, inițiat de prof. Claudia Tișe de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Oșorhei....citeste


 

Marți, în „Gala dulce”

Prăjituri, prăjituri... cu sutele, la Oșorhei


Marți, 2 aprilie 2013, holul mare al Școlii Gimnaziale Nr.1 din Oșorhei a devenit neîncăpător....citeste


 

8 Martie, la Oșorhei

De ziua ta, mămico!


,,Există o ființă minunată față de care vom rămâne întotdeauna datori: mama” - Ostrovsky...citeste


 

„Moșul n-a uitat să ne dea ce-am meritat”

Serbare dedicată Nașterii Pruncului Sfânt


Miercuri, 19 decembrie 2012, Moș Crăciun nu a întârziat nici acum să vină și să se oprească din drumul lui și la Grădinița (cu program prelungit) din Oșorhei pentru a-i răsplăti pe copiii cuminți și harnici cu cadourile mult așteptate....citeste


 

Joi, în holul Școlii Gimnaziale din Oșorhei

Serbarea de Crăciun – „Asta-i sara de Crăciun”


Joi, 20 decembrie 2012, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Oșorhei și-au prezentat serbarea de Crăciun în holul școlii....citeste


 

De Halloween

Personaje de poveste la Oșorhei


Elevii claselor II-VIII, de la Școala Gimnazială Nr.1 Oșorhei au pregătit un carnaval al măștilor și costumelor cu ocazia sărbătorii de Halloween....citeste


 

Pentru conducerea Primăriei Oșorhei

„Școala și copiii sunt cea mai valoroasă investiție”


De când i-am cunoscut, i-am admirat pe gospodarii liberali din fruntea Primăriei Oșorhei.
Și i-am cunoscut cu prilejul unor inaugurări, care erau tot mai multe și mai dese în comuna Oșorhei....citeste


 

Proiectul educațional

S.O.S. TERRA!


Proiectul educațional S.O.S TERRA s-a desfășurat la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei pe parcursul anului școlar 2011-2012....citeste


 

Miercuri, la Căminul Cultural din Oșorhei

„Tradiții și obiceiuri românești de Paște în Câmpia de Vest și județul Bihor”


Căminul Cultural din Oșorhei a găzduit miercuri (4 aprilie 2012), cea de-a doua etapă a proiectului educațional județean „Tradiții folclorice românești între tradiție și modernitate”, inițiat de prof. Claudia Tișe de la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei și sprijinit de conducerea școlii și conducerea Primăriei Oșorhei și Consiliul local....citeste


 

Proiectul educațional județean

„Tradiții folclorice românești între trecut și modernitate”


La Căminul Cultural din Oșorhei și-au dat întâlnire, joi (22 decembrie 2011), copii și cadre didactice din șase școli gimnaziale din județul Bihor (Căbești, Husasău de Criș, Ineu de Criș, Oșorhei, Roșia și Săcădat), în cadrul proiectului educațional județean „Tradiții folclorice românești între trecut și modernitate”, coordonat de prof. Claudia Tișe, de la Școala din Oșorhei....citeste


 

Programul „Laptele și cornul”

Grădinița cu program prelungit din Oșorhei


Vineri și sâmbătă (17 și 18 iunie 2011), de Zilele comunei Oșorhei, gospodarii Primăriei din Oșorhei, primarul Ioan Pop, vicele - Ioan Gligor și consilierii locali au inaugurat grădinița, școala, parcul și terenul de sport din Fughiu, precum și grădinița cu program prelungit din Oșorhei....citeste


 

Din nou la școală

Început de nou an școlar la Școala Oșorhei


Iată-ne în fața unui nou început de an școlar, moment mult așteptat de cei care au pășit pentru prima dată pragul școlii, de mână cu părinții ori bunicii, și preluați de doamnele învățătoare. Aceleași emoții au încercat și „boboceii” gimnaziști, preluați de profesorii-diriginți....citeste


 

Concursul național de film

Pentru promovarea turismului școlar


În cadrul proiectului profesorii îndrumători de la Școala cu clasele I-VIII Oșorhei Tișe Claudia, Fekete Nausica și Þoca Florentina Amalia împreună cu un grup de elevi al școlii din clase diferite au ieșit într-o zi de vineri din luna martie la Cetatea Oradea să promoveze valorile turistice, cetate care este centrul orașului, atât turistic cât și cultural....citeste


 

31 mai -1 iunie

A doua ediție a „Zilelor școlii” la Oșorhei


Marți, 31 mai 2011, la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, s-a desfășurat a doua ediție a „Zilelor școlii”, cuprinzând activități de natură artistică, reflecții, rememorări, în care foști și actuali profesori, elevi, părinți, au trăit clipe deosebite....citeste


 

Gimnaziștii Școlii din Oșorhei

Mesaje „ecologice” pentru comunitarea locală


De „Ziua Pământului”, elevii Școlii cu clasele I- VIII din Oșorhei au îndemnat pe toată lumea la protejarea mediului înconjurător, pentru că acest lucru depinde doar de noi, toți!!! ...citeste


 

În întâmpinarea sărbătorilor pascale

Masa tradițională de Paște… la Oșorhei


Primăvara este un prilej de bucurie și de reînviere a întregii naturi și făpturi omenești și nu întâmplător Învierea lui Iisus Hristos este sărbătorită în acest anotimp minunat....citeste


 

A venit primăvara și la Oșorhei !

La plantat de flori în curtea școlii


Primăvara a sosit și la Oșorhei, iar cei care au deschis porțile acestui minunat anotimp au fost elevii clasei a VIII-a C, coordonați de prof. Lavinia Scriminți. ...citeste


 

La Oșorhei

De ziua ta, mămica mea!


Luna martie pentru elevii clasei a V-a A de la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei este un prilej de a felicita mamele și de a le pregăti câte un mic dar, o felicitare lucrată în cadrul orelor de dirigenție, alături de diriginta lor, prof. Þoca Florentina Amalia. Cu acest prilej, ei au pregătit și o machetă a primăverii. ...citeste


 

Mihai Eminescu - Poetul nepereche

Este, în Eminescu, o căutare febrilă a adevărului


Vineri, 14 ianuarie 2011, la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, elevii din gimnaziu (coordonați de prof. Franciac Ana și Þeposu Viorica) au prezentat un program artistic dedicat lui Eminescu, cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la nașterea marelui poet național, Mihai Eminescu – „poetul nepereche” (G. Călinescu)....citeste


 

Parteneriat între grădinițe

De la Oradea la Cheriu


Pentru a întâmpina Crăciunul așa cum se cuvine, preșcolarii de la Grădinița din Cheriu, comuna Oșorhei, coordonați de educatoarea Mirela Gabor, i-au așteptat cu colinda pe prietenii lor orădeni de la Grădinița nr. 22 (1). ...citeste


 

Vestea Nașterii Domnului

La Oșorhei, Steaua povestește!


Sărbătoarea Crăciunului este anunțată prin obiceiul copiilor de a merge cu colindul, pentru a vesti Nașterea Mântuitorului. Colindele de iarnă sunt texte rituale cântate, închinate Crăciunului și Anului Nou; ele sunt considerate cele mai vechi forme literare și la noi sunt atestate încă din Evul Mediu. ...citeste


 

La Oșorhei – Cel mai tare festival al prăjiturilor din sud-estul Europei

Festivalul micilor patiseri (ediția a II-a)


Elevii din Oșorhei și-au propus, ca în timp, să devină cei mai mari și mai tari patiseri din țară - cel puțin așa își doresc Lavinia și Claudia (inițiatorii festivalului), iar doamna director, prof. Adriana Indrie și dl primar Ioan Pop subscriu... cu încântare! ...citeste


 

O sărbătoare plină cu vrăjitoare...

Balul Halloween la Oșorhei


Vineri, 29 octombrie 2010, o zi deosebită pentru elevii Școlii cu clasele I-VIII din Oșorhei. ...citeste


 

La Grădinița din Oșorhei,

Un corp de clădire a fost renovat, celălalt e în reparație capitală


Nu sunt multe noutățile la început de an școlar la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, dar sunt consistente, vorba doamnei director, prof. Adriana Camelia Indrie....citeste


 

„LET’S DO IT ROMANIA!”

Un apel la care am răspuns și noi


Sâmbătă, 25 septembrie 2010, în și de Ziua națională a curățeniei, s-au mobilizat exemplar și gimnaziștii Școlii cu clasele I-VIII din Oșorhei....citeste


 

O zi încărcată de emoții

Debut cu dreptul în noul an școlar


Ziua de 13 septembrie (2010) a fost și pentru elevii, preșcolarii și cadrele didactice de la școlile și grădinițele din comuna Oșorhei, o zi încărcată de emoții, ziua de debut a noului an școlar, prilej de bucurie și speranță....citeste


 

Pentru șanse egale

Grădinița de vară de la Oșorhei


În perioada 2 august – 1 septembrie 2010, la Școala cu clasele I-VIII Oșorhei, în cadrul grădiniței s-a desfășurat proiectul „Grădinița de vară”, în vederea creșterii accesului la educație, în general și în special, pregătirii copiilor pentru școală....citeste


 

În perioada 8 august - 9 septembrie

Toți la grădiniță, toți în clasa I


În perioada 8 august - 9 septembrie 2010, la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, structura Cheriu, s-a desfășurat prima partea a proiectului „Toți la grădiniță, toți în clasa I”....citeste


 

Miercuri, la Școala din Oșorhei

Unii în vacanță, alții... încă pe „baricade”


Fiind vacanță, nu ne-am așteptat să găsim prea multă lume pe poziții... miercuri (23 iunie 2010), la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei. Se vede treaba că în vacanță, școala nu e pustie, așa cum s-ar putea crede! ...citeste


 

31 mai – 1 iunie

Prima ediție a „Zilelor școlii” la Oșorhei


La Școala cu clasele I – VIII din Oșorhei, la inițiativa conducerii școlii, în perioada 31 mai – 1 iunie 2010, s-a desfășurat prima ediție a „Zilelor școlii”. ...citeste


 

O serbare, un mic cadou

Pentru mama mea


A venit primăvara! Cu toții am așteptat acest anotimp al florilor, al renașterii vieții. Această perioadă plină de sărbătoare, un cadou al naturii, ne îndeamnă să aducem și noi mamelor o bucurie printr-un mic cadou, o serbare pentru cea mai dragă ființă....citeste


 

De la „Natura pentru artă și arta pentru natură”(la)

Parada modei, cu ținute speciale și... miting


Elevii claselor primare de la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei au marcat Ziua mondială a Pământului prin activități tematice....citeste


 

Tu decizi

Terra - „o planetă albastră” sau un mediu ostil vieții?


Pământul este un bun al întregii omeniri, este casa întregii umanități, este o minune albastră singulară în sistemul nostru solar. În bunătatea ei, „mama natură” a permis dezvoltarea vieții pe planeta Terra, dând naștere la ecosisteme bogate, permițând evoluției naturale să-și urmeze dezvoltarea pe parcursul miliardelor de ani....citeste


 

Vineri,

La Oșorhei, s-au întrecut 23 de mici matematicieni, de la Alparea... la Fâșca


Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei a avut onoarea, vineri, 16 aprilie 2010, de a fi una dintre școlile organizatoare a concursului național de matematică pentru clasele II-IV „Micul matematician”....citeste


 

La Școala din Oșorhei,

Program și expoziții de Paști


Joi, 1aprilie 2010, la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, cu ocazia sărbătorii de Paste, conducerea școlii și reprezentanții primăriei au fost alături de elevi și profesori la programul inițiat de prof. Scriminți Lavinia și Tișe Claudia. ...citeste


 

Protejând mediul, au o șansă în plus să fie sănătoși

Acțiune de ecologizare


În data de 29 martie 2010, elevii clasei a VIII-a C, coordonați de prof. Scriminți Lavinia, au întreprins o acțiune de ecologizare în parcul din curtea școlii, organizați pe echipe și înarmați cu mănuși, saci menajeri, greble, mături și var stins. ...citeste


 

În cadrul parteneriatului școală - grădiniță

Expoziție de Paști la Școala din Alparea


Copiii de la școala și grădinița din Alparea și-au expus roadele muncii lor pe holul școlii, pentru a fi admirate de cât mai mulți colegi, dar și de părinți. ...citeste


 

Proiectul „Mărțișorul – simbol al primăverii”

Expoziție de mărtișoare la Oșorhei


Primăvara a sosit la propriu și la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei. Elevii ciclului primar și-au dat întâlnire în holul mare al școlii pentru a prezenta ceea ce au lucrat timp de o săptămână....citeste


 

„Valentine’s day”

Prilej de sărbătoare și la... Oșorhei


Sărbatoarea Sfântului Valentin are origini occidentale și se sărbătorește în 14 februarie. Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei a profitat de europenitatea evenimentului și l-a sărbătorit în stil propriu. ...citeste


 

La Școala din Oșorhei

O săptămână de ... dor de Eminescu


Vineri, 15 ianuarie 2010, la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, elevii gimnaziști (coordonați de profesoarele de limba română Þoca Amalia și Franciac Ana) au organizat un program artistic la împlinirea celor 160 de ani de la nașterea marelui nostru poet național, Mihai Eminescu – „Luceafărul poeziei românești”....citeste


 

La Școala din Fughiu

Serbarea de Crăciun - Nașterea Domnului


A sosit iară decembrie cu alaiul lui de evenimente! Unul dintre ele a fost Serbarea de Crăciun a elevilor claselor I, a III-a și a IV-a de la Școala cu clasele I - IV din Fughiu (comuna Oșorhei)....citeste


 

În „Săptămâna educației globale” – „Hrană pentru toți”

Expoziție cu produse de patiserie la Școala din Oșorhei


Directorul Școlii cu clasele I - VIII din Oșorhei, dna prof. Camelia Indrie, ne-a invitat, vineri (11 decembrie 2009), la două evenimente: la expoziția cu produse de patiserie de la școală și la întâlnirea preșcolarilor cu Moș Crăciun, la Primăria Oșorhei....citeste


 

De la ªcoala din Oºorhei

Reþeta fericirii de... Halloween


Se ia o ºcoalã mare, se adaugã niºte elevi costumaþi, dovleci sculptaþi, multe, multe dulciuri ºi concursuri. Se amestecã toate ca-ntr-un ghiveci, se adaugã voie bunã, dupã gust ºi apoi se savureazã ca desert dupã ore. ...citeste


 

De la Școala din Oșorhei

Turist în spațiul anglofon


„I se cere școlii nu să pregătească omul care să se descurce în viață, ci pe cel care să o domine prin cultură.(N. Iorga)
Învățăm să fim oameni încă o dată. ...citeste


 

Vineri, la Școala din Oșorhei

Expoziție de desene pe tema mediului înconjurător


De Ziua mondială a mediului (5 iunie 2009), în cadrul proiectului de colaborare între clasele I-IV din Oșorhei și clasele I-IV de la Școala cu clasele I-VIII ,,Ioan Slavici” din Oradea, intitulat „Mediul înconjurător, verde și pe viitor”, a fost vernisată o expoziție de desene pe tema mediului înconjurător....citeste


 

Luni, la Școala din Oșorhei

„Hai la joacă!”


Mare veselie, luni (1 iunie 2009), pe terenul de sport al Școlii cu clasele I-VIII din Oșorhei.Elevii claselor I-IV din Fughiu, împreună cu colegii lor din Oșorhei, au avut parte de distracție pe cinste, de ziua lor....citeste


 

„În așteptarea iepurașului de Paște”

„Fantezii de Paște”


În cadrul proiectului educațional „În așteptarea iepurașului de Paște”, elevii claselor simultane I-III din Fughiu, comuna Oșorhei, au pregătit o minunată expoziție ce cuprinde: ouă decorative, tablouri, colaje, desene, iepurași, fluturi, flori, coșulețe, puișori, mielușei și pălării de primăvară....citeste


 

Joi, vineri și luni, la Școala din Oșorhei

Trei serbări de Crăciun


E vremea serbărilor și colindelor. De mai bine de o săptămână, în școli și grădinițe din Oradea și județul Bihor, școlarii și preșcolarii se întrec în a prezenta cele mai frumoase serbări de Crăciun, spre a vesti tuturor că se apropie praznicul împărătesc – Nașterea Pruncului Iisus....citeste


 

vineri, 30 septembrie 2022