Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 septembrie
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. În urmă cu câteva minute, acesta a anunțat public: ,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. ,,Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.
........................................
UPDATE Surse: Ligia Deca, consilier prezidențial, în cărți pentru ministerul Educației după demisia lui Cîmpeanu
,,Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a continuat Sorin Cîmpeanu.
Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Astăzi, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat. Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu pe pagina de Facebook:
,,Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei ,,România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor ,,România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile ,,România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

Primăria Oradea | 2022

În perioada 11-12 noiembrie,

Oradea Arena va găzdui întâlnirea România - Ungaria, la tenis


Oradea Arena va găzdui, în perioada 11-12 noiembrie 2022, întrecerea de tenis dintre echipa feminină a României și cea a Ungariei, din cadrul play-off-ului competiţiei Billie Jean King Cup (fosta FedCup)....citeste


 

Hotel, restaurant, vilă turistică, locuințe colective

Proiecte complexe, analizate și avizate de specialiștii CMUAT


Specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) au analizat zeci de proiecte complexe în cadrul ședinței de săptămâna trecută....citeste


 

Proiectul-pilot

„Plătești cât arunci” la final


Proiectul-pilot „Plătești cât arunci" prin saci personalizați a ajuns la final. Rezultatele lui au fost prezentate azi, 22 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Sebastian Marchiș, directorul Direcției Tehnice, Adina Popa, directorul adjunct al Direcției Tehnice și Mircea Stejeran, șef serviciu Serviciul Lucrări și Servicii Publice....citeste


 

Cu două benzi pe același sens de mers

Breteaua de deviere a traficului pe direcția Averescu - Magheru a fost lărgită


De astăzi, șoferii care vin din Calea Mareșal Alexandru Averescu vor avea la dispoziție două benzi pe același sens de mers. Astfel, pe lângă bandă existentă deja, a fost deschisă o a doua care duce înspre Podul Dacia....citeste


 

Parteneriat între primărie și școli, întâlnire cu directorii

De noi depinde să plătim mai puțin, prin reducerea consumului la utilități


Primarul Florin Birta s-a întâlnit luni (19 septembrie 2022) cu directorii de școli din Oradea, în vederea constituirii unui parteneriat școală - primărie, cu scopul găsirii celor mai bune soluții pentru reducerea consumului cu energia termică și electrică în unitățile de învățământ....citeste


 

Un nou pas spre independenţa energetică a Oradiei

Centrală geotermală cu pompe de căldură - proiect în premieră națională


Municipiul Oradea va ajunge la finalul anului 2024 să crească aportul de apă geotermală în rețeaua de termoficare de la 5%, cât este în prezent, la 20-25%, datorită proiectelor pe fonduri europene care vizează valorificarea resurselor regenerabile....citeste


 

Ministrul Marcel Boloș, despre reabilitarea reţelelor de termoficare

„Oradea, un nou model de invidiat pentru ce înseamnă investițiile”


Aproximativ 20 de milioane de euro sunt investiți în cea de-a treia etapă de înlocuire a rețelelor de termoficare din municipiul Oradea. 98% din finanțarea proiectului se face din bani europeni, lucrările urmând să fie finalizate până la sfârșitul anului viitor. În cursul zilei de vineri, 16 septembrie 2022, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene și Florin Birta, primarul municipiului Oradea au efectuat o vizită în teren pentru a vedea stadiul în care se află aceste lucrări. ...citeste


 

Clasament, realizat de Banca Mondială

Oradea - locul II în clasamentul celor mai bune orașe în care să locuiești


Municipiul Oradea se situează pe un onorant loc 2 în clasamentul celor mai bune orașe în care să locuiești, realizat de Banca Mondială....citeste


 

Extindere showroom și locuință unifamilială

Noi proiecte avizate de specialiștii CMUAT


Zeci de proiecte complexe au fost analizate de către specialiștii comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) în ședința de săptămâna trecută. ...citeste


 

Cu un buchet de flori și suma de 1.000 de lei

La împlinirea vârstei de 100 de ani, doamna Dani Elena a fost premiată de Primăria Oradea


Împlinirea a 100 de ani de viață este un frumos prilej de a aduce un semn de recunoștință persoanelor care au contribuit prin munca lor la bunăstarea unei comunități. ...citeste


 

Vizită la nivel înalt

Noul ambasador al Israelului, în vizită la Oradea


Primarul Florin Birta a primit, astăzi (9 septembrie 2022), vizita noului ambasador desemnat al Israelului în România, Reuven Azar, care a precizat, încă de la începutul întâlnirii, că există un potențial uriaș de colaborare între țara noastră și cea pe care o reprezintă ca demnitar, colaborare care se dorește și la nivelul municipiului Oradea. La întâlnire a luat parte și prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea și city-managerul orașului, Mihai Jurca....citeste


 

O serie de proiecte care vor schimba fața orașului

Reabilitarea Liceului „Friedrich Schiller”, avizată în CMUAT


Specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) au analizat și în ședința de săptămâna trecută o serie de proiecte care vor schimba fața orașului, atât din punct de vedere urbanistic, funcțional dar și economic....citeste


 

Dragi copii, stimați părinți și dascăli, sâmbătă, 10 septembrie, aveți

Intrare gratuită la obiectivele Oradea Heritage, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului


Pentru a marca Zilele Europene ale Patrimoniului, Oradea Heritage (Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor) deschide, sâmbătă, 10 septembrie 2022, porțile obiectivelor pentru vizitatori. ...citeste


 

Miercuri, 7 septembrie,

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită de lucru la Oradea


Primarul Oradiei, Florin Birta, a primit ieri (7septembrie 2022), vizita ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, împreună cu care a vizitat șantierul viitorului incubator de afaceri din Oradea și a stat de vorbă cu pioni importanți din domeniul IT. De asemenea, cei doi, alături de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, au participat la o întâlnire cu conducerea Universității Oradea....citeste


 

Prima zi de școală

Deschidere de an școlar, în prezența primarului Florin Birta și a ambasadorului George Bologan


Cu ocazia deschiderii noului an școlar, primarul Florin Birta a participat luni, 5 septembrie 2022, la festivitățile care au avut loc la Colegiul Național „Onisifor Ghibu" și la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu". ...citeste


 

Între 5 și 9 septembrie, la Oradea, cea de-a VI-a ediție a Conferinței

Digitalizarea sistemului de sănătate, dezbătută în cadrul celei mai mari conferințe de tehnologie medicală din Europa de Est


Digitalizarea spitalelor, chirurgia robotică și medicina viitorului bazată pe inteligență artificială se numără printre temele ce vor fi dezbătute timp de aproape o săptămână în cadrul Conferinței Internaționale de Tehnologie Medicală SSIMA RE:Imagine Healthcare, cel mai mare eveniment de profil din Europa de Est, ce se va derula la Oradea, între 5 și 9 septembrie. ...citeste


 

Proiectul „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea” a fost aprobat de M.T.I.

Am obținut fonduri europene pentru extinderea pistei la Aeroportul Oradea


Proiectul „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea" a fost aprobat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (M.T.I.) și va fi finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 - 2020 (POIM 2014 - 2020). ...citeste


 

Urmează licitaţia

Reconstrucţia Pieței Cetate, în linie dreaptă


Consilierii locali au aprobat hotărârile privind documentația DALI de avizare a lucrărilor de investiție privind restaurarea și reconstruirea corpului C1 de la Piața Cetate, care a ars în incendiul din 2020, și aprobarea indicatorilor tehnico-economici la faza proiect tehnic de execuție pentru întregul obiectiv care cuprinde reconstruirea centrului de antreprenoriat din Piața Cetate....citeste


 

O nouă unitate de învățământ din Oradea va fi reabilitată energetic

Noi decizii ale specialiștilor din CMUAT


O nouă unitate de învățământ din Oradea va fi reabilitată energetic, investiția realizându-se prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). ...citeste


 

Se închide circulația în Centrul Civic

Au fost stabilite rutele alternative


Demararea lucrărilor la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură derulate vreodată în Oradea - rețeaua de pasaje subterane din Piața Emanuil Gojdu și Piața Independenței - va duce la modificări importante ale circulației publice. Au fost luate măsuri pentru asigurarea fluenței circulației, adaptată la noile condiții de trafic....citeste


 

În Nufărul şi în Oncea

Încă două centre de colectare a deșeurilor vor fi puse la dispoziția orădenilor


În Oradea vor fi amenajate încă două centre de colectare a deșeurilor, unul în Cartierul Nufărul şi altul în Cartierul Oncea. ...citeste


 

Eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est

Oradea va găzdui conferinţa SSIMA


Din 5 septembrie 2022, Oradea va găzdui, în premieră, „Conferința Internațională de Tehnologie Medicală SSIMA Re:Imagine Healthcare", eveniment medical de mare anvergură, unic în Europa de Est, aflat la a VI-a ediție....citeste


 

,,Ne dorim un oraș prietenos”...

Noi proiecte avizate de către specialiștii din C.M.U.A.T.


Zeci de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului în ședința de săptămâna trecută, printre ele numărându-se și cele ale administrației publice locale....citeste


 

În zona Străzii Ceyrat

Comisia C.M.U.A.T. a avizat construirea unui nou ansamblu educațional în Oradea


Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului a aprobat în ședința de săptămâna trecută mai multe proiecte, printre care se numără și construirea unui nou ansamblu educațional. ...citeste


 

Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului vrea să amenajeze cantină socială

Proiecte complexe, avizate de specialiștii C.M.U.A.T.


Zeci de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (C.M.U.A.T.) în ședința de săptămâna trecută....citeste


 

În perioada 8-19 august,

Cercetare statistică post-recensământ în Oradea și Lugașu de Jos


În perioada 8 - 19 august 2022, Institutul Național de Statistică organizează şi desfășoară cercetarea statistică post-recensământ. Se verifică, astfel, gradul de acoperire a colectării datelor și calitatea acestora, atât pentru persoane, cât și pentru locuințe. ...citeste


 

Din serialul Oradea înflorește sub ochii noștri

Piațeta Cazaban se pavează cu plăci realizate dintr-un material utilizat în premieră în România


Piațeta Cazaban se pavează cu plăci din beton compozit, plăci care sunt realizate dintr-un material utilizat în premieră în România. ...citeste


 

Pentru toate vârstele

Noi facilități pentru petrecerea timpului liber, în Parcul Olosig


Din acest an, în Parcul Olosig au fost introduse facilități noi pentru petrecerea timpului liber, amenajările propuse dezvoltând spiritul sportiv, mobilitatea și agilitatea, fiind destinate tuturor vârstelor, începând cu cinci ani....citeste


 

Astăzi, 29 iulie

Ziua Imnului Național a fost celebrată pe platoul din fața Primăriei Oradea


Primarul Florin Birta a participat azi, 29 iulie 2022, la ceremonia militară organizată pe platoul din fața Primăriei Oradea cu ocazia Zilei Imnului Național al României....citeste


 

Ieri, în prezența președintelui Consiliului Județean Bihor, dl ing. Ilie Bolojan

Primarul Florin Birta i-a prezentat ministrului Sorin Cîmpeanu stadiul lucrărilor la noile cămine studenţeşti din campusul Universității


Primarul Florin Birta şi președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, l-au însoţit marți, 26 iulie 2022, pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, aflat în vizită de lucru la Oradea,pe șantierul de la căminele C1 și C2, care se construiesc în campusul Universităţii. ...citeste


 

Printr-o hotărâre de guvern, orașul Oradea a devenit stațiune turistică de interes naţional

Oradea a primit statutul de stațiune balneară și balneoclimaterică


Guvernul României a adoptat, săptămâna aceasta, Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și pentru modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a stațiunilor turistice. Actul normativ prevede acordarea statului de stațiune balneară și balneoclimaterică pentru un areal din zona centrală a orașului, malurile și lunca râului Crișul Repede, precum şi o arie din zona Universității Oradea....citeste


 

13 iulie... noroc sau ghinion?

S-a prelungit perioada pentru recenzarea populației până în 24 iulie


Comisia Centrală pentru Recensământul Populației şi Locuințelor a hotărât prelungirea perioadei de colectare din teren a datelor până la 24 iulie 2022....citeste


 

Voluntari din organizația catolică Opus Dei - Austria

Voluntariat pentru comunitatea orădeană


În perioada 4-14 iulie 2022, un grup de voluntari ce fac parte din organizația catolică Opus Dei - Austria - este prezent în Oradea. ...citeste


 

Boutique hotel și Clinică stomatologică

Noi proiecte avizate în CMUAT - iulie


Printre proiectele luate în discuţie săptămâna trecută de Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT) s-a aflat şi cel al unui investitor privat care dorește să amenajeze într-o clădire existentă pe str. Iuliu Maniu, nr. 2, un boutique hotel. Astfel, S.C Flavoia Invest S.R.L a solicitat CMUAT aviz Arhitect Șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu în vederea amenajării acestuia. ...citeste


 

Laura Vereha și Sebastian Secan sunt inițiatorii proiectului „Călător în bascheți”

Laura și Sebi de la„Călător în bascheți” și-au spus povestea de succes în grădina Casei Darvas – La Roche


Grădina Casei Darvas - La Roche a găzduit, joi seara (7 iulie 2022), un nou eveniment care a stârnit interesul orădenilor. Laura Vereha și Sebastian Secan, inițiatorii proiectului „Călător în bascheți", unul dintre cele mai citite bloguri de călătorii din România, și-au spus povestea și au oferit ponturi despre o vacanță reușită....citeste


 

Marți, s-a semnat predarea amplasamentului

O creșă modernă va fi construită în Nufărul, cu finanțare C.N.I.


O creșă modernă va fi construită în cartierul Nufărul, pe str. Ion Irimescu, nr. 5, investiția fiind finanțată prin Compania Națională de Investiții. Imobilul destinat învățământului preșcolar va fi unul modern, construit la standarde europene. Astfel, acesta va utiliza energie verde, respectiv va fi dotat atât cu panouri solare, cât și cu panouri fotovoltaice. ...citeste


 

Astăzi, 26 iunie,

Ziua Drapelului Național, sărbătorită în fața Primăriei Oradea


Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, autorităţile locale au organizat azi, 26 iunie 2022, în faţa Primăriei Oradea, o ceremonie militară....citeste


 

Joi,

Ambasadorul Franței în România, în vizită la Primăria Oradea


Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a primit joi (16 iunie 2022), vizita ambasadorului Franței în România, Excelența Sa Laurence Auer. ...citeste


 

Joi și vineri, la Oradea

Evenimentul „Comunități smart și sustenabile”


Joi și vineri (2-3 iunie 2022), Sala Mare „Traian Moșoiu" a Primăriei Oradea a găzduit, conferința FIT FOR GREEN, FIT FOR SMART - ORADEA, care face parte din seria evenimentelor Comunități smart și sustenabile, organizate de SMARTiCity și ENERGYNOMICS. ...citeste


 

De 1 Iunie, intrare gratuită și activități interactive

Sărbătorim împreună ziua tuturor copiilor, prin veselie, creativitate și cunoaștere


Obiectivele turistice puse în valoare de Oradea Heritage oferă copiilor și însoțitorilor în data de 1iunie intrare gratuită și activități interactive....citeste


 

Timp de două zile

O delegație de experți din Israel, în vizită de lucru la Oradea


Timp de două zile, o delegație din care fac parte doi experți din Israel - Roni Bar-Shalev și Ofer Sachs, respectiv vice-ambasadorul Israelului în România, Amir Sagron, se află la Oradea, în cadrul unui proiect de colaborare strategică între administrația publică locală orădeană și Ambasada Israelului în România....citeste


 

Recensământ 2021

Perioada de autorecenzare se prelungește până în 27 mai, inclusiv


S-a prelungit perioada de autorecenzare a populației, a anunțat, astăzi, Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 (CCRPL2021). ...citeste


 

Doamna viceprimar Arina Moş a participat la deschiderea Târgului de carte ,,Gaudeamus

„Cărțile ne fac mai înțelepți”


Târgul de carte ,,Gaudeamus" și-a deschis azi (miercuri, 11 mai 2022) porțile pentru a opta oară la Oradea. ...citeste


 

Din 9 mai,

Persoanele vaccinate își pot ridica tichetele valorice de la Primăria Oradea, în zilele de luni și miercuri


Persoanele vaccinate împotriva Covid-19, cu schema completă, își pot ridica tichetele de masă pe suport hârtie în valoare totală de 100 lei, începând din 9 mai, de la sediul Primăriei Oradea, Sala Ghișeelor (Piramidă). Acestea pot fi ridicate exclusiv în zilele de luni și miercuri, în intervalul orar 8.00 - 18.00, ghișeul dedicat fiind semnalizat corespunzător....citeste


 

Cum arată proiectele viitorului

Strategii pentru viitor, dezbătute în Cetatea Oradea


Cum arată proiectele viitorului, investițiile smart, care sunt strategiile și modurile de implementare, au fost doar câteva dintre temele analizate de către experți în cadrul maratonului de dezbateri organizate de către UrbanizeHub, în Cetatea Oradea, în colaborare cu Primăria Municipiului Oradea și Consiliul Județean Bihor....citeste


 

Astăzi (6 mai), va fi lansată, în Cetatea Oradea,

Cartea Orașul Românesc 4.0


Avem deosebita plăcere să vă invităm la evenimentul de lansare a cărții Orașul Românesc 4.0, ce va avea loc la Oradea (Cetatea Oradea - Piata Emanuil Gojdu, nr. 49, Corpul F - noua sală multifuncțională)....citeste


 

Cu o nouă înfățișare

Piața Tineretului din cartierul Velența a fost modernizată


Piața Tineretului din cartierul Velența, unul dintre cele mai vechi cartiere orădene, a căpătat o nouă înfățișare. ...citeste


 

,,Mai bine de două secole, Meridianul 0 era situat în Cetatea Oradiei”

C.M.U.A.T. a aprobat amplasarea unui monument Meridian 0 în Cetatea Oradea


Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului a avizat favorabil proiectul Asociației Club Lions Oradea de amplasare a unui monument „Meridian 0" în incinta Cetății Oradea, pe axa fostului Meridian 0, în zona Bastionului Crăișorul....citeste


 

Un aviz de oportunitate

C.M.U.A.T. a avizat construirea unei clinici medicale pe str. Eftimie Murgu


40 de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului în ședința de săptămâna trecută. ...citeste


 

Vechea clădire va fi demolată

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru Grădinița Nr. 51


O nouă grădiniță cu program prelungit se va construi în Oradea. În acest sens, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor cu SC Vitan Exim SRL, câștigătorul licitației. ...citeste


 

Primăria Oradea așteaptă propuneri de proiecte

ONG-urile pot depune proiecte pentru finanţări nerambursabile până la 31 mai


Ca urmare a reluării, din acest an, în baza unui nou regulament, a finanțării ONG-urilor, Primăria Oradea invită persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial să depună propuneri de proiecte, în scopul atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă. ...citeste


 

Peste 60 de proiecte analizate

Noi proiecte avizate în C.M.U.A.T.


Peste 60 de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului în ședința de săptămâna trecută....citeste


 

Miercuri, în prezența premierului Nicolae Ciucă,

La Oradea, a fost inaugurată una dintre cele mai moderne săli polivalente din România


Una dintre cele mai moderne și eficiente săli polivalente din România a fost inaugurată miercuri, 20 aprilie, la Oradea, în prezența premierului României Nicolae Ciucă și a primarului Oradiei Florin Birta. ...citeste


 

Vizita oficială a premierului Nicolae Ciucă

Pe șantierul viitorului drum de legătură dintre Centura Oradea și Autostrada A3


Au început lucrările la cei aproximativ 19 kilometri de șosea care va lega centura Oradea de Autostrada Transilvania în zona Biharia. ...citeste


 

103 ani de administrație românească la Oradea

Mesajul primarului Florin Birta cu prilejul zilei de 20 aprilie


O comunitate își păstrează unitatea și identitatea în jurul propriei istorii. Aniversând trecutul și proiectând mereu viitorul, sunt onorat să fiu primarul unui oraș care rămâne un model de conviețuire, de confluență a culturilor și confesiunilor care fac parte din patrimoniul național și european. ...citeste


 

Clădire de birouri, apartamente și spații comerciale

Noi proiecte de dezvoltare a orașului Oradea, aprobate de specialiștii C.M.U.A.T.


Printre proiectele avizate favorabil de către specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajarea teritoriului (C.M.U.A.T.) în cadrul şedinţei din cursul săptămânii trecute se regăsește construirea unei clădiri de birouri, dar și ridicarea unui bloc cu 24 de apartamente și spații comerciale la parter....citeste


 

Manifestări organizate cu ocazia împlinirii a

103 ani de administrație românească la Oradea


Sute de orădeni s-au adunat miercuri, 20 aprilie 2022, în Piața Unirii, la statuia Regelui Ferdinand, iar apoi la statuia generalului Traian Moșoiu pentru a participa la festivitățile organizate cu ocazia împlinirii a 103 ani de la eliberarea orașului Oradea de către armata română, în frunte cu generalul Traian Moșoiu, de sub regimul bolșevic al lui Béla Kun și de la instaurarea administrației românești la Oradea....citeste


 

Miercuri, 20 aprilie

Intrare liberă la obiectivele turistice Oradea Heritage


Cu ocazia împlinirii a 103 ani de administrație românească la Oradea, miercuri 20 aprilie 2022, în intervalul orar 10.00 - 18.00, Oradea Heritage oferă gratuitate tuturor vizitatorilor la obiectivele turistice aflate în administrare:...citeste


 

Programul manifestărilor

103 ani de la instaurarea administrației românești în Oradea


Dacă anul trecut, din cauza contextului pandemic, Oradea nu a putut sărbători așa cum se cuvine ziua de 20 Aprilie, anul acesta, la împlinirea a 103 ani de la instaurarea administrației românești la Oradea, evenimentul va fi sărbătorit așa cum orădenii au fost obișnuiți....citeste


 

Universitatea mai câștigă un nou corp de clădire pentru săli de curs, seminarii și laboratoare

Noi proiecte avizate în CMUAT


În cadrul Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) de săptămâna trecută, Universitatea Oradea a solicitat aviz Arhitect Șef pentru reabilitarea corpului C2 situat pe str. Universității, nr. 4. Corpul C2 face parte din incinta Campus 3 și are un regim de înălțime P+E +E p (etaj parțial)....citeste


 

Primăria Oradea depune proiecte de peste 26 de milioane de euro pentru

Reabilitarea școlilor și blocurilor de locuinţe din oraș


S-au deschis axele de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), una dintre ele având în vedere renovarea și eficiența energetică a clădirilor. ...citeste


 

Dezvoltarea centrului intermodal de pe Calea Borșului

Avize favorabile din partea C.M.U.A.T. pentru dezvoltarea orașului Oradea


Printre proiectele avizate favorabil de către specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajarea teritoriului în cadrul şedinţei din cursul săptămânii trecute se regăsește dezvoltarea centrului intermodal de pe Calea Borșului, precum și dezvoltarea autobazei O.T.L....citeste


 

Spitalele din Beiuș, Marghita, Aleșd și Salonta au fost dotate cu

Ecografe de ultimă generație


Spitalele din Beiuș, Marghita, Aleșd și Salonta au fost dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, printr-un proiect cu fonduri europene. ...citeste


 

Joi, 24 martie,

Primul transport cu ajutoare de la Oradea spre Ivano-Frankivsk a ajuns la destinație


Eforturile susținute ale voluntarilor, organizațiilor neguvernamentale și instituțiilor, din ultimele săptămâni, s-au concretizat joi, 24 martie 2022, când a avut loc primul transport cu ajutoare destinate ucrainenilor, având ca destinație orașul Ivano-Frankivsk. ...citeste


 

O sală nouă de sport pentru eminescieni

Noi proiecte avizate în cadrul C.M.U.A.T.


În cadrul ședinței Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului de săptămâna trecută, a fost avizat favorabil Planul Urbanistic de Detaliu (P.U.D.) prezentat de S.C. Tarsincom S.R.L pentru construire punct de lucru format din: hală logistică coletărie, parcare acoperită, stație ITP, atelier mentenanță pe str. Ion Mihalache, nr. 14....citeste


 

Autorecenzarea

Luni, a început prima etapă a recensământului populației și locuințelor - autorecenzarea


Recensământul populației și locuințelor a început luni, 14 martie, cu prima etapă, cea a autorecenzării, aceasta fiind un element de noutate în România. Autorecenzarea poate fi asistată de un recenzor sau neasistată și are loc în perioada 14 martie - 15 mai....citeste


 

Proiectul bicicletei cu suveniruri

Noi proiecte aprobate în ședința C.M.U.A.T.


În cadrul ședinței Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (C.M.U.A.T.) de săptămâna trecută, S.C Amaya Bacs S.R.L a solicitat aviz Arhitect Șef pentru amplasarea unui stand mobil, respectiv a unei biciclete cu suveniruri în trei puncte din oraș, respectiv Piața Unirii, Piața Ferdinand și str. Republicii....citeste


 

Documentul este un FALS

Somație falsă, cu înscrisurile Poliției Locale Oradea, pe un autovehicul din Oradea


Direcția Poliția Locală Oradea aduce la cunoștința populației un incident din data de 28 februarie, constând în afișarea, pe un autovehicul staționat pe str. Roșiorilor, a unei somații care imită tipizatul emis de Poliția Locală cu textul ,,Există indicii că acest autovehicul este neutilizat și presupus a fi abandonat, drept pentru care poate fi ridicat, recuperarea vehiculului fiind posibilă numai după achitarea sumei de 2.000 lei cu titlu de amendă"....citeste


 

Între orele 17.30 – 20.30, cu ocazia „Zilei Maghiarilor de Pretutindeni”

Trafic rutier restricționat în zona centrală, în 15 martie


Marți, 15 martie 2022, între orele 17.30 - 20.30, traficul rutier va fi restricționat pe Podul Ladislau, str. Libertății, Piața Ferdinand, str. Iosif Vulcan, str. Andrei Șaguna, str. Academiei, str. George Barițiu și Patrioților cu prilejul evenimentelor care se desfășoară cu ocazia „Zilei Maghiarilor de Pretutindeni". (B.P.)...citeste


 

„Mulțumesc societății civile din Oradea...”, primarul Florin Birta

Municipalitatea deschide un centru de colectare a ajutoarelor destinate refugiaților ucraineni


Primăria Oradea deschide un centru de colectare pe str. Evreilor Deportați, nr. 32-34, vizavi de Karaviem, destinat colectării de ajutoare pentru ucrainenii aflați în zonele de conflict. ...citeste


 

Oradea are încheiat un acord de înfrățire cu orașul ucrainean

Orașul Ivano-Frankivsks solicită sprijinul Primăriei Oradea


Primăria Oradea a fost solicitată să sprijine logistic și sanitar orașul Ivano-Frankivsk din Ucraina, cu care municipalitatea are încheiat un acord de înfrățire din anul 2003. ...citeste


 

Ministrul Constantin-Daniel Cadariu, la Oradea

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, întâlnire de lucru la Oradea


Primarul Oradiei, Florin Birta, a fost amfitrionul unei întâlniri de lucru la care a participat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, care a dorit să poarte un dialog cu principalii jucători și factori de decizie din domeniul turistic și mediul antreprenorial orădean. ...citeste


 

Construire imobil de locuințe colective pe str. Iuliu Maniu

Noi proiecte discutate în ședința C.M.U.A.T.


În ședința Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului de săptămâna trecută, firma Smart Total S.R.L a solicitat aviz de oportunitate pentru construire imobil de locuințe colective cu spațiu comercial la parter pe str. Iuliu Maniu, nr. 7....citeste


 

Viceprimarul Arina Moș a primit, luni, vizita consulului german la Timișoara,

Consulul german la Timișoara, doamna Regina Lochner, în vizită la Primăria Oradea


Viceprimarul Arina Moș, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a primit luni, 28 februarie 2022, la Primăria Oradea, vizita consulului german la Timișoara, doamna Regina Lochner....citeste


 

Oradea și Bihorul se mobilizează

Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor vin în sprijinul refugiaților din Ucraina


Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor se alătură demersului societății civile și vin în sprijinul refugiaților din Ucraina. ...citeste


 

Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor,

Sprijin financiar pentru comuna Băcioi din suburbia capitalei Chișinău


Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor acordă comunei Băcioi din Chișinău un sprijin financiar de cca 200.000 euro, proiectul de hotărâre în acest sens fiind aprobat joi (24 februarie 2022) de Consiliul Local....citeste


 

Din 26 februarie,

Oradea va avea un spital unificat, cu 1.946 de paturi


Primarul Florin Birta a prezentat joi, 24 februarie 2022, într-o conferință de presă ultimele detalii ale procesului de unificare a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu" cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea....citeste


 

Săptămâna trecută,

C.M.U.A.T . a avizat construirea unui supermarket în Cartierul Tineretului


Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (C.M.U.A.T.) a avizat în ședința de săptămâna trecută construirea unui supermarket Lidl în Cartierul Tineretului. ...citeste


 

În urma unui parteneriat între Primăria Oradea și Episcopia Romano-Catolică

Statuia ecvestră a Sf. Ladislau va fi amplasată în curtea vestică a Cetății Oradea


În urma unui parteneriat între Primăria Oradea și Episcopia Romano-Catolică, statuia ecvestră a Sf. Ladislau va fi amplasată în Cetatea Oradea, locul în care cu secole în urmă au mai existat două asemenea statui cu reprezentarea Sfântului Ladislau....citeste


 

După încheierea consultării publice,

Bugetul aprobat al municipiului Oradea pentru anul 2022 este de 2,35 miliarde de lei


După încheierea în data de 9 februarie a consultării publice, bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Oradea pe anul 2022 a fost aprobat joi (10 februarie) în ședința extraordinară a Consiliului Local....citeste


 

Începând de luni, 14 februarie,

Se închide Centrul de vaccinare din Orășelul Copiilor


Primăria Oradea anunță închiderea Centrului de vaccinare din Orășelul Copiilor, începând de luni, 14 februarie 2022. ...citeste


 

Primarul Oradiei, Florin Birta, a primit, marți,

Delegație româno-franceză, în vizită de lucru la Oradea


Primarul Oradiei, Florin Birta, a primit astăzi, 8 februarie 2022, vizita unei delegații formate din aproximativ 30 de reprezentanți ai unor firme cu capital francez, întâlnirea având loc la inițiativa Camerei Franceze de Comerț și Industrie în România (C.C.I.F.E.R.), care și-a dorit să înlesnească o întrevedere între conducerea administrației publice locale orădene și potențiali investitori....citeste


 

De luni,

Biroul de Evidență a Persoanelor Oradea funcționează într-un sediu modernizat


De luni, 7 februarie 2022, Biroul de Evidență a Persoanelor Oradea și-a reluat activitatea în sediul de pe strada Republicii, nr. 24. ...citeste


 

În ședința de joi,

Proiecte noi analizate în C.M.U.A.T.


Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (C.M.U.A.T.) a analizat în ședința de joi, 3 februarie 2022, mai multe proiecte care urmează să aibă un impact pozitiv asupra înfățișării orașului....citeste


 

Luni,

Noul ambasador al Germaniei în România, în vizită la Primăria Oradea


Primarul Florin Birta a primit luni, 31 ianuarie 2022, vizita ambasadorului Germaniei în România, E.S. Peer Gebauer. La întrevedere a participat și președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan....citeste


 

Buget record alocat investițiilor în 2022 - 1, 2 miliarde de lei

,,Este un buget record de investiții”


Primăria Oradea are un buget pe anul 2022 de circa 2,4 miliarde de lei, din care un buget record pentru investiții de aproximativ 1,2 miliarde de lei. ...citeste


 

Direcția Arhitect-Șef și-a prezentat raportul de activitate pe 2021

„Din respect pentru orașul nostru și pentru investitori, am transparentizat ședințele C.M.U.A.T.”


Viceprimarul Arina Moș, în calitate de coordonator al Direcției Arhitect-Șef din Primăria Oradea, a susținut miercuri, 26 ianuarie 2022, împreună cu arhitectul-şef al municipiului, Radu Fortiș și cu directorul executiv al Direcției Arhitect-Șef, Adriana Lipoveanu, o conferință de presă în care a fost prezentată sinteza raportului de activitate a Direcției Arhitect-Șef (D.A.S.) pe anul 2021....citeste


 

Joi, 27 ianuarie,

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului


Cu ocazia zilei comemorării victimelor holocaustului, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor (Oradea Heritage) invită publicul interesat în a descoperi noutăţi în cadrul expoziţiei permanente, la Sinagoga Aachvas Rein din Oradea, situată pe strada Primăriei nr. 25. ...citeste


 

C.M.U.A.T. a dat aviz de oportunitate pentru două imobile cu funcțiune mixtă

,,Rolul comisiei este de a opri derapajele urbanistice”...


În cadrul ședinței Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului de săptămâna trecută, firma S.C. Flavoia Invest S.R.L a solicitat aviz de oportunitate pentru două proiecte, ambele având ca obiect construirea de imobile cu funcțiune mixtă (locuințe colective cu spații comerciale la parter), unul pe str. Calea Clujului, nr. 112 și altul pe str. Piața Țăranilor, nr. 1....citeste


 

Finalizarea lucrării este estimată în luna octombrie 2022

S-a încheiat forarea celor 86 de piloți la pasajul din zona Pieței Cetate


Miercuri (19 ianuarie 2022), a fost finalizat procesul de forare a celor 86 de piloți aferenți pasajului rutier din Piața Cetate....citeste


 

Din 1 februarie,

Se reiau zborurile spre Londra


Ryanair va relua zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie. ...citeste


 

Primăria Oradea are un portofoliu cu proiecte de peste 650 de milioane de euro

„Anul 2021 a fost un an benefic pentru Municipiul Oradea din punct de vedere al investiților”


83 de proiecte pe fonduri nerambursabile, a căror valoare depășește 650 de milioane de euro, sunt, în acest moment, în portofoliul Primăriei Municipiul Oradea. ...citeste


 

Începând de marți, 25 ianuarie,

Se suspendă activitatea centrului de vaccinare de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia


Primăria Oradea anunță suspendarea activității unui centru de vaccinare, începând cu marți, 25 ianuarie 2022. Este vorba despre centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia". ...citeste


 

15 ianuarie 2022

Ziua Culturii Naționale, celebrată în obiectivele turistice din Oradea


Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor celebrează Ziua Culturii Naţionale - 15 ianuarie 2022, prin activităţi culturale oferite vizitatorilor în obiectivele turistice, menite să evidențieze frumusețea spațiilor în interacțiune cu artele frumoase (sculptura, arhitectura, muzica, poezia, artele spectacolului, inclusiv teatrul şi dansul, film, fotografie, editare video, design şi arta conceptuală). ...citeste


 

Începând din 2022

Modificări la ghișeele Primăriei Oradea privind declararea clădirilor și terenurilor


Direcția Economică din cadrul Primăriei Oradea anunță că, de joi, 13 ianuarie 2022, se modifică modul de declarare la organul fiscal local a clădirilor și terenurilor achiziționate sau înstrăinate de persoanele fizice și juridice, aceste operațiuni putând a fi efectuate prin:...citeste


 

Au fost semnate șapte contracte achiziții de echipamente medicale

Un sistem Angio CT, unic în România, va funcționa în premieră la Spitalul Județean Oradea


Municipiul Oradea a semnat șapte din cele 10 contracte aferente achiziției în comun de echipamente medicale în cadrul unui amplu proiect pe fonduri europene: „Proiect integrat pentru dezvoltare durabilă în zona montană a judeţului Bihor, îmbunătăţirea accesului şi dezvoltării serviciilor de sănătate în caz de intervenţii medicale în situaţii de urgenţă" - IPHEALTH - FA Phase, Cod emS: ROHU 449 - program de finanțare Interreg V-A România - Ungaria 2014-2020....citeste


 

Descifrați un nou limbaj: zona 0 roșie, zona 1 galbenă, zona 2 albă, on și off-street

Tarife noi de parcare în Oradea


Începând cu acest an, peste 1.300 de locuri de parcare din Oradea sunt taxate ca parcări din Zona 0 roșie, taxa pentru staționarea autovehiculelor fiind de 8 lei/oră. Primăria Oradea a montat indicatoarele de parcare cu „zona zero", urmând ca locurile să fie marcate cu vopsea roșie. ...citeste


 

Ieri (sâmbătă),

A fost închisă intrarea dinspre Piața București în pasajul de lângă Gara Oradea


Intrarea dinspre Piața București a pasajului subteran de lângă Gara Oradea a fost închisă sâmbătă, 8 ianuarie2022, până luni, inclusiv. ...citeste


 

Primăria Oradea anunță

Licitație deschisă pentru dotarea școlilor din Oradea cu echipamente IT


Primăria Oradea anunță deschiderea licitației deschise pentru furnizare echipamente hardware - tablete, în cadrul proiectului „Educație Digitală în Învățământul Preuniversitar din Municipiul Oradea" și furnizare echipamente hardware TIC (laptop-uri, camere web, routere wireless și table interactive) în cadrul proiectului: „Educație Digitală în Învățământ"....citeste


 

Astăzi, marți, între orele 8 și 23.30

Se întrerupe furnizarea apei calde și a încălzirii pentru trei puncte termice


Termoficare Oradea anunţă că, pentru realizarea unor lucrări de modernizare a rețelei termice primare, marți, 4 ianuarie 2022, în intervalul orar 8.00 - 23.30, se întrerupe furnizarea apei calde și a încălzirii pentru consumatorii alimentați din punctele termice 115, 121, 221. ...citeste


 

La Primăria Oradea

Plata impozitelor și taxelor se reia etapizat


La începutul lui 2022, plata impozitelor și taxelor se reia etapizat, după cum urmează:...citeste


 

Are cuvântul primarul Oradiei

Mesajul primarului Florin Birta la trecerea dintre ani


Dragi orădeni,...citeste


 

Ultima ședință a CMUAT din anul 2021:

16 proiecte pe ordinea de zi


În ultima ședință din 2021, specialiștii Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT) au analizat 16 proiecte, printre cele mai importante regăsindu-se avizul de oportunitate pentru amenajarea unui boutique hotel și construirea unui imobil de locuințe colective. ...citeste


 

vineri, 30 septembrie 2022